Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip elävät nykyään hyvin erilaista arkea kaukana toisistaan – taustalla kuningattaren päätös

Julkaistu:

kuninkaallinen elämä
93-vuotias kuningatar Elisabet jatkaa kuuliaisesti Britannian palvelemista samalla, kun 98-vuotias Philip viettää eläkepäiviään kaukana Lontoon vilskeestä.
Kuningatar Elisabetin, 93, puoliso prinssi Philip vietti maanantaina 98. syntymäpäiväänsä. Prinssin merkkipäivää ei juhlistettu julkisesti, sillä tämä jäi pari vuotta sitten eläkkeelle ja on näyttäytynyt sen jälkeen vain harvoissa tilaisuuksissa.
Philip on brittimedian mukaan viettänyt eläkepäiviään kaukana Lontoon vilskeestä ja nauttinut rauhallisesta, hieman yksityisemmästä elämästä.

Expressin mukaan prinssi ja kuningatar elävätkin suuren osan ajastaan hyvin kaukana toisistaan. Siinä missä 93-vuotias Elisabet edustaa tiuhaan tahtiin erilaisissa virallisissa tapahtumissa ja viettää runsaasti aikaa Buckinghamin palatsissa, pysyttelee Philip kaukana näistä molemmista.

Expressin haastatteleman hovin lähteen mukaan kuningatar on tietoisesti halunnut rauhoittaa puolisonsa, Edinburgin herttuan elämää ja tarjota tälle mahdollisuuden valokeilan ulkopuolella elämiseen.

– Kuningatar kokee, että herttua on ansainnut kunnon eläkepäivät. Hän tuntee hänet (Philipin) liian hyvin ja tietää, että jos hän olisi kuninkaallisen elämän keskellä, hän tuntisi olevansa siinä liian mukana, hovin lähde kommentoi Expressille.

Lehden mukaan Philip ja Elisabet saattavat viettää viikkoja näkemättä toisiaan. Pari on lehden lähteiden mukaan kuitenkin tottunut hyvin uuteen elämänrytmiinsä.

– Hän on erossa kuningattaresta joskus viikkoja, mutta he puhuvat joka päivä puhelimessa, lähde kommentoi.


Expressin mukaan Philip viettää runsaasti aikaa kuningattaren Norfolkissa sijaitsevalla Sandringhamin kartanolla. Siellä prinssi viihtyy Wood Farm Cottagessa, jossa hän saa olla luonnon keskellä ja omassa rauhassaan. Lisäksi Philip oleskelee runsaasti Windsorin linnan mailla.

Kuninkaallistoimittaja Charlie Proctorin mukaan Philip viettää vain hyvin vähän aikaa Buckinghamin palatsissa, josta käsin Elisabet työskentelee.

– Toisin kuin monet avioparit, kuningatar ja herttua elävät usein kaukana toisistaan, sillä prinssi Philip ei vietä nykyään juuri lainkaan aikaa Buckinghamin palatsissa, Proctor sanoo Daily Starin haastattelussa.

Prinssi Philipin mittava palvelus Britannian hyväksi hakee vertaistaan. Hän on pysynyt kuningatar Elisabetin rinnalla koko tämän ennätyspitkän, 67 vuotta kestäneen valtakauden ajan. Kreikassa syntynyt Philip meni naimisiin Elisabetin kansa vuonna 1947.


Philip ehti edustaa vuosikymmeniä puolisonsa rinnalla ennen kuin hän jäi ansaitulle eläkkeelle. Prinssi edusti uransa aikana 22 219 tapahtumassa kymmenissä eri maissa.

Philipin tiedetään kamppailleen vuosien varrella roolinsa ja kuninkaallisen elämän kanssa. Nyt kun eläkepäivät ovat viimein mahdollistaneet rennomman elämän, on prinssi ottanut siitä kaiken irti ja pysytellyt kaukana asioista, jotka muistuttavat häntä työstä.

– Herttua on nähnyt Buckinghamin palatsin aina työpaikkana. Se on keskellä meluista Lontoon keskustaa ja ei ehkä tarjoa samaa rauhallista tyyneyttä kuin Windsorin linna tai Sandringhamin kartano, Proctor toteaa Daily Starille.

Kuningatar Elisabet puolestaan viettää suuren osan ajastaan virka-asunnollaan Buckinghamin palatsissa, sillä korkeasta iästään huolimatta, hän tekee yhä tiivisti töitä. Kuningatar on kuitenkin viime vuosina siirtänyt osan edustustilaisuuksistaan jälkipolvilleen, muun muassa tuleville kuninkaille prinssi Charlesille ja prinssi Williamille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt