Yllättävä yksityiskohta pisti silmään kuningatar Elisabetin juhlaillallisilla – miksi kuninkaalliset ja Melania Trump pukeutuivat samalla tavalla?

Julkaistu:

Melania Trump omaksui kuninkaallisen suosiman pukukoodin valkoisesta iltapuvusta valtiovierailun ylellisellä illallisella.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin ensimmäinen valtiovierailupäivä Britanniassa huipentui maanantai-iltana Buckinghamin palatsissa järjestettävään ylelliseen illalliseen.

Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että iltapukujuhlan päätähdet, eli kuningasperheen naiset ja Yhdysvaltain ensimmäinen nainen olivat kaikki pukeutuneet kokovalkoisiin iltapukuihin. Valkoisiin iltapukuihin oli sonnustautuneena muun muassa kuningatar Elisabeth, Melania Trump sekä herttuattaret Catherine ja Camilla.


Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump oli pukeutunut kokopitkään iltapukuun, johon hän oli yhdistänyt valkoiset kyynärvarsiin ulottuvat hanskat. Melanian iltapuku oli Hello!-lehden kuninkaallistoimittajan mukaan muotitalo Diorin käsialaa. Norsunluun värinen, silkkikrepistä valmistettu asu on suunniteltu varta vasten Yhdysvaltojen ensimmäiselle naiselle.

Brittimediat arvelevat Melanian kapinoivan pukuvalinnallaan valtiovierailun yleistä tapaa vastaan: diplomaattinen pukuvalinta olisi ollut pukeutua brittisuunnittelijan pukuun.


Kuningatar oli pukeutunut kristalleilla koristeltuun valkoiseen Angela Kellyn, kuningattaren assistentin ja pukijan, suunnittelemaan iltapukuun sekä rubiini- ja timanttikoruihin.

Cornwallin herttuatar Camilla ja Cambridgen herttuatar Catherine pukeutuivat myös molemmat valkoisiin iltapukuihin. Juhla-asut olivat brittiläissuunnittelijoiden Bruce Oldfieldin ja Alexander McQueenin käsialaa.


Illalliselle osallistui myös Trumpin tytär Ivanka Trump, joka ei kuitenkaan ollut pukeutunut valkoiseen, kuten muut juhlaan osallistuneet arvovaltaiset naiset. Ivanka oli valinnut ylleen sinisen iltapuvun. Myöskään Britannian pääministeri Theresa Maylla ei ollut valkoista iltapukua, vaan hän oli pukeutunut mustaan asuun.


Looginen syy kokovalkoisiin iltapukuihin löytynee juhlan virallisesta pukukoodista, joka oli white-tie. White-tie pukukoodi tarkoittaa suomeksi frakkia – miehet pukeutuvat mustaan frakkiin ja valkoiseen rusettiin sekä naiset pitkään iltapukuun.

Brittimedioiden arvioiden mukaan myös iltajuhlaan osallistuneet naiset ovat ottaneet white-tie koodin kirjaimellisesti valitessaan iltapukujensa sävymaailmaa. Lehdet arvioivat myös, että kyse voi olla ennalta sovitusta pukukoodista tai puhtaasta sattumasta.

– Vaikuttaa siltä, että olisi olemassa sopimus, että kaikki kuninkaalliset naiset käyttäisivät valkoista ja Melaniaa kehotettiin tekemään samoin, mutta kyse voi olla myös sattumasta, arvelee brittiläinen hääpukusuunnittelija ja kuninkaallisten häiden ekspertti Caroline Castigliano Marie Claire -lehdelle.

– Kuninkaalliset pukeutuvat valtiojuhliin usein valkoiseen. Arvelen sen johtuvan myös siitä, että olkanauhat tulisivat huomatuksi asukokonaisuudessa, hän jatkaa.


Merkillepantavaa on myös se, että Barack Obaman Britannian valtiovierailulla vuonna 2011 naiset olivat silloinkin pukeutuneet iltajuhlassa valkoisiin iltapukuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt