Japanin kruununprinssipari tutustui Kansallismuseoon

Japanin kruununprinssipari vierailee parhaillaan Suomessa. Suora lähetys on päättynyt.

Japanin kruununprinssi Akishino, 53, ja kruununprinsessa Kiko, 52, saapuvat tänään tiistaina nelipäiväiselle vierailulle Suomeen.

Kruununprinssipari saapuu Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraiksi. Edustusmatka liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen.

Suomen presidenttipari ottaa Japanin kruununprinssiparin vastaan keskiviikkona Kultarannassa.

Ohjelmassa on heti saapumispäivänä muun muassa vierailu Kansallismuseossa, Ateneumin taidemuseossa ja Helsingin tuomiokirkossa.

  • Ilta-Sanomat näyttää vierailun Kansallismuseoon suorana lähetyksenä. Voit seurata lähetystä jutun pääkuvan paikalle aukeavasta videoikkunasta.

Keskiviikkona kruununprinssipari laskee seppeleen Hietaniemen hautausmaalle sekä vierailee Kultarannan lisäksi Turussa, jossa he tutustuvat Turun linnaan ja tuomiokirkkoon.

Torstaina kruununprinssi vierailee myös Fallkullan kotieläintilalla, kun taas kruununprinsessa pääsee tutustumaan uuteen lastensairaalaan ja keskustakirjasto Oodiin. Lisäksi ohjelmassa on tutustuminen suomalaiseen neuvolajärjestelmään Isossa Omenassa sekä vierailu Fiskarsin kylässä.

Vierailun viimeisenä päivänä kruununprinssi ja -prinsessa pääsevät tutustumaan Seurasaareen ja Ainolaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?