Prinsessa Margaret ja yksi hedonistinen yö tekivät salaperäisestä saaresta maailmankuulun

Prinsessa Margaret ja yksi hedonistinen yö tekivät salaperäisestä saaresta maailmankuulun

Julkaistu:

kuninkaalliset
”Mustiquen kuningas” -lisänimen saanut äveriäs Glenconnerin paroni osti kokonaisen aution saaren vuonna 1958. Hän keksi järjestää saarella ainutlaatuiset juhlat, jotka tekivät pienestä saaresta maailmankuulun.
Kuningatar Elisabet II:n pikkusiskon, vuonna 2002 edesmenneen prinsessa Margaretin vaiheikkaasta elämästä on julkaistu uusia muistelmia. Ne on kirjoittanut hänen läheinen ystävänsä, avustajansa ja uskottunsa, lady Anne Glenconner.

Lady Anne kertoo muistelmissaan Daily Mailille tarinan siitä, miten Mustiquen pikkuruisesta paratiisisaaresta tuli maailmankuulu, käsittämättömän ylellinen turistikohde.

Mustiquen saari oli 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla täysin asumaton, sähkötön ja autio maa-alue keskellä Karibian valtamerta. Anne oli miehensä, Glenconnerin paroni Colinin kanssa purjehtimassa saaren lähistöllä, kun he huomasivat saaren.

Annen mukaan hänen miehensä sai hullun päähänpiston ja päätyi ostamaan sen 45 000 punnalla vuonna 1958. Nykyrahassa se tarkoittaisi noin miljoonaa puntaa.

– Ystävistämme vain rohkeimmat uskalsivat tulla mukanamme tuolle saarelle ensimmäisten vuosien aikana. Prinsessa Margaret oli heidän joukossaan, Anne kirjoittaa.


Margaret ja hänen puolisonsa Tony Armstrong-Jones vierailivat saarella ensimmäisen kerran vuonna 1960 häälomansa yhteydessä.

Aluksi saarella ei ollut edes suihkuja. Illallismenu muodostui pelkästä tuoreesta merestä pyydetystä kalasta ja säilykeruoasta.

Prinsessa ihastui saareen siinä määrin, että myöhemmin hänelle rakennutettiin sinne oma talo rannalle.

Avio-onnen symbolia saaresta ja talosta ei kuitenkaan tullut. Brittilehdet ovat raportoineet jo vuosikymmeniä siitä, miten raikuliprinsessana mainetta niittäneellä Margaretilla sekä tämän kuuluisalla valokuvaaja-aviomiehellä oli molemmilla sivusuhteita.
Mustiquen saaresta muodostui Margaretin suosikkipaikka, jossa hän vietti lukemattomia hekuman ja ilon täyteisiä öitä Karibian tähtitaivaan alla.


Mustiquen saaren aikoinaan ostanut paroni Colin Tennant oli äveriäs mies, joka ei varsinaisesti peitellyt etuoikeutettua elämäntyyliään. Forbes kertoi vuonna 2004 julkaistussa jutussaan, että hän otti sydämen asiakseen rakentaa Mustiquen saaresta unelmiensa lomakohde.

Colin rakennutti saarelle 120 ylellistä, valkoista huvilaa, ja rajoitti rakentamisen siihen, jotta saaresta ei tulisi liian täyttä. Hänellä oli tarkka näkemys siitä, miten Mustiquen paratiisisaaresta tulisi kaikkien palvoma, salaperäinen kohde. Siellä pitäisi järjestää ainutlaatuisia juhlia, joihin vain harvat ja valitut pääsisivät.

Yksi hedonistinen saarella vietetty yö vuonna 1976 tekikin saaresta kertaheitolla kuuluisan. Colin järjesti tuolloin unohtumattoman syntymäpäiväjuhlan itselleen täyttäessään 50 vuotta.

Juhlan nimi oli ”Golden Ball”. Nimi kuvaili juhlien teemaa kirjaimellisesti. Kaikki saarella oli juhlan ajan kultaista.

Palmupuut ja niissä roikkuneet kookospähkinät maalattiin kultamaalilla, rannan hiekalle ripoteltiin kultaista kimallusta ja ruoho ruiskutettiin kullanvärisellä maalilla. Juhliin palkattiin karibialaisia tanssijoita, joiden kehot öljyttiin ja strategiset paikat peitettiin kullanvärisillä pähkinänkuorilla.

Saaresta tuli superjulkkisten suosikkikohde. Muun muassa David Bowie, Bryan Adams ja Mick Jagger ovat kuuluisia Mustiquen saaren suosijoita. Jagger omistaa siellä vielä tänä päivänä oman huvilan.


Nykyään Colin Tennantin rakennuttamat huvilat ovat uskomattomia, useita makuuhuoneita käsittäviä lomakomplekseja, joissa on kussakin silmää hivelevä uima-allasosasto. Niitä vuokrataan korkeaan hintaan halukkaille turisteille.

Kalleimmat ja yksityisimmät huvilat pyytävät useita tuhansia dollareita yhdestä yöstä paratiisissa. Hintoihin kuuluu yleensä mukaan oma henkilökunta sekä julkkisten rakastamia loma-aktiviteetteja, kuten esimerkiksi detox-hoitoja, joogaa ja golfaamista.


GQ-lehden vuonna 2018 julkaistussa matkailujutussa kerrotaan, että esimerkiksi Colin Tennantin itsensä suunnittelema Cotton House on suosittu huvila saarella. 18 huonetta käsittävässä huvilassa voi yöpyä noin 600–700 Yhdysvaltain dollarilla yötä kohden.

Nykyään saarelta löytyy myös huomattavasti edullisempia yöpymisvaihtoehtoja. Mustiquen saaren rantaviivalle on avattu halpoja hotelleja ja hostelleja, joissa voi yöpyä alle sadalla dollarilla.

Brittikanava Channel 4 julkaisi vuonna 2001 The Man Who Bought Mustique -dokumentin, joka kertoo Colinin omia näkemyksiä siitä, millainen Mustiquen satumaisesta saaresta on tullut. Dokumentissa nähdään raivokohtauksia saava mies: Mustiquen saaren nykytilanne ei miellytä häntä lainkaan. Paikassa on paronin mielestä aivan liikaa turisteja.

Colin Tennant kuoli vuonna 2010. Hän asui viimeiset vuotensa Saint Lucian saarella lähellä Mustiqueta. Forbesin mukaan hän piti Saint Lucian saarella sijainneella plantaasillaan muun muassa omaa lemmikkielefanttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt