Herttuatar Meghan rikkoi rajusti etikettiä Wimbledonissa ja esitti outoja pyyntöjä – vierailusta tuli kulisseissa katastrofi: ”Hän oli painajainen”

Julkaistu:

Meghanin ”yksityisvierailu” Wimbledoniin on herättänyt kysymyksiä.
Herttuatar Meghanin visiitti Wimbledoniin on herättänyt kysymyksiä kuninkaallisten asemasta ja käytöksestä julkisissa tilaisuuksissa. Herttuatar vieraili tennisturnauksessa viime perjantaina juuri ennen hänen ja prinssi Harryn esikoispoika Archien ristiäisiä.

Arvostettu brittilehti The Times on tarttunut Meghanin yrityksiin pysyä mahdollisimman huomaamattomana hänen vierailullaan Wimbledonin tennisturnauksessa. Lehden mukaan herttuattaren yritykset olivat päättyneet räikeän etikettivirheen lisäksi melkoiseen katastrofiin. Hovi on selittänyt Meghanin käytöstä ”yksityisvierailulla”.

Meghan saapui yleisöön katsomaan ensisijaisesti ystävänsä Serena Williamsin peliä. Farkkuihin, valkoiseen takkiin, hattuun ja suuriin, mustiin aurinkolaseihin sonnustautunut Meghan aiheutti heti ongelmia asullaan.


Arkista pukeutumista jäsenalueella ei katsota Wimbledoinissa hyvällä. Alueen pukukoodi on smart casual, jolla kuvataan hienostunutta arkipukeutumista. Naisilla tämä tarkoittaa muun muassa klassisia, siistejä materiaaleja, esimerkiksi leninkiä tai housupukua. Tähän kategoriaan Meghanin farkut eivät luonnollisesti taipuneet.

Meghan saapui paikalle kahden yliopistoaikaisen ystävänsä kanssa, jotka olivat pukeutuneet etiketin mukaan.


All England -klubin jäsen kertoi lehdelle, että liian rennon asun vuoksi Meghan ei voinut istua kuninkaallisille tarkoitetussa aitiossa. Tämän vuoksi hän istui klubin katsomossa, mikä herätti runsaasti huomiota. Herttuatar ei kuitenkaan halunnut, että häntä kuvattaisiin.

– Se oli painajainen. Hän oli painajainen, vierailua järjestämässä ollut työntekijä kommentoi The Timesille.

Meghan oli kieltänyt myös hänen kuvaamisensa paikan päällä. Herttuattaren kanssa samalla rivillä istunut mediakonsultti Sally Jones, 64, kertoi kuninkaallisen turvamiehen käskeneen häntä olemaan kuvaamatta Meghania, vaikka nainen oli yrittänyt vain ottaa kuvaa Serena Williamsista.

– Sanoin hänelle, että vaatimus oli typerä. Olisin saanut sumean kuvan Meghanin korvasta. Sen lisäksi sadat ihmiset kuvasivat Meghania joka suunnasta. Kysyin turvamieheltä myös, onko hän ajatellut jutella muun muassa televisiokuvaajien kanssa? Hän näytti epämukavalta, Jones kertoo.

Muun muassa BBC taltioi tennisturnausta paikan päältä.


Mediakonsultti lisäsi, että omituinen ja sekava kontrolloinnin yrittäminen ei ole kuninkaalliselle normaalia käytöstä.

– Tuollainen käytös saa heidät näyttämään tyhmältä. Se on lapsellista ja alentavaa faneja kohtaan.

Hovin lähteiden mukaan Meghanin käytös ja kuvauskielto eivät olleet kuninkaallisille poikkeavaa käytöstä.

Meghan myös lähti Wimbledonista Williamsin ottelun jälkeen. Brittiläinen Andy Murray pelasi samalla kentällä myöhemmin, mutta herttuatar ei jäänyt katsomaan ottelua. Myös tätä pidettiin myös räikeänä etikettivirheenä.

– Andy Murray pelasi ykköskentällä myöhemmin. On röyhkeä etikettivirhe lähteä ennen britin peliä kuninkaallisen perheen jäsenenä.

Meghan ja Harry ovat olleet otsikoissa myös vaatimuksistaan pitää Archien elämä mahdollisimman yksityisenä. Sussexin herttuaparia kritisoitiin laajasti muun muassa esikoispoikansa ristiäisten pitämisestä yksityisenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt