Thaimaan kuningas otti nuoren ”jalkavaimon” vain kaksi kuukautta häiden jälkeen – 34-vuotias rakastajatar on häikäisevän kaunis taistelulentäjä

rac

Julkaistu:

kuninkaalliset
Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkornilla on nyt kuninkaallinen rakastajatar oman vaimonsa lisäksi.
Thaimaan hovi julkisti poikkeuksellisen uutisen vain kaksi kuukautta kuningas Maha Vajiralongkornin häiden jälkeen. Maha Vajiralongkorn, 67, hallitsijanimeltään Rama X, on ottanut itselleen kuninkaallisen rakastajattaren, eli ”jalkavaimon”. BBC kertoo, että kyseessä on ensimmäinen kerta liki sataan vuoteen, kun titteli on annettu kuninkaan viralliselle rakastajattarelle.


Kuninkaan virallinen rakastajatar on nimeltään Sineenat Wongvajirapakdi ja hän on 34-vuotias. Thaimaan hovi on julkaissut nuoresta kaunottaresta kuvia lentäjänasussa ja erilaisissa taisteluharjoituksissa. Hovin mukaan Sineenat on koulutukseltaan taistelulentäjä, hoitaja ja henkivartija.


BBC:n mukaan hovin ilmoitus rakastajattaresta on herättänyt niin valtavasti kiinnostusta Thaimassa, että hovin viralliset sivut kaatuivat.


Kuningas Maha Vajiralongkornin ja kuningatar Suthidan, 40, häitä juhlittiin kesäkuussa. Suthida on Thai Airways -lentoyhtiön entinen lentoemäntä, jonka Vajiralongkorn nimitti jo vuosia sitten henkivartijakaartinsa varakomentajaksi.

Parin romanttisesta suhteesta oli kerrottu jo aiemmin ulkomaisissa tiedotusvälineissä, mutta kuningashuone ei ollut ennen häitä tunnustanut romanssia virallisesti. Liitto on kuninkaan neljäs.


Kohujen kuningas

67-vuotias kuningas ei nauti kansansuosiota, vaan päinvastoin. Vajiralongkorn on saanut maailmalla erikoisten tempaustensa takia lisänimen ”kohukuningas”.

Hänen isänsä oli erittäin arvostettu, liki puolijumalana pidetty kuningas Bhumibol Adulyadejin. Sen sijaan uusi kuningas ei ole noussut isänsä veroiseen asemaan, vaan hänen maineensa on ollut lukuisten skandaalien vuoksi varsin kyseenalainen jo vuosikymmeniä.


Ensimmäisen kerran kuningas asteli alttarille jo vuonna 1977, ollessaan 25-vuotias kruununprinssi. Tällöin hän vei vihille serkkunsa Soamsawalin, jonka kanssa hän sai myös esikoistyttärensä prinsessa Bajarakitiyabhan.

Liitto alkoi kuitenkin rakoilla pian, sillä Vajiralongkornilla oli intohimoinen salasuhde näyttelijä Yuvadhida Polraserthin kanssa.

Salasuhteesta syntyi lopulta yhteensä viisi lasta. Erottuaan ensimmäisestä vaimostaan kruununprinssi vei salarakkaansa vauhdilla vihille. Pari sai toisensa virallisesti vuonna 1994 järjestetyssä hääseremoniassa. Rakkaus kariutui muutama vuosi myöhemmin, eikä ero ollut helppo. Kruununprinssi sanoutui ilmekään värähtämättä julkisesti irti vaimostaan ja suhteessa syntyneistä lapsistaan.

Pirstaleiksi hajonneet avioliitot ja julma käytös lapsia kohtaan herättivät närkästystä maailmalla. Lehtitietojen mukaan osa lapsista elää maanpaossa, ja heidät on pakotettu luopumaan titteleistään.


Kruununprinssi sai seitsemännen lapsensa Dipangorn Rasmijotin kolmannen vaimonsa Srirasmi Suwaden kanssa vuonna 2005. Alttarille pari oli astellut jo vuonna 2001. Tällöin kuningas kertoi olevansa viimein valmis asettumaan aloilleen.

Aviopari nousi vuonna 2007 kansainvälisesti otsikoihin, kun julkisuuteen vuoti hyvin erikoinen video, joilla kuninkaalliset juhlivat lähes alasti Vajiralongkornin rakkaan puudelin Foo Foon syntymäpäiviä. Erityisesti huomio kiinnittyi yläosattomana ilakoineeseen Srirasmiin.

Kohuvideolla nähdyn puudelin Vajiralongkorn nimitti myöhemmin ilmavoimien marsalkaksi. Koira nähtiin joitakin kertoja edustamassa isäntänsä kanssa komeasti puettuna. Avioliitto Srirasmin kanssa kariutui vuonna 2014, ja lehtitietojen mukaan myös puudeli kuoli 17 vuoden iässä vuonna 2015. Koiralle järjestettiin näyttävät hautajaisseremoniat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt