Japanin kruununprinssi Akishino innostui kotieläintilalla – tempaisi kanatarhauksessa taskustaan yllätyksen

rac

Julkaistu:

Kruununprinssi Akishino nautti silminnähden vierailustaan Fallkullan kotieläintilalla.
Kruununprinssi Akishino, 53, tutustui tänään itselleen taatusti mieluisaan kohteeseen, Fallkullan kotieläintilaan.

Artikkelin videolta voit katsoa, kuinka kiinnostuneesti kruununprinssi seurasi kotieläintilan elämää.

Japanin keisariperheen tiedetään olevan erityisen kiinnostunut biologiasta ja eläimistä, ja se on myös kruununprinssi Akishinon suuri intohimon kohde.

Kruununprinssi Akishinon vierailu Falkullassa herätti paljon uteliaisuutta paikalla olleissa lapsiperheissä.

Prinssi huokui innostusta päästessään tutustumaan kotieläintarhan asukkeihin. Prinssi kuunteli tarkkaavaisena, kun hänelle kerrottiin eri lampaista ja lehmistä, eikä Akishino tyytynyt pelkästään kuuntelijan rooliin. Hän esitti useita kysymyksiä eläimistä ja yllätti kaivamalla taskustaan muistiinpanovälineet ja kameran.


Kruununprinssi kirjoitti kynä sauhuten muistiinpanoja näkemistään eläimistä ja napsi puhelimellaan kuvia muistoksi.


Maatiaiskanat kiinnostivat

Yksi prinssin aivan erityisistä kiinnostuksenkohteista on kanojen domestikaatio, eikä Akishino todellakaan arkaillut astua sisään Fallkullan maatiaiskanojen aitaukseen.


Prinssi kaivoi aitauksessa heti esille muistiinpanovälineensä ja kirjasi ylös kuulemaansa. Akishino myös varmisti, että saa varmasti parhaat mahdolliset kuvat maatiaiskanoista ja otti esille Nikonin järjestelmäkameransa. Prinssi zoomaili kamerallaan ja otti kuvia maatiaiskanoista. Pisimpään kruununprinssi viihtyikin kanojen aitauksessa.


Kruununprinssi opiskeli Oxfordin yliopistossa eläintiedettä ja hän on erikoistunut monnikaloihin.

Vuonna 1996 Japanissa kohahdettiin, kun kruununprinssi jättäytyi pois keisarilliselta illalliselta presidentti Bill Clintonin kanssa. Hän jätti vierailun väliin ja riensi monnikalafestivaaleille. Japanilaismedia julisti ”Clintonin hävinneen monnille”.

Kruununprinsessa puolestaan tutustuu tänään torstaina uuteen lastensairaalaan ja keskustakirjasto Oodiin. Lisäksi ohjelmassa on tutustuminen suomalaiseen neuvolajärjestelmään Isossa Omenassa sekä vierailu Fiskarsin kylässä.

Vierailun viimeisenä päivänä kruununprinssi ja -prinsessa pääsevät tutustumaan Seurasaareen ja Ainolaan.