Pikkuprinsessa Charlotte, 4, aloittaa ensi viikolla opintiensä – odottaa innolla pääsevänsä samaan kouluun George-veljensä kanssa: ”Hän ei malta odottaa”

Julkaistu:

Prinsessa Charlotte aloittaa ensi viikolla koulutiensä samassa yksityiskoulussa isoveljensä kanssa.
Ensi viikon torstaina koittaa suuri päivä Britannian pikkuprinsessa Charlottelle, sillä hän aloittaa silloin koulun.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen 4-vuotias tytär aloittaa opintiensä Thomas’s Battersean yksityiskoulussa, samassa jota hänen isoveljensä prinssi George, 6, käy.

Kuninkaallisen perheen lähipiiriin kuuluva lähde kertoo Peoplelle, että Charlotte on todella innoissaan alkavasta koulunkäynnistään.

– Hän ei malta odottaa, että pääsee Georgen kanssa isoon kouluun, lähde kertoo.

– Hän on todella innoissaan siitä.

Kyseinen koulu sijaitsee muutamien korttelien ja noin 15–30 minuutin ajomatkan päästä palatsista. Koulussa on paljon niin sanottujen tavallisten perheiden lapsia. Englantilaisista kouluista tehdyssä esitteessä Batterseasta kerrotaan, että siellä on lapsia monista eri kansallisuuksista ja tunnelma on ajoittain jopa kaoottinen. Esittelytekstissä kerrotaan myös, että yksityiskoulu on tarkoitettu kansainvälisten perheiden lapsille, ja sellaisille, jotka haluavat parasta mahdollista brittikoulutusta.


Yksi lukuvuosi Thomas’s Battersea -yksityiskoulussa maksaa noin 23 000 puntaa eli noin 25 000 euroa.

Koulussa on tiukka pukukoodi, joka koskee myös pieniä kuninkaallisia. Koulupuvuista löytyy kolme eri versiota: talvi, kesä ja urheilu. Kaikki nämä hehkuvat tyylikkäässä laivastonsinisessä värissä – hansikkaita, huiveja ja kiillotettuja kenkiä unohtamatta.

Koulussa George ja Charlotte opiskelevat muiden oppilaiden tavoin matematiikkaa, englantia, historiaa ja tiedeaineita. Lisäksi heillä on mahdollisuus opiskella myös ranskaa, draamaa ja balettia, joista viimeisin kuuluukin prinssi Georgen suosikkiharrastuksiin.
Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat osoittaneet käytöksellään, että he haluavat pitää kaikki kolme lastaan mahdollisimman paljon pois julkisuudesta. He haluavat tarjota lapsilleen samanlaisia hetkiä, mitä muutkin lapset kokevat.

Georgesta, Charlottesta ja 1-vuotiaasta prinssi Louisista julkaistaan yleensä kuvia vain merkkipäivinä ja kun he osallistuvat vanhempiensa kanssa edustustilaisuuksiin. Kuninkaallisella perheellä on kuitenkin yleensä ollut tapana julkaista pienokaisista kuvia myös silloin, kun he aloittavat koulutaipaleensa. Nähtäväksi jää, päästäänkö ensi viikolla näkemään, kuinka innoissaan tai jännittyneenä prinsessa Charlotte suuntaa kohti ensimmäistä koulupäiväänsä.