Ex-pääministeri paljastaa intiimejä yksityis­kohtia kuninkaallisesta perheestä – hovissa kuohuu: ”Ei todellakaan sopivaa!”

Julkaistu:

David Cameronin intiimit paljastukset kuninkaallisesta perheestä ja kuningatar Elisabetista kuohuttavat Britannian hovia.
Britannian entinen pääministeri David Cameron on joutunut hovin vihan kohteeksi.

Cameron on kertonut Red Box -nimisessä podacastissa muun muassa suhteestaan kuningatar Elisabetiin ja se on nostanut hovin takajaloilleen.

Kaikki alkoi, kun Cameron paljasti hänen ja hovin välisiä keskusteluita vuodelta 2014, kun Skotlannissa äänestettiin sen itsenäistymisestä. Hovista todettiin, että paljastus herätti suurta tyytymättömyyttä palatsissa.

Nyt Cameron on kertonut myös sen, millaisia hänen vierailunsa kuningattaren kesäasunnolla Balmoralin linnassa ovat olleet.

– Siellä näkee kuninkaallisen perheen rentoutumassa.

– Minusta se on heille paratiisi ja uskon, että he rakastavat ylämaita ja kaikkea mitä se pitää sisällään: kävelyretkiä, piknikejä ja grillausta.

Balmoralin linnan pihamaalla oleva grilli on todella erikoinen. Cameronin mukaan prinssi Philip on suunnitellut ja rakentanut grillin itse ja hän valmistaa siinä myös ruokaa.

– On todella poikkeuksellista, että kuningatar ja prinssi Philip valmistavat itse ruokansa, Cameron toteaa.


Cameron kertoo podcastissa päässeensä myös kuningattaren ajaman auton kyytiin ja kuningatar on ajanut hengenvaarallista vauhtia nummille.

– Hän (kuningatar) kertoi minulle, että kun Saudi-Arabian kuningas oli vierailulla, niin hän kuljetti itse kuningasta autolla ja hän on ollut ainoa nainen, jonka ajaman auton kyydissä Saudi-Arabian kuningas on ollut. Kun kävin Saudi-Arabiassa, niin kuningas kertoi minulle saman tarinan.

Kun David Cameron toimi Britannian pääministerinä vuosina 2010–2016, hän tapasi kuningatarta viikoittain. Hän kertoo, että tapaamiset kuningattaren kanssa olivat hänen kiireisen aikataulunsa kiinnekohta, mutta kukaan ei kuunnellut tai tehnyt niissä muistiinpanoja.

Hän kuitenkin kehui kuningatarta maailman suurimmaksi virkamieheksi ja yhdeksi maailman merkittävimmistä ihmisistä.


Mirror-lehden mukaan Cameronin tekemät paljastukset kuningattaren ja kuninkaallisen perheen yksityiselämästä eivät ole olleet hovin mieleen.

Palatsissa pitkään työskennellyt lähde kertoo lehdelle, että Cameronin kommentit ovat herättäneet ihmetystä ja närää, ja arvellaan, että Cameron haluaa sanomisillaan vain kohottaa omaa asemaansa.

– Herra Cameronin kommentit hänen ja kuningattaren yksityisistä tapaamisista ovat vähintäänkin luottamuksen pettämistä, eikä se ole todellakaan sopivaa hänen aiempaan virkaansa nähden, lähde toteaa.

– On rehellistä sanoa, että jokainen ihmettelee, että mitäköhän hän mahtaa seuraavaksi paljastaa, ja hän on kyllä sanonut jo enemmän kuin tarpeeksi.