Neljä yksityislentoa 11 päivässä: prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin suhaaminen sai kansan raivostumaan – Elton John hyökkäsi puolustamaan paria

Julkaistu:

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn yksityiskonelennot puhuttavat Britanniassa.
Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat jälleen skandaalin keskellä. Daily Mail uutisoi Sussexin herttuaparin lentäneen jo neljännen yksityiskonelentonsa 11 päivän aikana.

Ilmastonmuutoksen ehkäisemisen puolesta puhuvat herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat saaneet Britannian kansan tulistumaan, kun parin nähtiin nousevan Cessna 680 Citatation Sovereign -yksityiskoneeseen Etelä-Ranskassa lauantaina. Herttuapari ja ja kolmen kuukauden ikäinen Archie-vauva vierailivat Elton Johnin luon Nizzassa kolmen päivän ajan. Elton Johnilla on Nizzassa 20 miljoonan euron arvoinen kartano.

Harryn ja Meghanin yksityislennon päästöt ovat tavalliseen kaupalliseen lentoon verrattuna seitsenkertaiset henkilöä kohden. Hintaa yksityiskonelennolle tulee Daily Mailin mukaan lähes 22 000 euroa. Nizzasta perhe lensi kotiin Englantiin.

Harry ja Meghan saapuivat Ranskaan viime keskiviikkona. Myös tuolloin perhe turvautui yksityislentoon. Ranskan matkalle perhe lähti vain muutama päivä sen jälkeen, kun he palasivat Ibizalta viime maanantaina.


Myös Ibizalle ja takaisin herttuatar Meghan ja prinssi Harry lensivät yksityiskoneella.

Daily Mailin tietojen mukaan prinssi Harry, Archie ja herttuatar Meghan lensivät Ibizalle 6. elokuuta. Tuolloin Sussexin herttuapari lensi Gulfstream 200 -yksityiskoneella.

Viime maanantaina herttuapari sekä pikku-Archie nousivat Cessna 500 XL -yksityiskoneeseen, jolla perhe lensi Ibizalta Englantiin.


Ainakin yksi lennoista on Daily Mailin mukaan varattu NetJets -nimisen yrityksen kautta, jota kutsutaan leikkisästi ”miljonäärien Uberiksi”, sillä yritys palvelee rikkaita matkustajia.

Nizzan lentojen maksajaksi on nyt ilmoittautunut herttuaparin ystävä Elton John, joka kertoo asiasta myös Instagram-julkaisussaan.

Elton John kertoo olevansa syvästi ahdistunut mediassa esitetyistä ”pahantahtoisista väitteistä”, jotka koskettavat Sussexin herttuaparin vierailua Nizzassa.

– Prinssi Harryn äiti prinsessa Diana oli yksi rakkaimpia ystäviäni. Tunnen perustavalaatuista velvollisuutta suojella Harrya ja hänen perhettään tarpeettomalta median tungettelulta, jollainen myötävaikutti myös Dianan ennenaikaiseen kuolemaan.
Elton John kertoo, että hän ja hänen kumppaninsa David Furnish halusivat palkita ystävänsä ansaitulla lomalla.

– Hektisen hyväntekeväisyystyön täyteisen vuoden jälkeen David ja minä halusimme tarjota nuorelle perheelle mahdollisuuden yksityiseen lomaan kotimme turvassa ja rauhassa.

– Tarjotaksemme heille tarpeellista ja asianmukaista turvaa, tarjosimme heille yksityislennon. Tukeaksemme prinssi Harryn omistautumista ympäristöasioille varmistimme, että lento on hiilijalanjälkineutraali ja teimme asianmukaisen lahjoituksen Carbon Footprint -järjestölle.


Elton John ilmaisee julkaisussaan kunnioittavansa Harryn ja Meghanin tekemää hyväntekeväisyystyötä ja pyytää mediaa lopettamaan lähes päivittäisten ”valheellisten väitteiden esittämisen”.

Britannian kuningashuone on kieltäytynyt kommentoimasta tapausta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt