Herttuatar Meghan ja prinssi Harry tekivät erikoisen päätöksen – salaavat täysin Archien kummivanhemmat

Julkaistu:

Archie Harrison Mountbatten-Windsor kastetaan lauantaina. Juhlallisuudet pidetään poikkeuksellisen tiukasti yksityisinä.
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen Archie kastetaan lauantaina 6. heinäkuuta. Ristiäisjuhla pidetään suljettujen ovien takana.

Nyt brittimediat uutisoivat, että myös Archien kummivanhemmat tullaan pitämään salaisuutena. Mirrorin mukaan herttuapari on ilmoittanut, etteivät he aio kertoa julkisuuteen valitsemiensa kummivanhempien henkilöllisyyttä. Päätös on tehty kummivanhempien toiveesta.

Kummivanhempien henkilöllisyyttä on arvuuteltu useaan otteeseen brittimedioissa ja kuninkaallisfanien keskuudessa. Hello-lehden mukaan kummiksi saatetaan pyytää herttuattaren läheistä ystävää, tennistähti Serena Williamsia, stylisti Jessica Mulroneya, Harryn mentoriksi kutsuttua Mark Dyeria ja pariskunnan yhteistä ystävää Markus Andersonia. Myös Meghanin ystävän Lindsey Rothin on huhuttu olevan yksi Archie-pojan kummeista.

Huhuille ei kuitenkaan saada ainakaan toistaiseksi vahvistusta, sillä herttuapari haluaa suojella lastaan ja kummivanhempiaan julkisuudelta.


Lauantain kastetilaisuus järjestetään Windsorin linnan yksityisessä kappelissa. Windsorin linnassa sijaitseva Pyhän Yrjön kappeli olisi ollut brittimedioiden mukaan todennäköisempi valinta, sillä prinssi Harry kastettiin siellä vuonna 1984. Pyhän Yrjön kappelissa järjestettiin myös herttuaparin vihkitilaisuus. Tästä huolimatta herttuapari päätyi yksityiseen kappeliin, jonne faneilla tai kansalaisilla ei ole asiaa.

Ristiäisten vieraslista on myös erittäin intiimi, sillä paikalle on kutsuttu vain 25 vierasta. Juuri enempää Windsorin linnan yksityiseen kappeliin ei mahtuisikaan, sillä kappeli on suunniteltu vain noin 30 hengelle.

Meghanin äiti Doria Ragland lennätetään juhliin Yhdysvalloista. Paikalle saapuvat myös isovanhemmat prinssi Charles ja herttuatar Camilla, sekä Harryn veli prinssi William puolisonsa herttuatar Catherinen kanssa. Kuningatar Elisabet sen sijaan loistaa poissaolollaan.


Herttuapari ehti päätöksellään jo suututtaa britit ja kuninkaallisfanit, sillä he eivät aio ottaa kastetilaisuudessa virallista potrettia, kuten aiemmissa kuninkaallisissa ristiäisissä on ollut tapana. Sen sijaan herttuapari pitää tilaisuuden täysin intiiminä ja aikoo julkaista valittuja ristiäiskuvia jälkikäteen vain Sussex Royal -tileillään. Kritiikki on kohdistunut siihen, että tilaisuus maksetaan julkisista varoista.

Muun muassa kuninkaallistoimittaja Penny Junor kritisoi herttuaparin päätöstä suureksi virheeksi jättiremontin jälkeen. Herttuaparilla on kesken huippukallis remontti, johon on uponnut jopa 2,7 miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt