Tanskan kuningatar Margareeta saapui yllättäen Suomeen – hulppea luksusjahti lipui Helsingin Eteläsatamaan

Julkaistu:

Tanskan kuningatar Margareetan Dannebrog -alus saapui Helsingin Eteläsatamaan.
Moni suomalainen saattoi hieraista silmiään, kun Tanskan kuningatar Margareetan upea Dannebrog-luksusjahti purjehti yllättäen Helsingin Eteläsatamaan.

Kuningatar Margareeta osallistuu viikonloppuna juhlallisuuksiin Tallinnassa liittyen sekä Tanskan lipun 800-vuotispäivään että Viron 100-vuotisjuhlaan, jota maassa juhlitaan aina vuoteen 2020 asti. Tanskan Suomen suurlähetystö vahvisti Ilta-Sanomille, että kuningatar pysähtyi Helsingissä matkalla Tallinnaan.


Tanskan kuningashuoneen verkkosivuilta selviää niin ikään, että kuningatar Margareetan Dannebrog-alusta odotetaan saapuvaksi Tallinnan satamaan kello kymmeneltä lauantaiaamuna. Kuningattaren laiva lähtenee siis liikkeelle Helsingin Eteläsatamasta jo varhain huomisaamuna.


Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Dannebrog kiinnittyy Helsingin Eteläsatamaan. Viimeksi kuningattaren luksusjahti nähtiin Suomessa toukokuussa 2017, kun Margareeta saapui valtiovierailulle Suomeen osallistuakseen maan 100-vuotisjuhlallisuuksiin.

Kuningashuoneen verkkosivujen mukaan kuningatar Margareeta käyttää jahtia virka-asuntona ulkomaanmatkoillaan. Verkkosivuilla julkaistusta valtiovierailun aikataulusta selviää, että kuningatar viihtyy Virossa sunnuntai-iltapäivään asti.