Herttuatar Meghanin nostama oikeuskanne jakaa rajusti mielipiteitä – vaimoaan puolustaneen prinssi Harryn jyrkkä vuodatus sai britit hätkähtämään - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghanin nostama oikeuskanne jakaa rajusti mielipiteitä – vaimoaan puolustaneen prinssi Harryn jyrkkä vuodatus sai britit hätkähtämään

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat ryhtyneet rajuihin toimiin, jotta media jättäisi heidät rauhaan.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat ryhtyneet rajuihin toimiin, jotta media jättäisi heidät rauhaan.

Julkaistu: 2.10.2019 13:10

Prinssi Harry kertoi keskiviikkona, että herttuatar Meghan on ollut brittimedian ilkeän kirjoittelun tähtäimessä jo aivan liian kauan ja että asiasta on nostettu oikeuskanne. Britit ovat ilmaisseet mielipiteensä asiaan kärkkäästi.

Prinssi Harry julkaisi varhain keskiviikkoaamuna hyvin poikkeuksellisen kirjeen, jonka hän osoitti suurelle yleisölle sekä brittimedialle.

Hovin julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat ryhtyneet oikeustoimiin ja herttuatar on nostanut kanteen Britannian suurimpiin lehtiin kuuluvaa Daily Mailia ja sen kustantajaa Associated Newspaperia vastaan.

Prinssi Harry kertoi kirjeessään, että hän kokee vaimonsa joutuneen median häikäilemättömän kampanjan ja ajojahdin kohteeksi, ja että hän haluaa puuttua toimintaan eikä vain seurata sitä hiljaa vierestä.

– Valitettavasti vaimostani on tullut viimeisin brittitabloidien uhri, jotka lietsovat kampanjoita yksilöitä vastaan miettimättä seurauksia – häikäilemättömän kampanjan, joka on eskaloitunut viimeisen vuoden aikana, läpi hänen raskautensa ja sillä välin, kun olemme kasvattaneet vastasyntynyttä poikaamme, Harry totesi kirjeessään.

Herttuatar Meghanin edustaja kertoi hovin tiedotteessa, että oikeuskanne koskee laittomasti julkaistua yksityistä kirjettä. Herttuatar osoitti isälleen Thomas Marklelle kirjeen, jonka Markle vuosi Daily Mailille. Lehti julkaisi kirjeen helmikuussa.

Uutinen Meghanin oikeuskanteesta on kirvoittanut valtavasti keskustelua Britanniassa. Asia on noussut maan suurimpien lehtien otsikoihin ja niiden keskustelupalstoilla asiaa puidaan kiivaasti.

Prinssi Harry kertoi pitkässä kirjeessään, että Meghan on saanut osakseen julmaa kohtelua mediassa sekä läpi raskautensa että Archie-pojan synnyttyä.

Prinssi Harry kertoi pitkässä kirjeessään, että Meghan on saanut osakseen julmaa kohtelua mediassa sekä läpi raskautensa että Archie-pojan synnyttyä.

Asiasta keskustellaan kiivaasti muun muassa Daily Mail -lehden kommentointiosiossa, johon on kertynyt jo yli 8 700 viestiä. Herttuatar Meghanin kanne koskee juuri Daily Mailia.

Britit vaikuttavat jakautuneen uutisten myötä kahtia. Osa heistä ymmärtää täysin prinssin kirjeen ja herttuattaren kanteen ja kokee, että on hyvä, että he puuttuvat kirjoitteluun, joka on lähtenyt heidän mielestään käsistä.

– Olen täysin samaa mieltä Harryn kanssa. Häntä (Meghania) parjataan joka päivä sanomalehdissä ja niiden julmien kommenttien painamista ei pitäisi sallia, eräs kommentoija toteaa Daily Mailin keskustelupalstalla.

– Median pitää jättää hänet rauhaan, toinen jatkaa.

Osa briteistä puolestaan kokee, että kuninkaalliseen asemaan kuuluu yksityisyyden menettäminen ja se, että myös ikävämpiä asioita käsitellään mediassa. Kommentoijat toteavat, että herttuapari yrittää Meghanin oikeuskanteen avulla sanella, millä tavalla heistä saa kirjoittaa.

– Vain kiva lehdistö, kivoja mielipiteitä, ei lainkaan huonoa julkisuutta.. eräs kommentoi toteaa Daily Mailin keskustelupalstalla.

– Minä en koe, että lehdistö on mennyt liian pitkälle saadakseen hänet (Meghanin) näyttämään pahalta, vaan hän on tehnyt sen aivan itse ja lehdistö on vain huomannut asian. En usko, että hän voittaa tätä.

– Minusta he sanovat, että heitä ei saa kritisoida. Jälleen yksi, erilainen sääntö heiltä. Huono veto Harry ja Meghan.

– Harry, ehkä sinun pitäisi luopua kuninkaallisesta asemastasi ja mennä asumaan La La Landiin Meghanin kanssa.

Pieni Archie, Meghan ja Harry edustivat viime viikolla Cape Townissa.

Pieni Archie, Meghan ja Harry edustivat viime viikolla Cape Townissa.

Asiaa on puitu myös Twitterissä kiivaasti. Siellä sekä tavalliset britit että julkisuudesta tunnetut henkilöt ovat kommentoineet asiaa ja puolustaneet herttuatarta.

– Miten kansakuntana voimme olla niin julma miehellä, jonka näimme hautaavan äitinsä pikkupoikana, menee yli ymmärrykseni. Kohtelu, jota Meghan on saanut brittimedialta, on ollut inhottavaa, twiittaa Emily Clarkson.

– Tapa, jolla brittimedia on kohdellut Meghania, on todella kuvottava. Hän laittaa sydämensä ja sielunsa kaikkeen, mitä hän tekee ja ansaitsee ainoastaan kunnioitusta, toteaa toinen Twitter-käyttäjä.

Prinssi Harryn kirjettä on ihmetelty laajalti myös siksi, että sen julkaisuajankohtaa pidetään erikoisena. Herttuapari vierailee tällä hetkellä Afrikassa ja edustaa Etelä-Afrikassa vielä keskiviikkona. Moni onkin ihmetellyt, miksi pari halusi tuoda oikeuskanteen julki juuri nyt, kun heidän matkansa on vielä kesken.

Tuoreimmat osastosta