Prinsessa Charlotte, 4, aloittaa koulun – lukuvuosi yksityiskoulussa maksaa hulppeat 25 000 euroa

Julkaistu:

Brittihovi
4-vuotias prinsessa aloittaa ensimmäisen luokan Thomas’s Battersean yksityiskoulussa, samassa jota hänen isoveljensä prinssi George käy.
Britannian pikkuprinsessa Charlottelle koittaa tänään suuri päivä, sillä hän aloittaa opintiensä.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen 4-vuotias tytär aloittaa ensimmäisen luokan Thomas’s Battersean yksityiskoulussa, samassa jota hänen isoveljensä prinssi George, 6, käy.

Ennen ensimmäiselle luokalle menemistä pikkuprinsessa on käynyt Kensingtonin Willcocks-lastentarhaa tammikuusta 2018 alkaen.

Kuninkaallisen perheen lähipiiriin kuuluva lähde kertoo Peoplelle, että Charlotte on todella innoissaan alkavasta koulunkäynnistään.

– Hän ei malta odottaa, että pääsee Georgen kanssa isoon kouluun, lähde kertoo.

– Hän on niin innoissaan siitä.

Koulu sijaitsee muutamien korttelien ja noin 15–30 minuutin ajomatkan päästä palatsista. Koulussa on paljon niin sanottujen tavallisten perheiden lapsia.

Englantilaisista kouluista tehdyssä esitteessä Batterseasta kerrotaan, että siellä on lapsia monista eri kansallisuuksista ja tunnelma on ajoittain jopa kaoottinen. Esittelytekstissä kerrotaan myös, että yksityiskoulu on tarkoitettu kansainvälisten perheiden lapsille, ja sellaisille, jotka haluavat parasta mahdollista brittikoulutusta.

Yksi lukuvuosi Thomas’s Battersea -yksityiskoulussa maksaa noin 23 000 puntaa eli noin 25 000 euroa.

Koulussa on tiukka pukukoodi, joka koskee myös pieniä kuninkaallisia. Koulupuvuista löytyy kolme eri versiota: talvi, kesä ja urheilu. Kaikki nämä hehkuvat tyylikkäässä laivastonsinisessä värissä – hansikkaita, huiveja ja kiillotettuja kenkiä unohtamatta.


William ja Catherine yrittävät kasvattaa lapsiaan mahdollisimman tasapainoisesti ja normaalisti. Koulussa George ja Charlotte opiskelevat muiden oppilaiden tavoin matematiikkaa, englantia, historiaa ja tiedeaineita. Lisäksi heillä on mahdollisuus opiskella myös ranskaa, draamaa ja balettia, joista viimeisin kuuluukin prinssi Georgen suosikkiharrastuksiin.

Kensingtonin palatsi on kertonut, että William ja Catherine saattavat Charlotten ensimmäisenä päivänä kouluun.

On todennäköistä, että kuninkaallinen perhe osallistuu valokuvaukseen Länsi-Lontoossa sijaitsevassa koulussa ennen Charlotten ensimmäistä oppituntia. Prinssi George liittyy luokkatovereidensa seuraan toiselle luokalle.

Päivästä tulee erityinen Catherinelle, sillä hän joutui jättämään Georgen ensimmäisen koulupäivän väliin raskauspahoinvoinnin vuoksi. Kun Catherine odotti perheen kuopusta prinssi Louista, hän kärsi kovasta aamupahoinvoinnista ja joutui lepäämään paljon.

Catherine ja William pyrkivät viemään lapsensa aina itse kouluun tai päiväkotiin. He ovat tuttu näky saattamassa Georgea ja Charlottea koulun ja päiväkodin porteista sisään Lontoossa.


Thomas’s Battersea -koulun rehtori Simon O’Malley kertoi aiemmin tänä vuonna, että koulu on iloinen saadessaan Charlotten oppilaakseen.

– Olemme iloisia siitä, että Cambridgen herttua ja herttuatar ovat päättäneet, että prinsessa Charlotte liittyy vanhemman veljeensä, prinssi Georgeen, seuraan Thomas’s Batterseaan. Toivotamme innolla hänet ja kaikki muut uudet oppilaamme tervetulleeksi syyskuun alussa.

Pienet kuninkaalliset eivät saa koulussa erikoiskohtelua titteliensä vuoksi, vaan heitä koskevat samat säännöt kuin muitakin pieniä koululaisia.

Vapaalla heitä valmistellaan hyvin erilaisiin rooleihin, sillä prinssi George on Britannian kruununperimysjärjestyksessä kolmantena isoisänsä prinssi Charlesin ja isänsä prinssi Williamin jälkeen. Georgesta tuleekin jonain päivänä Britannian kuningas ja se huomioidaan prinssin kasvatuksessa. Charlotte on kruununperimysjärjestyksessä neljäs.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt