Paljastuuko Belgian hovin synkkä salaisuus viimein? Albert II pakotettiin isyystestiin – mysteerilapsella mahdollisuus jättiperintöön

Belgian entinen hallitsija suostui jättisakon uhalla isyystesteihin. Skandaalikiista selviää vasta noin vuoden kuluttua oikeustaistelun päätyttyä.

Belgian entinen kuningas Albert II tyttärensä, prinsessa Astridin kanssa

29.5.2019 13:35

Belgian entinen kuningas Albert II, 84, on viimein tehnyt dna-testin, joka hänet määrättiin tekemään isyystaistelussa belgialaista taiteilijaa Delphine Boëlia, 50, vastaan. Albertille määrättiin 5000 euron päivittäinen sakko, kunnes hän menisi isyystesteihin.

Kuningas jätti sylkinäytteen tiistaina, kertoo BBC.

Entinen hallitsija on käynyt pitkää taistelua isyydestä, sillä Boël on jo lähes 20 vuoden ajan väittänyt julkisuudessa kuninkaalla olleen suhde hänen äitiinsä Sybille de Selys Longchampiin. Parilla uskotaan olleen suhde 60-luvulla.

Dna-testillä selviää, onko ex-kuningas taiteilija Delphine Boëlin isä.

Tapausta on puitu oikeudessa vuodesta 2013 saakka, kun Boël alkoi vaatia kuningasta tunnustamaan isyytensä. Albert on alusta saakka kieltänyt olevansa naisen isä.

Aiemmin tässä kuussa Belgian valituslautakunta päätti, että entistä hallitsijaa rangaistaan jättisakoilla, mikäli hän kieltäytyisi isyystestin tekemisestä. Hänelle annettiin testin tekemiseen tai päätöksestä valittamiseen aikaa kolme kuukautta. Albert on kieltäytynyt sakkouhkaan asti antamasta näytettä.

Totuus kuninkaan isyydestä ei kuitenkaan vielä paljastu pitkään aikaan, sillä Boëlin vaatimuksesta testitulos pidetään salassa oikeudenkäynnin loppuun asti. Oikeusprosessin odotetaan kestävän noin vuoden.

Väitteet kuninkaan aviottomasta lapsesta ovat velloneet Belgiassa vuodesta 1999.

Jos dna-testi paljastaa kuninkaan olevan Boëlin isä, on tytär perintölakien mukaan oikeutettu osaan kuninkaan perinnöstä. New York Timesin mukaan Boëlista tulisi kuninkaallisen perheen virallinen jäsen ja hän olisi kruununperimysjärjestyksessä 16.

Albert II oli Belgian kuningas vuosina 1993-2013, minkä jälkeen hän luovutti tehtävän terveyssyistä pojalleen Philippelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?