Amerikkalaisturistit eivät tunnistaneet huivipäistä kuningatar Elisabetia – huvittunut monarkki heittäytyi hassuttelemaan ja murjaisi melkoisen vitsin

Julkaistu:

Brittihovi
Kuningatar Elisabet tuntui nauttivan, kun hän sai liikuskella Balmoralin linnan lähistöllä kuin kuka tahansa.
93-vuotias kuningatar Elisabet on todennäköisesti maailman tunnetuin kuninkaallinen, vaikka vuonna 1953 kruunattu monarkki elää varsin vaatimatonta elämää.

Brittilehti Daily Mail uutisoi, että kuningatar onnistui hiljattain jopa kohtaamaan joukon amerikkalaisia turisteja, jotka eivät tunnistaneet Elisabetia Balmoral Aberdeenshiressa, Skotlannissa.


Tilanne sai alkunsa, kun Elisabet oli ollut kävelyllä turvallisuusvastaavansa Richard Griffinin kanssa Balmoralin linnan lähistöllä. Kuningatar oli pukeutunut tweedasuun ja oli kietonut huivin päänsä suojaksi.

Kesken kävelylenkin amerikkalaiset pyrkivät kuningattaren juttusille ja kysyivät, asuiko hän lähistöllä. Kuningatar vastasi, että hänellä todellakin sattuu olemaan talo lähistöllä. Tämän jälkeen turistit tivasivat, oliko hän koskaan tavannut kuningatarta.


Griffin kertoi The Timesille, Elisabet ilmeisesti nautti tilanteesta eikä tahtonut paljastaa todellista henkilöllisyyttään, joten hän murjaisi turisteille melkoisen vitsin:

– En ole, mutta tämä poliisimies tässä on, kuningatar lohkaisi viitaten yli 30 vuotta kuninkaallisen perheen palveluksessa olleeseen Griffiniin.

Edustustilaisuuksissa kuningatar on totuttu näkemään hyvin värikkäissäkin asuissa. Suosikkipaikassaan Balmoralin linnassa hän kuitenkin viihtyy huomattavasti maanläheisemmissä väreissä ja asuissa. Linna on ollut kuninkaallisen perheen käytössä jo vuodesta 1852.


The Sunin mukaan kuningatar on vitsaillut juuri pukeutumiseen ja tunnettuuteen liittyvistä seikoista elämäkertakirjailija Robert Hardmanille. Hän sanoi tuolloin pukeutuvansa tarkoituksella kirkkaisiin väreihin kuninkaallisissa edustustehtävissä.

– Suosikkini hänen tekemistään huomioista oli, kun hän sanoi, ettei voi pukeutua beigeen, koska kukaan ei silloin tunnistaisi häntä, Hardmann on sanonut – joskin kuningatar oli saanut kommentin kuulostamaan siltä, että hän todellakin nauttii siitä, että saa välillä olla tunnistamattomissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt