Archie-vauva ensimmäisellä edustus­matkallaan Afrikassa: joutui heti jättämään kohteen väliin, koska ”murhapää­kaupunki” oli liian vaarallinen

rac

Julkaistu:

Prinssi Harry, herttuatar Meghan ja Archie-vauva saapuivat tänään Kapkaupunkiin, mistä he aloittavat kymmenen päivän mittaisen Afrikan-kiertueensa.
Sussexin herttuapari, prinssi Harry ja herttuatar Meghan aloittivat tänään kymmenen päivän mittaisen Afrikan-vierailunsa. Herttuapari saapui Etelä-Afrikkaan tänään iltapäivällä. He aloittavat vierailunsa Kapkaupungista, joka on yksi Etelä-Afrikan kolmesta pääkaupungista.

Herttuaparin mukana Afrikan kiertueella on myös parin neljän kuukauden ikäinen Archie-poika. Daily Mailin mukaan prinssi Harry ei malta odottaa, että pääsee esittelemään poikansa maan asukkaille. Kymmenen päivän mittainen Afrikan-matka on Archien ensimmäinen virallinen edustusmatka.


Prinssi Harry, herttuatar Meghan sekä Archie-vauva kuvattiin tänään Kapkaupungissa sijaitsevalla lentokentällä heidän saavuttuaan Etelä-Afrikkaan.

– Heidän kuninkaalliset korkeutensa ovat erittäin innoissaan Afrikan-vierailustaan, sillä se on heidän ensimmäinen virallinen kiertueensa perheenä. Afrikalla on erityinen paikka herttuan sydämessä ja hän odottaa innolla pääsevänsä jakamaan sen myös herttuattaren sekä poikansa kanssa, hovin tiedotteessa kerrotaan.


Brittihovin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan myös herttuaparin kymmenen päivän mittaisen Afrikan-kiertueen olevan aikataulultaan hyvin kiireinen ja pitävän sisällään vierailut neljässä eri maassa.

– Ohjelma on äärimmäisen kiireinen. Neljä maata kymmenessä päivässä ja lisäksi heillä on mukanaan todella erityinen pieni matkalainen, tiedotteessa todetaan.


Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ensimmäinen etappi Afrikassa oli Nyanga-niminen kunta, joka sijaitsee Etelä-Afrikassa, tarkemmin sanottuna Kapkaupungissa. Nyanga tunnetaan Etelä-Afrikan ”murhapääkaupunkina” ja sitä pidetään yhtenä maan vaarallisimmista asuinalueista.

Herttuaparin vierailukohde Nyangassa oli Justice Desk -keskus. Keskuksen tarkoituksena on opettaa lapsille muun muassa itsepuolustusta sekä auttaa yhteisön nuoria naisia. Daily Mailin mukaan Harry ja Meghan saavat ensin ohjatun kierroksen keskuksessa, jonka jälkeen siellä olevat lapset saavat yksityisen juttutuokion herttuaparin kanssa.


Herttuatar Meghan oli pukeutunut vierailua varten kesäiseen, mustavalkoiseen mekkoon. Prinssi Harry oli puolestaan valinnut ylleen vaalean kauluspaidan sekä tummat, suorat housut. Sekä prinssi Harry että herttuatar Meghan kuvattiin paparazzien toimesta useampaan otteeseen keskustelemassa paikalla olevien lasten kanssa.

Daily Mailin mukaan Nyangan vaarallinen maine on johtanut entistä tiukempiin turvatoimiin herttuaparin vierailun ympärillä. Lähteet kertovat, että turvallisuussyistä myös herttuaparin vierailua koskevat yksityiskohdat pidetään visusti salassa.


Alueen vaarallisuuden vuoksi myöskään Archieta ei nähty vanhempiensa mukana Nyangassa, vaan lähteet kertovat hänen pysyttelevän ainakin toistaiseksi herttuaparin residenssissä lastenhoitajansa kanssa.

Nyanga on yksi vanhimpia tummaihoisten ihmisten asuinalueita Kapkaupungissa. Lempinimi ”murhapääkaupunki” juontaa juurensa alueen lukuisista murhatapauksista. Tilastojen mukaan Nyangassa tapetaan vuosittain ainakin yksi ihminen kahtasataa asukasta kohden. Se on enemmän kuin missään muualla Etelä-Afrikassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt