Prinssi Harry julkaisi äärimmäisen poikkeuksellisen kirjeen: vertaa tunteikkaasti herttuatar Meghania Diana-äitiinsä – lue teksti sanasta sanaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry julkaisi äärimmäisen poikkeuksellisen kirjeen: vertaa tunteikkaasti herttuatar Meghania Diana-äitiinsä – lue teksti sanasta sanaan

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan vierailulla Etelä-Afrikassa 24 syyskuuta.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan vierailulla Etelä-Afrikassa 24 syyskuuta.

Julkaistu: 2.10.2019 9:03

Hovi julkaisi keskiviikkona prinssi Harryn kirjoittaman kirjeen, jossa hän ottaa tiukasti kantaa brittilehdistön toimintaan ja kertoo herttuatar Meghanin kokemasta median ajojahdista.

Prinssi Harry julkaisi varhain keskiviikkoaamuna hyvin poikkeuksellisen kirjeen, jonka hän osoitti suurelle yleisölle sekä brittimedialle. Hovin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat ryhtyneet oikeustoimiin ja nostaneet kanteen Britannian suurimpiin lehtiin kuuluvaa Daily Mailia ja sen kustantajaa Associated Newspaperia vastaan.

Hovin julkaiseman tiedotteen mukaan kanne on toimitettu brittiläiseen alioikeuteen.

Kanne juontaa juurensa Meghanin isälleen kirjoittamaan henkilökohtainen kirjeeseen, jonka isä Thomas Markle antoi Daily Mailille ja jonka brittilehti julkaisi tämän vuoden helmikuussa. Meghan oli kirjoittanut kirjeen isälleen edellisen vuoden elokuussa.

Isä suuttui kirjeestä Meghanille, koska oletti tyttärensä hierovan siinä sopua perheen riitoihin, mutta pettyi kirjeen sisältöön.

Markle sanoi julkaisun yhteydessä Daily Mailille, ettei hän olisi halunnut julkaista kirjettä, mutta hänelle viimeinen niitti oli Meghanin ystävien Peoplelle antama haastattelu, jossa nimettömänä pysyttelevät ystävät syyttivät häntä valehtelijaksi.

Marklella ei mielestään ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin puolustaa itseään julkisesti.

Voit lukea prinssi Harryn kirjeen kokonaisuudessaan alta:

Me uskomme pariskuntana median vapauteen ja objektiivisuuteen, todenmukaiseen raportointiin. Me pidämme sitä demokratian kulmakivenä ja maailman nykytilassa – kaikilla tasoilla – emme ole koskaan ennen tarvinneet vastuullista mediaa enempää.

Valitettavasti vaimostani on tullut viimeisin brittitabloidien uhri, jotka lietsovat kampanjoita yksilöitä vastaan miettimättä seurauksia – häikäilemättömän kampanjan, joka on eskaloitunut viimeisen vuoden aikana, läpi hänen raskautensa ja sillä välin, kun olemme kasvattaneet vastasyntynyttä poikaamme.

Tällä säälimättömällä propagandalla on inhimillinen hintansa, etenkin, kun se on tiettävästi valheellista ja pahansuopaa. Ja vaikka olemme esittäneet reipasta, vaikka sisällämme on kuohunut – kuten niin monet teistä tietävät – en pysty edes kuvailemaan, kuinka satuttavaa se on ollut. Nykypäivän digiaikana median tekaistut jutut muuntuvat totuudeksi ympäri maailmaa. Yhden päivän artikkeli ei ole enää huomisen kalan käärettä.

Tähän asti olemme olleet kykenemättömiä korjaamaan jatkuvaa vääristelyä – jotakin, josta nämä tietyt median edustajat ovat olleet tietoisia ja ovat siksi hyödyntäneet päivittäin ja joskus tunneittain.

Siksi olemme päättäneet ryhtyä lakitoimiin, prosessiin, jota on valmisteltu useiden kuukausien ajan. Viimeisen viikon positiiviset artikkelit näiltä samoilta julkaisuilta ovat paljastaneet tämän tietyn lehdistön kaskinaismoralismin, joka on parjannut häntä (herttuatar Meghania) lähes päivittäin kuluneiden yhdeksän kuukauden ajan. Ne ovat onnistuneet luomaan hänen kustannuksellaan valheita valheiden perään yksinkertaisesti siksi, että hän ei ole ollut esillä ollessaan äitiyslomalla. Hän on se sama nainen, joka hän oli vuosi sitten hääpäivänämme, aivan kuin hän on se sama nainen, jonka olette nähneet Afrikan-kiertueellamme.

Näille tietyille median edustajille tämä on peli, jota me emme ole halunneet pelata missään vaiheessa. Olen ollut yksityisen kärsimyksen hiljainen todistaja jo liian kauan. Jos emme nousisi puolustautumaan itseämme emmekä tekisi mitään, olisi se kaikkea sitä vastaan, mihin uskomme.

Tämä lakitoimi liittyy yhteen tapaukseen brittitabloidien pitkässä ja häiritsevässä kuviossa. Yksityisen kirjeen sisältö julkaistiin laittomasti tuhoavalla tarkoituksella ja manipuloidakseen sinua, lukijaa, sekä edistääkseen kyseisen mediayhtymän hajottavaa agendaa. Yksityisen dokumentin laittoman julkaisun lisäksi he johtivat sinua tahallisesti harhaan jättäen pois valittuja kappaleita, tiettyjä lauseita, ja jopa yksittäisiä sanoja jatkaakseen valheita, joita he olivat jatkaneet yli vuoden ajan.

Tulee aika, jolloin ainoa asia mitä voi tehdä, on nousta tällaista käytöstä vastaan, sillä se tuhoaa elämiä. Se on yksinkertaisesti kiusaamista, joka arpeuttaa ja hiljentää ihmiset. Me kaikki tiedämme, ettei se ole hyväksyttävää millään tasolla. Me emme suostu tai halua uskoa maailmaan, jossa tällä ei ole seurauksia.

Vaikka tämä teko ei välttämättä ole turvallinen, se on oikea. Koska minun syvin pelkoni on, että historia toistaa itseään. Olen nähnyt sen tapahtuvan, kun jotakuta, jota rakastan, hyödynnetään kuin tavaraa siihen pisteeseen asti, ettei heitä enää kohdella tai nähdä oikeana ihmisenä. Minä menetin äitini ja nyt katson, miten vaimoni joutuu samojen voimien uhriksi.

Me kiitämme teitä, yleisöä, jatkuvasta tuestanne. Sitä arvostetaan suuresti. Vaikka ei välttämättä vaikuta siltä, me todella tarvitsemme sitä.

Tuoreimmat osastosta