Matkustajat hieraisivat silmiään: prinssi William perheineen marssi 80 euron halpalennolle samaan aikaan, kun Harry ja Meghan liitelivät yksityiskoneella

Julkaistu:

Prinssi William perheineen viittasi kintaalla luksukselle ja matkusti halpalennolla tapaamaan kuningatar Elisabetia.
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan joutuivat viikonloppuna skandaalin keskelle, kun brittimedia uutisoi parin lennelleen yksityiskoneella peräti neljä yksityislentoa 11 päivän aikana.

Ympäristön puolesta puhuvat herttuatar Meghan ja prinssi Harry saivat Britannian kansan tulistumaan, kun herttuapari ja ja kolmen kuukauden ikäinen Archie-vauva vierailivat Elton Johnin luona Nizzassa kolmen päivän ajan.
Samaan aikaan prinssi William ja herttuatar Catherine ovat ottaneet matkustamisessaan aivan päinvastaisen linjan. Cambridgen herttuapari kuvattiin torstaiaamuna matkustamassa halpalentoyhtiö FlyBe:n budjettilennolla Norwichista Aberdeeniin. Daily Mailin mukaan lentolipuilla oli hintaa vaivaiset 80 euroa henkilöltä.
William kantoi hyvin arkisesti matkalaukkuja pitäen samalla prinssi Georgea, 6, kädestä prinsessa Charlotten, 4, kävellen heidän vierellään. Catherine käveli aivan perheensä perässä kantaen yksivuotista pikkuprinssi Louisia sylissään.

Perheen mukana koneeseen asteli myös heidän lastenhoitajansa Maria Borrallo.

– Emme kommentoi, mitä he tekevät yksityisellä ajallaan perheenä, Kensingtonin palatsista virkottiin.


Brittimedia uskoo Williamin perheineen olevan matkalla vierailemaan kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin luona Balmoralin linnassa.

Reittilennon muut matkustajat olivat kuninkaallisista vieraista äimän käkenä.

– He istuivat aivan eturivissä. Lennän tätä reittiä joka päivä, mutta olin aivan yhtä äimistyt. Kukaan ei tiennyt, että he olivat tulossa lennolle, matkustaja kertoi Daily Mailille.

– Myöhemmin huomasin, että Katen äiti istui muutama rivi edessäni, hän jatkoi.


Vastakkainasettelu Williamin ja Catherinen halpalennon ja Harryn ja Meghanin yksityislennon välillä on ollut räikeä, sillä Sussexin herttuapari puhuu jatkuvasti ilmastonmuutoksen ehkäisemisestä. Ainakin yksi lennoista on brittimedian mukaan varattu NetJets-nimisen yrityksen kautta, jota kutsutaan leikkisästi ”miljonäärien Uberiksi”, sillä yritys palvelee rikkaita matkustajia.


Laskelmien mukaan yksi Harryn ja Meghanin tekemä yksityislento vastaa seitsenkertaisesti reittilennon päästöjä henkeä kohden.

Myös Elton John hyppäsi nopeasti myllytykseen puolustamaan Harrya ja Meghania väittäen, että maksoi lennon heidän puolestaan.

– Hektisen ja hyväntekeväisyystäyteisen vuoden jälkeen David ja minä halusimme tarjota nuorelle perheelle mahdollisuuden yksityiseen lomaan kotimme turvassa ja rauhassa.

– Tarjotaksemme heille tarpeellista ja asianmukaista turvaa, tarjosimme heille yksityislennon. Tukeaksemme prinssi Harryn omistautumista ympäristöasioille varmistimme, että lento on hiilijalanjälkineutraali ja teimme asianmukaisen lahjoituksen Carbon Footprint -järjestölle.


Britannian kansa ei ole selittelyistä huolimatta sulattanut uutisia. Paikallisten lähteiden mukaan he eivät halua kuunnella saarnausta ihmisiltä, jotka eivät noudata omia ohjeitaan. Muun muassa tv-toimittaja Piers Morgan on arvostellut herttuaparin toimia, kun taas juontaja Ellen DeGeneres julkaisi pisteliään kirjoituksen Harryn ja Meghanin toimia arvostelleille. Jää nähtäväksi, kuinka kritiikki ja Williamin esimerkki vaikuttavat Sussexin herttuaparin toimintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt