Ruotsin kuningasperheen läheinen ystävä menehtyi karmaisevassa veneonnettomuudessa – aallot nielivät seurapiirikaunottaren

Julkaistu:

Kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian hyvä ystävä Anki Wallenberg on kuollut.
Expressen kertoo ruotsalaisen seurapiirijulkkiksen ja kuningasperheen läheisen ystävän Ann-Christine ”Anki” Wallenbergin, 68, kuolleen Genevenjärvellä tapahtuneessa onnettomuudessa. Expressen-lehti kertoo Sveitsissä lomailleen Wallenbergin olleen purjehtimassa ystävänsä kanssa lauantaina, kun myrsky yllätti heidät.

Ruotsalaislehden mukaan Wallenbergin ja hänen ystävänsä vene kaatui ja upposi. Wallenberg ja toistaiseksi nimeämätön mies joutuivat veden varaan aaltojen riepoteltavaksi. Ystävä pelastui, mutta Wallenberg katosi aaltoihin.

Anki Wallenbergin veli Stefan Magnusson sanoo naisen olleen kokenut purjehtija.

– Anki on viettänyt paljon aikaa vesillä. Hän ilmeisesti jäi kiinni veneen purjeisiin. Puhuin hänen kanssaan perjantaina. Hän oli hyvin iloinen ja onnellinen. Meillä oli yhteisiä suunnitelmia kesäksi, Magnusson sanoo.


Sveitsin median mukaan veneessä ollut sai uitua toiselle veneelle hälyttämään apua, mutta oli jo liian myöhäistä.

– Mies ui toiselle veneelle ja he ampuivat hätäraketteja. Veneessä ollut nainen ei noussut pintaan ja vene upposi. Sukeltajamme löysivät hänet ja hänet vietiin sairaalaan, missä hänet todettiin kuolleeksi, Geneven poliisin tiedottaja Joanna Matta on kommentoinut onnettomuutta.

Ruotsalaislehdet kertovat Anki Wallenbergin tutustuneen kuningas Kaarle Kustaaseen ja kuningatar Silviaan jo 70-luvulla. Wallenberg oli tuolloin naimisissa liikemies Peder Wallenbergin kanssa. Wallenberg on asunut ulkomailla jo 80-luvusta lähtien, mutta lehtitietojen mukaan hän piti tiiviisti yhteyttä kuninkaaseen ja kuningattareen.

Kun prinsessa Madeleine muutti 19-vuotiaana Lontooseen, asui hän vuoden verran Anki Wallenbergin luona. Wallenberg oli myös vieraana prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin häissä 2013.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt