Pikkuprinsessa Estelle väläytti sporttista puoltaan ja kirmasi ilakoiden pitkin viheriöitä – Daniel-isä paljasti, millainen vaikutus prinsessalla on pikkuveljeensä

Julkaistu:

urheilutapahtuma
Prinsessa Estelle juoksi lauantaina Tukholmassa järjestetyssä lastentapahtumassa perheensä seuratessa suoritusta sivusta.
Ruotsin prinsessa Estelle, 7, osallistui viikonloppuna isänsä prinssi Danielin kunniaksi Tukholmassa järjestettyyn urheilutapahtumaan. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa sadat lapset ottavat osaa juoksukisaan ja pääsevät kokeilemaan muita lajeja.

Expressenin mukaan tänä vuonna juoksutapahtumaan Hagaparkeniin kerääntyi noin 1 500 vuosina 2007–2013 syntynyttä lasta. Heidän joukossaan oli myös 7-vuotias Estelle. Sporttisesti tapahtumaan pukeutunut prinsessa pääsi juoksemaan kilpaa muiden osallistujien kanssa perheensä kannustaessa sivummalla.


Tapahtumaan osallistuivat prinssi Danielin lisäksi myös kruununprinsessa Victoria ja prinssi Oscar. Victoria ja Oscar seurasivat tapahtumia sivusta, kun Daniel ampui kisan lähtömerkin ja puhui osallistujille. Prinssi korosti tapahtumassaan liikunnan tärkeyttä lasten elämässä.

– Me istumme enemmän ja enemmän ja liikumme vähemmän. Se on suuri haaste, joka meidän täytyy ratkaista. Tämä on tapa löytää iloa liikkeestä, Daniel sanoi.


Prinssin mukaan lasten liikkuminen riippuu pitkälti myös vanhemmista. Hän korostikin aikuisten aktiivisuuden tärkeää roolia lasten liikkumisessa.

– Se on pitkälti sosiaalista perintöä. Jos vanhemmat ovat aktiivisia ja menevät ulos lastensa kanssa, liikkuvat he paljon, mutta jos vanhemmat istuvat tv:n ääressä, tekevät lapset samoin.

Daniel paljasti, että prinsessa Estelle on hyvin liikunnallinen ja se vaikuttaa myös hänen pikkuveljeensä. Danielin mukaan vilkas Estelle aktivoi 3-vuotiasta, hieman varautuneempaa Oscaria liikkumaan.

– Se menee molemmin puolin, mutta kun olet neljä vuotta vanhempi, on sillä tietty vaikutus, Daniel sanoi Expressenin mukaan viitaten Estellen ja Oscarin ikäeroon.


Prinsessa Estelle juoksikin hymyssä suin urheilutapahtuman tiimellyksessä ja kun hän ja muut lapset pääsivät maaliin, tervehti teitä iloinen prinssi Daniel. Kaikki lapset saivat radan juostuaan mitalit palkintona osallistumisestaan.

Juoksukisan lisäksi Estelle hyppi ystäviensä kanssa puistossa olleessa pomppulinnassa ja pääsi kokeilemaan pyörätuolia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt