Japanin kruununprinsessa tunnetaan todellisena tyylitaiturina – nähtiinkö Kikon asussa kaunis kunnianosoitus Suomelle?

rac

Julkaistu:

Japanin kruununprinsessa Kiko tunnetaan hillitystä ja klassisen kauniista tyylistään.
Tänään keskiviikkona presidenttipari vastaanotti Kultarannassa harvinaisia vieraita. Japanin kruununprinssi Akishino, 53, ja kruununprinsessa Kiko, 52, saapuivat Kultarantaan hieman ennen puoltapäivää.

Rouva Jenni Haukio oli valinnut ylleen raikkaan keltaisen pitsimekon, kruununprinsessa Kiko puolestaan luotti kokovalkoiseen asuun.

Kruununprinsessan hillityn tyyli kruunasivat helmikorvakorut ja helmikaulanauha. Rinnassaan hänellä kimmelsi pieni rintakoru.


Rintakoru esittää kieloa, Suomen kansalliskukkaa, joten koruvalinta on tuskin ollut aivan sattumaa.


Presidenttipari ja kruununprinssipari delegaatioineen nauttivat lounasta Kultarannassa, jonka jälkeen he siirtyvät kierrokselle presidentin kesäasunnon puutarhaan.

Presidenttipari tarjoaa japanilaisvieraille suomalaisia herkkuja. Lounaaksi he nauttivat kalavalikoiman suomalaisista järvikaloista, leppäsavustettua kauriin seläkettä ja Kultarannan vihanneksia ja herkkutattikastiketta. Jälkiruoaksi tarjotaan hunajakuorrutettuja mansikoita ja raparperisorbettia, sekä kahvia.


Naantalin Kultaranta on toiminut tasavallan presidentin kesäasuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan graniittilinnan rakennutti 1910-luvulla Alfred Kordelin, ja linnan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck.

Ihailtu tyylitaituri

Japanin hovin naiset tunnetaan klassisen kauniista tyylistään, eikä kruununprinsessa Kiko ole poikkeus. Hänen yllään nähdään edustustilaisuuksissa yleensä hillittyjä värejä ja hyvin istuvia asuja.


Erityisen paljon kruununprinsessa on saanut kiitosta tavastaan yhdistellä edustusvaatteissaan länsimaalaista ja perinteistä japanilaista tyyliä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt