Kuningattaren kesäasunnossa vaanii piinaava pulma, jota palvelusväki kaihtaa – Elisabet kääräisi hihansa ja patisti työntekijät tuumasta toimeen

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Kuningatar Elisabetin kesäasuntoon on pesiytynyt kutsumattomia vieraita.
Kuningatar Elisabetin päämaja on Buckinghamin palatsi, mutta kesäisin monarkki viettää usein aikaansa kesäasunnollaan Skotlannissa. Elisabet aloittaa vierailunsa Aberdeenshiressä sijaitsevassa Balmoralin linnassa joka vuosi heinäkuun lopussa.

Nyt brittimediat uutisoivat, että linnassa majailee alati kasvava määrä kutsumattomia lepakkovieraita. Juhlasaliin on pesiytynyt nahkasiipinen ryhmä, joka ei maksa oleilustaan vuokraa.


Vieraiden häätämisestä tekee hankalampaa se, että kyseiset yöeläjät ovat rauhoitettuja vaivaislepakoita. Lepakoita on yritetty pyydystää muun muassa perhosverkoin – heikoin tuloksin.

– He eivät pääse niistä eroon. Monet palvelijat haluavat niistä eroon, sillä ne ulostavat joka paikkaan, kuninkaallinen kirjailija Adam Helliker kertoo The Sunille.

– Laji on suojeltu, joten he eivät voi siirtää niitä. Lepakkoa ei voi siirtää sen pesäalueelta, Helliker jatkaa.

Hellikerin mukaan lepakot ovat asuttaneet linnaa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Aikaisempina vuosina kuningatar on auttanut pyydystyspuuhissa, mutta ajan kuluessa hän on tyytynyt vain seuraamaan tapahtumia vierestä.

Elisabetin mielestä lepakoiden tarkkailu on loistavaa ajanvietettä. Erityisesti kuningatar pitää lepakoiden vapauttamisesta takaisin luontoon. Hän myös kannustaa työntekijöitään niiden pyydystämisessä.

– Voisi sanoa, että hevosten ja corgien jälkeen lepakot ovat Elisabetin lempieläimiä.


Balmoralin linna rakennettiin jo 1400-luvulla, ja se on ollut Britannian kuninkaallisen perheen omistuksessa vuodesta 1852 asti. Kuningatar Viktorian puoliso prinssi Albert osti linnan tuolloin lahjaksi vaimolleen. Kuningatar Elisabet viihtyy linnassa joka kesä puolisonsa prinssi Philipin kanssa.

Linnaa on monesti kuvailtu ”maailman kauneimmaksi paikaksi”. Sen on kerrottu olevan myös yksi kuningattaren lempiasumuksia.

Myös monet muut kuninkaallisen perheen jäsenet, kuten Charles ja Camilla sekä William ja Catherine lapsineen vierailevat linnassa ”kesälomallaan”.

Balmoralin linnan puutarha avattiin yleisölle ensi kerran 1931. Sen jälkeen turistit ovat voineet vierailla tiluksilla huhtikuusta heinäkuun loppuun, minkä jälkeen Elisabet asettautuu taloksi lokakuuhun asti. Linnan vuosittaiset ylläpitokulut ovat yli 3 miljoonaa euroa, joista turismilla kuninkaallinen perhe kattaa noin puolet.


Lähteet: The Sun, Daily Mail, Royal Family

Juttua muokattu 23.7.2019 kello 13.10: Korjattu vuosiluku.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt