Tällainen on prinsessa Beatricen äärimmäisen arvokas kihlasormus – sulhanen suunnitteli platinasta valmistetun ökykorun itse

Julkaistu:

Britannian prinsessa Beatrice kihlautui italialaismiljonäärinsä kanssa. Tuleva sulhanen suunnitteli näyttävän kihlasormuksen itse.
Brittihovista kajahti torstaina iloisia uutisia, kun prinsessa Beatrice ja hänen miesystävänsä Edoardo Mapelli Mozzi julkistivat kihlauksensa.

– Olemme äärettömän onnellisia ilmoittaessamme uutiset kihlautumisestamme. Olemme molemmat hyvin innoissamme aloittaessamme yhteisen elinikäisen seikkailumme ja emme malta odottaa häitä, prinsessan lausunnossa kerrottiin.

Prinsessan ja italialaismiljonäärin häitä juhlitaan hovin mukaan ensi vuonna, mutta tarkempi päivämäärä ei ole vielä tiedossa.
Beatricen kihlasormus on herättänyt runsaasti mielenkiintoa brittimediassa. Korun arvosta on heitelty useita arvioita ja sen hinnan uskotaan olevan jotakin 100 000 eurosta aina noin 340 000 euroon saakka.

The Mirror -lehti kertoo, että prinsessa Beatricen sormus on hulppea, liki 113 000 euron arvoinen timanttikoru. Lehden mukaan asiantuntijat ovat arvioineet sormuksen hinnan, sillä sen todellista arvoa ei ole tiedossa.


The Sun puolestaan arvioi sormuksen olevan peräti liki 340 000 euron arvoinen. Lehti huomauttaa, että prinsessan sormus on arvokkaampi kuin herttuatar Meghanin reilut 138 000 euroa maksanut sormus. Herttuattaren sormuksesta arvokkaamman tekee kuitenkin sen mukanaan kantama historiallinen arvo. Se nimittäin sisältää prinsessa Dianan kokoelmaan kuuluneita timantteja.

People-lehti kertoo, että prinsessa Beatricen sormus on valmistettu platinasta ja timanteista, ja että sen on tehnyt brittiläinen koruseppä Shaun Leane. Hänen kerrotaan olevan herttuatar Meghanin suosikki ja lukuisat maailmantähdet ovat näyttäytyneet hänen koruissaan. Leanen luomuksia on nähty muun muassa Kate Mossilla, Uma Thrumanilla ja Adelella.

– Olen niin otettu, että Edoardo halusi tehdä töitä minun kanssani suunnitellakseen sormuksen prinsessa Beatricelle, Leane kertoi tiedotteessaan torstaina Peoplen mukaan.

– Päätimantti on 2,5 karaattia. Baguette timantit sivuilla ovat 0,75 karaattia. Ne ovat Botswanasta ja eettisesti tuotettuja, koruseppä kertoi sormuksesta.


Mirrorin mukaan hulppea sormus on sulhasen itsensä suunnittelema. Edoardo halusi pitää huolen siitä, että hänen morsiamensa sormus on juuri oikeanlainen ja otti yhteyttä koruseppä Leaneen.

– Eduardo oli valmistautunut hyvin ja ottanut selvää asioista. Hän tiesi, mitä halusi. Hän tiesi, että haluaa pyöreän kiven ja hän tiesi, että haluaa platinaa, Leane kertoi tiedotteessaan

Sulhasella oli mielessä myös oma suosikkinsa art deco sekä viktoriaaninen tyyli, josta hän tiesi prinsessan pitävän. Niinpä kaksi tyylisuuntausta yhdistettiin hulppeaan sormukseen. Eduardo valitsi Leanen mukaan itse sormuksen kivet ja sen takoivat hänen kultaseppänsä. Lopputulos on henkeäsalpaava timanttiluomus.

30-vuotias prinsessa Beatrice esitteli 34-vuotiaan italialaismiljonäärin virallisesti julkisuudessa ensimmäisen kerran vasta huhtikuussa. Edoardon kerrotaan pyörineen Beatricen ystäväpiirissä vuosia ennen kuin parin suhde muuttui romanssiksi. Pari on seurustellut viime syksystä lähtien.

Edoardo on tehnyt miljoonansa kiinteistöbisneksellä. Miehellä on taaperoikäinen poika aiemmasta suhteestaan.

Juttua muokattu 27.9. klo 7.45: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Edoardo ei ole aiemmin ollut naimisissa vaan kihloissa.