Kuningatar Elisabetin kauhujen elokuu – Brittihovin maine lokaan, kun skandaaleja on tullut toisensa perään

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Kuningatar Elisabetin elokuu ei ole ollut helpoimmasta päästä.
Kuningatar Elisabetin elokuuhun on mahtunut paljon. 93-vuotiaan kuningattaren perheen maine on saatettu kyseenalaiseen valoon, vaikka vuonna 1953 kruunattu hallitsija ei itse ole skandaaleita aiheuttanut.

Vaatimattomasti elävä kuningatar on ansainnut miljoonien kansalaisten kunnioituksen. Elisabet on myös ollut erinomainen esikuva lapsilleen ja lapsenlapsilleen, mutta oppi ei kaikessa näytä menneen perille, kirjoittaa Daily Mail, jonka mukaan brittihovi on ajautunut pahimpaan kriisiin sitten 1990-luvun.

Kuningatar ei ole päässyt helpolla, sillä prinssi Andrew joutui kohun keskelle, kun seksuaalirikoksista syytetty liikemies Jeffrey Epstein kuoli sellissään.


Vain päivää aiemmin julkaistiin aiemmin salattuja asiakirjoja, joissa väitettiin muun muassa, että Yorkin herttua Andrew olisi kourinut alaikäisiä tyttöjä vieraillessaan Epsteinin asunnolla New Yorkissa. Epsteinin prinssi Andrew’n tiedetään olleen ystäviä.
The Guardianin mukaan viime viikolla julkaistuissa oikeusasiakirjoissa väitetään, että prinssi Andrew kouri alaikäistä tyttöä vieraillessaan Epsteinin asunnolla New Yorkissa.

Daily Mailin mukaan asiakirjoista kävisi ilmi myös, että prinssin väitetään harrastaneen seksiä vain 17-vuotiaan tytön kanssa.

Mukana todistusaineistossa on valokuva, jossa näkyy, kuinka Andrew’n käsi on alaikäisen Virginia Giuffren lantiolla. Kuva on otettu Epsteinin työntekijän Lontoon-asunnolla.


Daily Mailin mukaan prinssi Andrew on kiistänyt kaikki syytökset. Hovin edustaja painotti, että kaikki väitteet epäasialliseen käytökseen alaikäisten kanssa liittyen ovat epätosia.

Tämän lisäksi herttuatar Meghania ja prinssi Harrya on syytetty tekopyhyydestä, kun herttuaparin yksityiskonelennot puhuttivat Britanniassa.

Ilmastonmuutoksen ehkäisemisen puolesta puhuvat herttuatar Meghan ja prinssi Harry saivat kansan tulistumaan, kun parin nähtiin nousevan Cessna 680 Citatation Sovereign -yksityiskoneeseen Etelä-Ranskassa. Herttuapari ja ja kolmen kuukauden ikäinen Archie-vauva vierailivat Elton Johnin luona Nizzassa kolmen päivän ajan. Elton Johnilla on Nizzassa 20 miljoonan euron arvoinen kartano.


Myös menomatkalla Ranskaan perhe turvautui yksityiskonelentoon. Ranskaan perhe lähti vain muutama päivä sen jälkeen, kun he palasivat Ibizalta. Myös Ibizalle ja takaisin Harry ja Meghan lensivät yksityiskoneella. Yhteensä perhe lensi neljä yksityislentoa 11 päivän aikana.

Ainakin yksi lennoista on Daily Mailin mukaan varattu NetJets -nimisen yrityksen kautta, jota kutsutaan leikkisästi ”miljonäärien Uberiksi”, sillä yritys palvelee rikkaita matkustajia.

Nizzan lentojen maksajaksi ilmoittautui herttuaparin ystävä Elton John, joka kertoi asiasta myös Instagramissa. Tämän jälkeen moni julkisuudenhenkilö puolusti kohun keskiöön joutunutta herttuaparia sosiaalisessa mediassa.
Samaan aikaan, kun Harry ja Meghan liitelivät yksityiskoneella, prinssi William perheineen marssi 80 euron halpalennolle. Cambridgen herttuapari kuvattiin matkustamassa halpalentoyhtiö FlyBe:n budjettilennolla Norwichista Aberdeeniin.

Jää nähtäväksi, miten skandaalinkäryinen elokuu vaikuttaa Sussexin herttuaparin matkustuskäyttäytymiseen jatkossa. Kuningatar Elisabetille ainakin soisi sen, että kohuja ei tulisi elokuussa enempää.


Lisäksi kyseenalaiseen valoon ovat joutuneet myös prinssi Andrew’n ex-puoliso Sarah Ferguson ja prinsessa Annen kenttäratsastajana tunnettu tytär Zara Tindall, joiden on uutisoitu saaneen kuusinumeroisia rahasummia hongkongilaiselta pohatalta.

Asiasta uutisoi muun muassa Telegraph, jonka mukaan molempien naisten panos pohatta Johnny Honin yrityksessä on ollut palkkioihin nähden varsin vaatimaton.

Esimerkiksi Tindallin uutisoidaan osallistuneen ainoastaan kahteen puhelimitse käytyyn hallituksen kokoukseen, vaikka palkkioita kertyi vuoden aikana 100 000 puntaa. Hän kiisti aiemmin tänä vuonna väitteet juristiensa välityksellä, kunnes Daily Mail kertoi, että sillä on hallussaan kopio sopimuksesta.

Yorkin herttuatar Sarah Fergusonin kerrotaan puolestaan saaneen Honin yrityksestä palkkioita jopa yli 300 000 punnan edestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt