Meghan ja Harry kieltäytyivät kuningattaren kutsusta Balmoraliin vedoten Archien ikään – reissasivat silti samaan aikaan Ibizalla ja Ranskassa

Julkaistu:

Brittihovi
The Sunin lähteen mukaan kuningatar on ollut pettynyt, kun Sussexin herttuaparia ja pientä Archieta ei nähty Skotlannin tiluksilla tänä kesänä.
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin matkustaminen nousi elokuussa Britanniassa kuumaksi puheenaiheeksi. Sussexin herttuapari lensi Archie-vauvansa kanssa yksityiskoneella neljä kertaa yksityislennolla 11 päivän sisään, kun perhe vieraili Ibizalla ja Etelä-Ranskassa Elton Johnin vieraana.


Asian tultua julki brittimedia kritisoi voimakkaasti erityisesti sitä, että herttuapari käytti reittilentojen sijaan yksityiskonetta, vaikka pariskunta on ottanut voimakkaasti kantaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ympäristöasioihin.
Prinssi Harry lensi tällä viikolla Amsterdamiin esittelemään ympäristöystävällistä turismia tukevaa Travalyst-nimistä hanketta ja selitteli samalla kohua.

– Matkustan 99-prosenttisesti reittilennoilla. Välillä mahdollisuus lentää yksityiskoneella on tarpeellinen – perustuen pelkästään siihen, että voin pitää perheeni turvassa, prinssi sanoi.
Vain pari päivää myöhemmin surullisenkuuluisa matka Ibizaan päätyi taas brittilehtien otsikoihin. The Sun ja Daily Mail nimittäin kertovat Harryn ja Meghanin kieltäytyneen kuningatar Elisabetin kutsusta Balmoralin linnaan.

Brittihovissa perinteisiin on kuulunut, että kuningatar viettää kahden kuukauden kesälomansa Balmoralin tiluksillaan ja kutsuu myös perhettä linnaan, joka on toiminut yhtenä kuningasperheen asuinpaikoista vuodesta 1852 lähtien.


Meghanille vierailu olisi ollut ensimmäinen, sillä viime vuonna pari ei matkannut Balmoraliin herttuattaren raskauden takia.

The Sunin lähteen mukaan herttuapari kieltäytyi kutsusta kuningattaren tiluksille, koska toukokuussa syntynyt Archie oli liian nuori matkustamaan Skotlantiin tänä kesänä.

– On kuitenkin hiukan erikoista, ettei Archien ikä estänyt heitä viemästä häntä viikoksi Ibizalle ja tapaamaan Elton Johnia Ranskaan, lähde hämmästelee.

Meghan ja Harry ovat olleet hyvin tarkkoja Archien yksityisyydestä.

– Jos he tahtovat yksityisyyttä ja suojelua, ei ole olemassakaan yhtä tarkkaan varjeltua tai yksityistä lomakohdetta kuin kuningattaren koti Skotlannissa, jatkaa lähde, jonka mukaan kuningatar on ollut harmistunut siitä, että hänen kutsuunsa vastattiin kieltävästi.


Samaan aikaan yksityiskonekohun kanssa Harryn veli prinssi William ja herttuatar Catherine perheineen matkasi sen sijaan halpalentoyhtiö Flyben lennolla Aberdeeniin vieraillakseen Balmoralissa.
The Sunissa spekuloidaan, että Archien iän sijaan todellinen syy saattaa piillä siinä, että Meghan vastustaa metsästyksen, ampumisem ja kalastamisen kaltaisia hupeja, joita kuninkaallisilla on tiluksilla tapana harrastaa.


Meghanin tiedetään olevan suuri eläinten ystävä, joka ei voi sietää metsästystä.
Muita kuninkaallisen perheen jäseniä on sen sijaan nähty kesän mittaan kuningattaren tiluksilla.

Elisabetin itsensä on Daily Mailin mukaan nähty autoilevan linnan lähistöllä, kun taas edustustehtävistä eläkkeelle vetäytynyt prinssi Philip on ulkoillut linnan mailla jalkapelissä tyttärensä prinsessa Annen seurassa.


Balmoralissa ovat lisäksi vierailleet keskelle Epstein-kohua joutunut prinssi Andrew sekä prinssi Edward ja prinsessa Sophie. Vanhoista kaunoista huolimatta jopa aikansa kohuherttuatar Sarah Fergusonin kerrotaan käyneen Balmoralissa yhdessä tyttärensä prinsessa Eugenien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt