Tiesitkö? Näin varmistetaan, ettei kuningatar Elisabetin ruokaa myrkytetä – kokki turvautuu ovelaan kikkaan juuri ennen h-hetkeä

Julkaistu:

Kuningatar Elisabetin henkilökunta huolehtii kekseliäästi monarkin turvallisuudesta.
Kuningatar Elisabet on huhujen mukaan loistava emäntä ja juhlien järjestäjä, jonka luota kaikki lähtevät kylläisinä ja tyytyväisinä. Kutsu kuningattaren luo illallistamaan pitää kuitenkin sisällään pitkän liudan erilaisia sääntöjä ja ohjeita, joita tulee tiukasti noudattaa.

Uusi brittidokumentti Royal Kitchen valottaa arkea kuninkaallisen keittiön kulissien takaa. The Sunin mukaan dokumentissa paljastetaan, että henkilökunnalla on varsin kekseliäs ja käytännöllinen tapa kuningattaren turvallisuuden takaamiseksi.


Yksi suurimmista huolenaiheista on nimittäin se, että joku yrittäisi myrkyttää kuningattaren ruuan. Uutuusdokkari paljastaa, että kun illallinen on katettu lautasille, valitaan kuningattaren annos lautasten joukosta täysin sattumanvaraisesti. Jos joku mielisi ottaa Elisabetin hengiltä, hän joutuisi näin ollen myrkyttämään jokaisen lautasen.

– Kun kaikki ruuat on aseteltu lautasille, hovipoika valitsee satunnaisen lautasen kuningattarelle jaettavaksi, kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Emily Andrews kertoo dokumentissa.

– Jos joku haluaisi myrkyttää monarkin, heidän täytyisi myrkyttää aika paljon ruokaa, hän korostaa.


Kun lautaset on jaettu, on seurattava tarkasti kuningattaren liikkeitä. Kukaan ei saa istua alas ennen kuin Elisabet on istunut, eikä ruokaan ole lupaa koskea ennen kuningatarta.

– Perinteisesti myös ruokailun lopettaminen täytyisi ajoittaa siihen hetkeen, kun kuningatarkin lopettaa syömisen, Andrews sanoo.

Kuningatar ei laita suuhunsa mitä tahansa, eikä illallisvieraillekaan tarjoilla esimerkiksi liian valkosipulista ruokaa.


Hovin entinen kokki Darren McGrady teki kuningattarelle ruokaa 15 vuoden ajan. Hän kertoo dokumentissa antaneensa kuningattarelle etukäteen kolmen päivän ruokalistan.

– Sen jälkeen ruokalista toimitetaan kuningattarelle. Hän yliviivaa kaikki ne ruuat, joita hän ei halua syödä, McGrady kertoo.

Mikäli kuningatar aikoo lounastaa tai illallistaa palatsin ulkopuolella, hän vetää viivan koko sivun läpi. Mikäli ruokaa täytyy valmistaa myös vieraille, kuningatar merkitsee ruokalistaan viivoja niin monta kuin vieraita on tulossa.


Kokkia sitovat tiukat määräykset sen suhteen, mitä hän voi ruokalistoille ehdottaa. Jos hän haluaa kokeilla täysin uutta reseptiä, joutuu hän hyväksyttämään kaikki sen raaka-aineet ensin kuningattarella.

McGradyn mukaan prinssi Philip nautti kulinaristisesta vaihtelusta paljon enemmän kuin kuningatar Elisabet.

– Hän aina innostui uusista raaka-aineista, McGrady muistelee.

Sen sijaan kuningatar pitäytyi ”samoissa ruoissa viikosta toiseen”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt