Kruununprinsessa Victoria säkenöi helteessä viehkeässä leningissä – kertasi tärkeää puhettaan ennen h-hetkeä: prinssi Danielilta kaunis ele

Julkaistu:

kansallispäivä
Ruotsin kruununprinsessa Victoria piti puheen helteisessä säässä maansa kansallispäivän kunniaksi.
Ruotsissa juhlitaan torstaina kansallispäivää, jonka kunniaksi maassa järjestetään useita tapahtumia. Perinteen mukaan myös kuningasperhe ottaa osaa päivän juhlallisuuksiin ja muun muassa kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat edustaneet päivän aikana erilaisissa tapahtumissa.

Pariskunta osallistui kansallispäivän juhliin Hagaparkenissa Tukholman lähistöllä. Kruununprinsessa Victoria oli pukeutunut tilaisuuteen viehkeään kukkamekkoon, joka oli oiva valinta kesäiseen säähän. Tukholmassa on paistateltu torstain aikana hellelukemissa, aivan kuin suuressa osassa Suomeakin.


Victorian vaalea, värikkäillä kukilla koristeltu mekko oli Expressenin mukaan muotisuunnittelija Carin Rodebjen käsialaa. Lehden mukaan sama leninki on nähty Victorian yllä aiemmin tänä vuonna, kun hän vieraili Vietnamissa.


Prinssi Daniel oli pukeutunut juhlaan siniseen pukuun, joka ei Victorian mekon tavoin ollut ehkä kaikkein mukavin asu paahtavan kuumaan säähän. Daniel hörppikin ahkerasti vettä seuratessaan tilaisuuden ohjelmaa puolisonsa rinnalla.


Hagaparkenissa iltapäivällä järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin myös kruununprinsessan puhe. Victoria ikuistettiin hieman ennen puhettaan valokuviin, jossa hän kertasi sitä läpi juuri ennen h-hetkeä. Kruununprinsessa istui paikallaan ja silmäisi muistiinpanojaan samalla, kun Daniel taisteli kuumuutta vastaan juoden vettä.


Kuvista kävi ilmi myös, että prinssi Daniel tarttui puolisoaan kädestä ikään kuin rauhoitellakseen tätä ennen tärkeää puhetta.


Expressenin mukaan Victoria ylisti puheessaan Ruotsin luontoa ja kertoi sen olevan äärimmäisen tärkeä asia hänelle. Kruununprinsessa on harrastanut parin vuoden ajan kävelyretkiä luonnossa ja hän kertoi niiden avanneen silmänsä kotimaansa mykistävälle kauneudelle.

– Se on ollut aivan maaginen kokemus. Näiden kahden vuoden aikana olen nähnyt niin monia puolia Ruotsin luonnosta. Olen kävellyt pyhiinvaellusreittejä, vanhoissa metsissä, niityillä ja kylissä. Olen hiihtänyt vuorilla ja joilla, melonut, pyöräillyt ja ratsastanut, Victoria sanoi puheessaan Expressenin mukaan.

– Olen oppinut enemmän ekosysteemimme toiminnasta ja miten käsittämättömän hauras se on. Olen niin kiitollinen näistä mahtavista luontokokemuksista, jokaisesta niistä jää elinikäinen muisto, hän jatkoi.


Aiemmin torstaina myös muut Ruotsin kuninkaalliset tervehtivät kansaa Hagaparkenissa. Paikalla olivat kuningatar Silvia, kuningas Kaarle Kustaa sekä prinssi Carl Philip puolisonsa Sofian kanssa. Myös prinsessa Madeleine juhli tärkeää päivää, mutta hänen Chris-puolisonsa sen sijaan loisti poissaolollaan.
Kansallispäivää juhlistivat myös prinsessa Estelle ja prinssi Oscar. 7- ja 3-vuotiaat pikkukuninkaalliset poseerasivat päivän kunniaksi suloisissa, uusissa kuvissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt