Näin pikkukuninkaalliset puetaan: jokaisella hovilla oma, erityinen tyylinsä – tässä ovat vekkulit poikatytöt, coolit räväyttäjät ja elegantit säväyttäjät

Julkaistu:

Euroopan nuorilla kuninkaallisilla on jokaisella omaleimaiset tyylinsä. Siinä missä prinssi George on hillitty ja perinteikäs, löytyy Monacosta räväyttäjiä.
Jos kuninkaalliset ovat seurattuja ja ihailtua, ovat hovien pienimmät, suloiset pikkukuninkaalliset sitä ehkä jopa vielä enemmän. Euroopassa on useita hoveja, joihin on viime vuosina syntynyt uusia kuninkaallisia. Pikkukuninkaalliset näyttäytyvät vanhempiensa rinnalla, edustavat tapahtumissa ja ovat tyyli-ikoneja siinä missä vanhempansakin.

Monelle Euroopan kuninkaalliselle perheelle on kehittynyt oma, erityinen tapansa pukea pienokaiset. Osa tavoista johtuu perinteistä, osa vanhempien henkilökohtaisista mieltymyksistä ja osa ehkä myös käytännöllisyydestä. Siinä missä toiset pikkukuninkaalliset nähdään hyvinkin arkisissa vaatteissa, on toisilla aina elegantit asukokonaisuudet.

Perinteikkäät ja hillityt

Prinssi George ja prinsessa Charlotte tunnetaan perinteitä noudattavista asuistaan. Britannian pikkukuninkaallisten yllä nähdään yleensä hillittyjä vaatteita, kuten poolopaitoja ja liivejä sekä polvipituisia, herttaisia mekkoja.

Herttuatar Catherine tunnetaan hyvin eleganttina pukeutujana ja hänen tyylitajunsa näkyy myös prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten asuissa. Catherine suosii brittisuunnittelijoiden vaatteita sekä itsellään että lapsillaan, mutta pukee heidät myös ketjuliikkeiden, kuten Zaran vaatteisiin.


Sisarukset muistuttavat pukeutumisellaan suuresti vanhempiaan, jotka huomioivat aina hovin etiketin asuillaan. Prinsessa Charlotten päällä nähdään usein esimerkiksi hempeitä kukkaprinttejä ja rusetteja sekä siroja ballerinakenkiä.

Prinssi George puolestaan puetaan aina shortseihin ja polvisukkiin, neuleisiin ja siisteihin kauluspaitoihin. 6-vuotias prinssi käyttää shortseja niin kesät kuin talvetkin, oli sää mikä tahansa.


Syynä pikkuprinssin vajaamittaisille lahkeille on yläluokkien, aristokraattien ja kuninkaallisten vaalima perinne, jonka mukaan nuoria poikia ei tule koskaan pukea pitkiin housuihin.

George seuraa perinteisellä pukeutumisellaan isäänsä ja setäänsä, sillä myös prinssi William ja prinssi Harry puettiin lapsina shortseihin. Myös Charlotten ja Georgen pikkuveli prinssi Louis on nähty julkisuudessa shortseissa.


Elegantit säväyttäjät

Espanjan kuningasparin tyttäret tunnetaan kaunottarina, jotka herättävät suurta mielenkiintoa sekä kotimaassaan että muualla maailmassa. Kuningas Felipen ja kuningatar Letizian lapset, prinsessat Leonor ja Sofia ovat varttuneet teineiksi, joiden asut kielivät hillitystä, prinsessojen arvokkuudesta.


13-vuotiaan Leonorin ja 12-vuotiaan Sofian yllä nähdään useimmiten sievästi leikattuja ja elegantteja mekkoja sekä loppuun asti hiottuja asukokonaisuuksia.


Sisarusten tyyliin vaikuttaa suuresti heidän muoti-ikonina pidetty äitinsä. Kuningatar Letizia tunnetaan trendikkäistä asuvalinnoistaan, jotka nousevat usein otsikoihin. Letizia pukee tyttärensä yleensä espanjalaismerkkien vaatteisiin. Heidän yllään on nähty esimerkiksi Zaran, Mangon ja Massimo Duttin vaatteita.

Leonorin ja Sofian asut ovat usein varsin yksinkertaisia, pelkistettyjä ja istuvat väljästi. Silti ne säväyttävät tyylikkyydellään ja ovat melko aikuismaisia sekä väritykseltään, leikkaukseltaan että materiaaleiltaan.


Coolit purjehtijat

Kun Britanniassa ja Espanjassa luotetaan eleganttiin ja perinteiseen, pidetään Monacossa trendikkäästä ja säväyttävästä. Maan pikkukuninkaalliset käyttävät suuria aurinkolaseja, designvaatteita ja nahkatakkeja.

Andrea Casiraghin, ruhtinatar Rainierin ja Grace Kellyn lapsenlapsen, jälkikasvu nähdään jahdeilla ja punaisilla matoilla huippumuodissa, kuten Ralph Laurenin vaatteissa ja Ray Banin aurinkolaseissa. Andrean ja tämän puolison, Tatiana Santo Domingon lapset Alexandre, 6, ja India, 4, ovatkin nuoresta iästään huolimatta todellisia tyylitaitureita.


Ruhtinas Albertin kaksoset prinssi Jacques ja prinsessa Gabriella ovat serkkujensa tapaan trendikkäitä pukeutujia. Ruhtinatar Charlene pukee molemmat lapsensa usein yhteen sointuviin väreihin, jotka täydentävät toisiaan.

Heidän yllään nähdään katutyylistä ammentavia asuja, mutta myös purjehdushenkisiä vaatteita, jotka sopivat loistavasti jahtien täyttämään Monacoon.


Poikamaisten vekkulit

Britannian pikkukuninkaallisissa on eleganttien prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten lisäksi myös rentoja pukeutujia. Georgen ja Charlotten serkut Mia ja Lena Tindall, sekä Isla ja Savannah Philips viihtyvät rennommissa ja arkisemmissa asuissa. Serkusten yllä nähdään paljon poikamaisia lastenvaatteita, jotka sopivat hyvin heidän meneviin luonteisiinsa.


Leikkisät tytöt vetävät usein jalkaansa lenkkarit tai esimerkiksi Conversen tennarit ja luottavat muun muassa H&M:n vaatteisiin. Heidän vaatevarastossaan on myös lappuhaalareita, räikeitä värejä ja lyhyitä farkkushortseja, joita ei juuri muilla kuninkaallisten perheiden lapsilla nähdä.


Aivan kuin vanhempansa

Ruotsin prinsessa Estelle on usein kuin ilmetty äitinsä – niin myös vaatetukseltaan. Estellen vaatevarastosta löytyy kukkamekkoja, neuletakkeja ja siroja sandaaleja, aivan kuten kruununprinsessa Victoriankin kaapista.


Ekalle luokalle tänä syksynä menneen Estellen asut ovat kuitenkin myös hyvin käytännönläheisiä ja niissä huomioidaan sää, aktiviteetit ja tapahtuma. Talvisin Estelle on nähty toppavaatteissa ja pipossa, kesäisin rennossa haalarissa. Kruununprinsessa Victoria onkin siirtänyt tyttärelleen elementtejä omasta, käytännöllisestä, mutta elegantista tyylistään.


Estellen pikkuveli Oscar puolestaan on usein kuin ilmetty isänsä. Oscarin asut ovat siistejä, yksinkertaisia ja usein sinisävyisiä aivan kuten prinssi Danielinkin edustusasut. Usein isä ja poika ovat pukeutuneet samaan väriin, samoin kuin äiti ja tytär.
Lähteet Daily Mail, Marie Claire, Hello Magazine, Evening Standard.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt