Vuosi kuninkaallisista satuhäistä – Harry ja Meghan julkaisivat ennennäkemättömiä kuvia kulissien takaa

Julkaistu:

hääpäivä
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan juhlistavat tänään ensimmäistä hääpäiväänsä.
On kulunut tasan vuosi siitä kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan vihittiin Pyhän Yrjän kappelissa Winsorin linnassa. Paikan päältä otettiin miljoonia ja miljoonia kuvia niin ammattikuvaajien kuin sankoin joukoin paikalle saapuneiden kuninkaallisfanien toimesta.

Nyt pari on kuitenkin julkaissut Instagramissa hääpäivänsä kunniaksi kuvia, joita ei julkisuudessa ole koskaan aikaisemmin nähty.
– Hyvää ensimmäistä hääpäivää heidän kuninkaallisille korkeuksilleen Sussexin herttuaparille! parin virallisella Instagram-tilillä toivotetaan.


Instagramissa julkaistussa kuvagalleriassa nähdään intiimejä otoksia, joissa hermostunut Harry valmistautuu vihkitilaisuuteen omassa rauhassa.

Pari välittää tilillään myös kiitokset ihmisten onnentoivotuksista.

– Kiitos kaikesta rakkaudesta ja tuestanne ympäri maailmaa. Teistä jokainen teki tästä päivästä entistä merkityksellisemmän, pari kiittää.

Näin häät erosivat perinteisistä kuninkaallisista häistä

Meghan ei kävellyt alttarille perinteisen urkumusiikin tahtiin. Johann Sebastian Bachin tai Richard Wagnerin tuotannon sijaan musiikiksi oli valittu Georg Friedrich Händelin eteerinen sävellys.


Huomionarvoista myös on, että Meghan käveli lähes koko matkan alttarille yksi. Vasta aivan viimeiset metrit häntä saattoi prinssi Harryn isä, Walesin prinssi Charles. Alun perin saattajana oli pitänyt olla Meghanin isä Thomas Markle, mutta tämä oli sairastanut ennen häitä eikä päässyt matkustamaan.


Charles ei kuitenkaan luovuttanut Meghania Harrylle, vaan yksinkertaisesti astui taaksepäin.

– Kiitos iskä, Harry kiitti ennen kuin Charles poistui omalle paikalleen.

Harry ja Meghan vihittiin Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Hääparin vihki Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, mutta Welbyn lisäksi häissä puhui yhdysvaltalainen piispa Michael Bruce Curry.

Curry on ensimmäinen afroamerikkalainen arkkipiispa Yhdysvaltain episkopaalisessa kirkossa, joka on osa anglikaanista kirkkoa.


Curryn noin 13 minuuttia ja 30 sekuntia kestänyt kiihkeä puhe aiheutti hieman hämmennystä vieraissa. Tunnettu saarnamies esiintyi energisesti ja korosti sanomaansa suurilla käden liikkeillä.

– Wau, Harry sanoi puheen jälkeen hiljaa ja katsoi morsiantaan.


Vihkiseremonian aikana kuultiin perinteisiä hymnejä, kuten Guide Me, O Thou Great Redeemer, joka kuultiin Harryn äidin, prinsessa Dianan hautajaisissa. Sama hymni kuultiin myös Harryn veljen prinssi Williamin häissä. Muuten musiikkivalinnat poikkesivat välillä paljonkin aiemmista kuninkaallisista häistä.

Pyhän Yrjön kappelissa kaikui Ben E. Kingin klassikkokappaleesta Stand By Me gospelversio, jonka tulkitsi The Kingdom Choir.

Vihkiseremonia päättyi Etta Jamesin versioon gospelkappaleesta Amen/This Little Light of Mine. Kuuluisa laulu nousi aikoinaan mustien ihmisoikeustaistelun tunnusmusiikiksi.


Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häissä noudatetun vihkikaavan vanhanaikainen kieli oli peräisin vuonna 1662 julkaistusta rukouskirjasta. Harryn ja Meghanin häissä puolestaan noudatettiin vuonna 2000 julkaistun kirkkokäsikirjan nykyaikaisempaa kieltä.

Sen lisäksi, että hääpari vannoi vihkivalta, myös häävieraat antoivat pariskunnalle oman lupauksensa.

– Aiotteko te, Harryn ja Meghanin perheenjäsenet ja ystävät tukea ja kannustaa heitä heidän avioliitossaan nyt ja tulevina vuosina, Canterburyn arkkipiispa kysyi 600 häävieraalta.

– Kyllä aiomme, vieraat vastasivat.


Kuningatar Elisabet lupasi omissa häissään vuonna 1947 totella aviomiestään. Prinsessa Diana rikkoi kuitenkin perinnettä vuonna 1981, kun hän ei luvannut totella aviomiestään prinssi Charlesia. Tottelemisesta ei myöskään puhuttu prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häävaloissa ja herttuatar Meghan noudatti uutta käytäntöä.

Meghanin ja Harryn häissä poikettiin perinteestä myös siinä, että tuore aviopari julistettiin ”aviomieheksi ja vaimoksi”. Tyypillisesti aviopari julistetaan Britanniassa ”mieheksi ja vaimoksi”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt