Kuningas Mikael I teki rajun ratkaisun estääkseen skandaalin – dna-testi paljasti ex-prinssin moraalittomat toimet

Julkaistu:

Prinssin tittelin otti pois isoisä, viimeinen kuningas Mikael I, joka itse joutui valtaistuimelle 5-vuotiaana isän naissotkujen takia.
Avatkaa! Avatkaa! Romanian entinen prinssi Nicholas Medforth-Mills yritti rynniä sisään isoisänsä Romanian viimeisen kuninkaan Mikael I:n kotiin marraskuussa 2017.

96-vuotias Mikael I makasi kuolinvuoteellaan muttei suostunut tapaamaan tyttärenpoikaansa, jonka moraalittomiin toimiin hän oli syvästi pettynyt.

Romanian kuningashuoneen mukaan Nicholas kävi käsiksi kolmeen isoisänsä työntekijään ja pahoinpiteli yhden heistä vammoille. Kuningashuone teki suvun vesasta ilmoituksen poliisille.

Skandaalin jälkipuinti jatkui Facebookissa. Nicholaksen äiti prinsessa Elena kirjoitti olevansa hyvin pettynyt poikaansa. Nicholas julisti, ettei aio olla enää mukana sukunsa törkyisissä touhuissa ja halunneensa vain tavata huonoksi käyneen isoisänsä.


Romanian prinssi Nicholas, 34, oli kruununperimysjärjestyksessä kolmas ja kansan suosikki ennen kuin isoisä päätti yllättäen riisua hänet tittelistään vuonna 2015. Mikael I:n kerrottiin olevan pettynyt Nicholaksen elämäntyyliin ja toimiin sekä julkisuudessa että siviilielämässä.

Kuninkaallinen asiantuntija Ioan Luca Vlad arveli tuolloin romanialaiselle Mediafaxille kuninkaan päätyneen ratkaisuunsa estääkseen mahdollisen skandaalin tulevaisuudessa.

Pian alkoi kiiriä huhuja siitä, mitä oli tapahtunut. Romanialaisnainen Nicoleta Cirjan väitti olleensa salasuhteessa Nicholaksen kanssa. Nainen oli tullut raskaaksi ja saanut tyttölapsen. Daily Mailin mukaan Nicholas oli yrittänyt painostaa naista aborttiin.

Nicholaksen äiti prinsessa Elena kirjoitti olevansa murtunut siitä, ettei Nicholas tehnyt mitään selvittääkseen isyyttään.

”Tämä osoittaa käsittämätöntä vastuuntunnon puutteetta. Nicholaksen teot ovat moraalisesti ja inhimillisesti väärin. Poikani osoittaa halveksuntaa koko Romaniaa, sen ihmisiä ja kuningashuonetta kohtaan. Minulle äitinä tämä on ihan hirveää.”

Sveitsissä syntynyt ja Britanniassa kasvanut Nicholas joutui lopulta taipumaan isyystestiin, joka osoitti hänet 3-vuotiaan lapsen isäksi. Reilu viikko sitten tapahtui se, mitä kuningas ennen kuolemaansa pelkäsi. Nicholas joutui tunnustamaan lehtolapsensa Facebookissa ja pyysi yksityisyyttä.

Lapsen äiti iloitsi Nicholaksen nöyrtymisestä somessa.

”27. toukokuuta 2019. Päivä, joka ei olisi voinut olla yllättää enempää. Päivä, joka osoitti minulle kärsivällisyyden merkityksen. Ja luottamuksen siihen, että totuus voittaa aina.”

Kulisseissa kuohuu, sillä Nicholas on ollut naimisissa Alina-Maria Binderin kanssa vuodesta 2018. Yksikään kuninkaallisen perheen jäsenistä ei saapunut häihin, ei edes Nicholaksen äiti Elena. Pari on ollut Romaniassa monarkian kannattajien suosiossa. Heille on soviteltu jopa lempinimeä: Romanian Harry ja Meghan.


Britannian kuningatar Viktorian lapsenlapsenlapsenlapsi ja kuningatar Elisabetin serkku Mikael I oli jyrkkä lapsenlapselleen, mutta hän oli joutunut kärsimään oman isänsä, kruununprinssi Kaarle II:n syrjähypyistä.

Guardian-lehden mukaan Kaarle II tunnettiin hulivilinä, jonka avioliitto Mikaelin äidin, Kreikan ja Tanskan prinsessan Helenan kanssa loppui uskottomuuteen. Playboy-prinssiksi kutsuttu Kaarle II suututti kansan ja hovin suhteellaan eronneeseen Magda Lupescuun.

Prinssi Mikael nousi maansa johtoon vain 5-vuotiaana vuonna 1927 isänsä jouduttua maanpakoon suhdekoukeroidensa takia. Pieni poika ei ymmärtänyt, miksi ihmiset puhuttelivat häntä hallitsijaksi. Lapsikuninkaan puolesta maata hallitsi kolmehenkinen valtionhoitajaneuvosto, jota johti kuninkaan setä.


Kolme vuotta myöhemmin Kaarle II teki paluun maahan rakastajattarensa kanssa, kun hänet kruunattiin kuninkaaksi. Helena lähti maanpakoon Italiaan eikä saanut tavata poikaansa kuin kahdesti vuodessa.

Äitiään kaivanneesta ja äitipuoltaan vihanneesta Mikaelista kasvoi hiljainen, vakava ja puhevikainen nuori mies, josta tuli uudelleen kuningas 18-vuotiaana 1940. Todellista valtaa piti käsissään pääministeri Ion Antonescu.

Mikael I pelasti New York Timesin mukaan tuhansien hengen, kun hän määräsi Adolf Hitlerin kanssa liittoutuneen Antonescun pidätettäväksi 1944.


Kuningas yritti saada maahan uutta johtoa, mutta se ei ollut Neuvostoliitolle mieleen. Hänet pakotettiin luopumaan kruunusta vuonna 1947, kun kommunistit ottivat vallan sodanjälkeisessä Romaniassa.

Mikael I ajettiin maanpakoon. Hän elätti itsensä muun muassa kanafarmarina ja lentäjänä Sveitsissä ja Britanniassa.

50 vuotta syrjäyttämisensä jälkeen Mikael sai takaisin menettämänsä Romanian kansalaisuuden ja luvan palata kotimaahansa. Viimeisinä vuosinaan hän asui Romaniassa ja Sveitsissä.

– Romaniassa ollessani matkustelen paljon ja minut otetaan aina oikein hyvin vastaan, varsinkin maalla. Siellä ihmiset ovat niin laajasydämisiä. Sanon aina heille, etten halua pitää puheita, kysykää ja minä vastaan. Jotkut kehuvat minua demokraattiseksi. Mutta ei juttelemisella ole mitään tekemistä demokraattisuuden kanssa. Sehän on vain silkkaa tervettä järkeä, hän kertoi BBC:lle.

Mikael I menehtyi syöpään 96 vuoden iässä joulukuussa 2017. Yli 20 000 romanialaista kokoontui saattamaan Romanian viimeistä kuningasta tämän viimeiselle matkalle Bukarestissa.

Romanian kuningashuoneen välit ovat pysyneet läheisinä Euroopan siniverisiin. Hautajaisiin osallistuivat muassa prinssi Charles, Espanjan kuningas Juan Carlos sekä Ruotsin kuningaspari.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt