Tanskan kuningatar Margareeta saapui yllättäen Suomeen – hulppea luksusjahti lipui Helsingin Eteläsatamaan

Tanskan kuningatar Margareetan Dannebrog -alus saapui Helsingin Eteläsatamaan.

Kuningatar Margareeta pysähtyi Helsingissä matkallaan Tallinnaan.

14.6.2019 12:37

Moni suomalainen saattoi hieraista silmiään, kun Tanskan kuningatar Margareetan upea Dannebrog-luksusjahti purjehti yllättäen Helsingin Eteläsatamaan.

Kuningatar Margareeta osallistuu viikonloppuna juhlallisuuksiin Tallinnassa liittyen sekä Tanskan lipun 800-vuotispäivään että Viron 100-vuotisjuhlaan, jota maassa juhlitaan aina vuoteen 2020 asti. Tanskan Suomen suurlähetystö vahvisti Ilta-Sanomille, että kuningatar pysähtyi Helsingissä matkalla Tallinnaan.

Kuningattaren Dannebrog -alus lipui Helsingin Eteläsatamaan perjantaina.

Tanskan kuningashuoneen verkkosivuilta selviää niin ikään, että kuningatar Margareetan Dannebrog-alusta odotetaan saapuvaksi Tallinnan satamaan kello kymmeneltä lauantaiaamuna. Kuningattaren laiva lähtenee siis liikkeelle Helsingin Eteläsatamasta jo varhain huomisaamuna.

Tanskan kuningatar Margareeta vierailee viikonloppuna Virossa.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Dannebrog kiinnittyy Helsingin Eteläsatamaan. Viimeksi kuningattaren luksusjahti nähtiin Suomessa toukokuussa 2017, kun Margareeta saapui valtiovierailulle Suomeen osallistuakseen maan 100-vuotisjuhlallisuuksiin.

Kuningashuoneen verkkosivujen mukaan kuningatar Margareeta käyttää jahtia virka-asuntona ulkomaanmatkoillaan. Verkkosivuilla julkaistusta valtiovierailun aikataulusta selviää, että kuningatar viihtyy Virossa sunnuntai-iltapäivään asti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?