Kuningatar Elisabet jättää herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen ristiäiset väliin – kastejuhla jatkaa tiukasti kuninkaallisia perinteitä

rac

Julkaistu:

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoispoika saa perinteikkäät ristiäiset. Tilaisuudessa ei kuitenkaan tämän hetken tietojen mukaan nähdä kuningatarta.
Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoinen Archie Harrison Mountbatten-Windsor saa perinteiset kuninkaalliset ristiäiset, kertoo Mirror.

Kuningatar Elisabetia ei mitä todennäköisimmin nähdä ollenkaan lapsenlapsenlapsensa ristiäisissä. Mirrorin ja Expressin mukaan 93-vuotias Elisabet on kiireinen ja edustaa tärkeämmissä edustustehtävissä ristiäisten aikaan. Elisabet loisti poissaolollaan myös prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kolmannen lapsen prinssi Louisin ristiäisissä heinäkuussa 2018.


Sussexin herttuapari on monessa kohtaa luonut vanhojen perinteiden tilalle uusia, mutta esikoisen ristiäisten kohdalla he pysyttelevät perinteikkäissä kuninkaallisissa tavoissa. Archie kastetaankin tämän hetken tietojen mukaan samassa Pyhän Yrjön kappelissa, jossa hänen vanhempansa menivät naimisiin.

Pyhän Yrjön kappeli on nähnyt vuosisatojen saatossa valtavan määrän kuninkaallisia merkkihetkiä. Prinssi Harry sai itsekin kasteensa samaisessa paikassa vuonna 1984.


Sussexin herttuaparin odotetaan pukevan Archien ylle jäljennös kuningatar Victorian aikaisesta kuuluisasta pitkähelmaisesta ristiäisasusta, johon myös prinssit Harry ja William on puettu omissa ristiäisissään.

Kuuluisa asu on peräisin kuningatar Victorian ajalta. Kuningatar Victorian lapsi prinsessa Victoria kastettiin pitsisessä asussa vuonna 1841. Alkuperäistä asua on käyttänyt sen jälkeen peräti 62 kuninkaallista pienokaista.

Alkuperäinen mekko alkoi kuitenkin olla ikänsä puolesta niin hauras, että kuningatar Elisabetin kerrotaan kieltäneen sen käytön ja korvanneen mekon tarkoin tehdyllä jäljennöksellä.


Archien kummivanhempia ei ole vielä kerrottu julkisuuteen. Pienokaista ei myöskään ole nähty sen jälkeen, kun tuoreet vanhemmat esittelivät hänet maailmalle 8. toukokuuta.

Sunnuntaina prinssi Harry pääsi viettämään ensimmäistä isänpäiväänsä. Samassa yhteydessä herttuapari julkaisi Archie-vauvasta ensimmäisen otoksen, jossa hänen kasvonsa näkyvät. Pieni poika puristaa kuvassa tiukasti isänsä sormea.
Vielä ei ole varmaa kuinka kauan Meghan aikoo olla äitiyslomalla. Amerikassa äidit palaavat usein töihin 12 viikon jälkeen, mutta herttuattaren uskotaan haluavan nauttia vauva-arjesta mahdollisimman pitkään.

Ristiäisiä sen sijaan päästään viettämään todennäköisesti noin kahden kuukauden kuluttua vauvan syntymästä, eli heinäkuun alussa. Tarkka päivä on pidetty vielä toistaiseksi salaisuutena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt