Espoolaiset sisarukset lähtivät lasten kanssa katsomaan lehmiä: vastaan tuli ensin poliisi, sitten prinssi

Julkaistu:

Japanin kruununprinssi innostui silminnähden Fallkullan kotieläintilasta, johon hän pääsi tutustumaan Helsingissä.
Japanin keisariperheen tiedetään olevan erityisen kiinnostunut biologiasta ja eläimistä, ja ne ovat myös kruununprinssi Akishinon suuri intohimon kohde. Helsingissä prinsessa Kikon kanssa vieraileva prinssi tutustui Fallkullan kotieläintilaan torstaina.


Hän kuunteli tarkkaan selitystä Fallkullan tilan eläimistä, esitti kysymyksiä, teki muistiinpanoja, napsi kuvia kännykällään ja kaivoi kanatarhassa esiin Nikonin järjestelmäkameransa.

Yksi prinssin aivan erityisistä kiinnostuksenkohteista on kanojen domestikaatio, eikä Akishino todellakaan arkaillut astua sisään Fallkullan maatiaiskanojen aitaukseen, jossa hän viihtyi pitkään.

Paikalle oli saapunut runsaasti yleisöä, joista monille kruununprinssin vierailu tuli yllätyksenä.

– Luulimme, että täällä on häät. Kun oli poliisi tuolla vastaanottamassa, ajateltiin, että täällä on jotakin tärkeää, kuten varmaan häät. Ei mietitty, että täällä on kuninkaallisia, espoolainen Pinja kertoo.


– Valkeni vasta siinä vaiheessa, kun naapuri sanoi, että täällä on prinsessa tai prinssi.

Pinja oli saapunut sisarensa Riinan ja lasten Linnean, Axelin ja Patrikin kanssa tutustumaan eläimiin. Lapsia tosin kiinnosti kuninkaallista enemmän hevoset ja vuohet.

Vierailu tuli yllätyksenä myös Emmille ja Inti-pojalle.


–  Hauskaa, että hän tuli tutustumaan tännekin. Ohimennen nähtiin. Vaikutti siltä, että kruununprinssi oli erityisen kiinnostunut näistä eläimistä.