Kuninkaallisissa häissä nähtiin harvinainen julkinen esiintyminen – nauru raikui kirkon edustalla

Julkaistu:

Kuninkaallisissa näissä nähtiin harvinaisia vieraita.
38-vuotias lady Gabriella Windsor avioitui lauantaina rahoitusalalla työskentelevän Thomas Kingstonin kanssa. Pari sai toisensa Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnan mailla.

Lady Gabriella on kuningatar Elisabetin ensimmäisen serkun, Kentin prinssi Michaelin nuorin lapsi ja ainoa tytär. Lady Gabriella on kruununperimysjärjestyksessä sijalla 52.

Häät ovat Britannian kevään merkittävin seurapiiritapahtuma. Pirskeisiin saapuikin toinen toistaan nimekkäämpiä silmäätekeviä ja aristokraatteja.

Hääjuhlaan saapuivat myös itse kuningatar ja prinssi Philip. Äärimmäisen hyväntuulinen ja hyvinvoivan oloinen pari kuvattiin naureskelevana ja hymyileväisenä kappelin edustalla.


Elisabet oli valinnut tilaisuuteen ylleen kauniin pinkin asun. Myös hovin virallinen Twitter-tili julkaisi iloisia kuvia Elisabetista ja Philipistä.

Kuningatar on saapunut moniin edustustilaisuuksiin yksin sen jälkeen, kun hovi ilmoitti syksyllä 2017 Philipin jäävän eläkkeelle kuninkaallisista tehtävistään.
Ilmoituksen jälkeen 97-vuotiaan prinssin seurasta ollaan saatu nauttia julkisuudessa harvemmin. Monet ovat olleet myös huolissaan iäkkään Philipin voinnista.

 


Prinssi joutui talvella myös kohun keskelle ajettuaan kolarin. hänen kuljettama Land Rover törmäsi 17. tammikuuta Norfolkissa pieneen siniseen Kiaan ja kaatui törmäyksen voimasta kyljelleen.

Kian kyydissä ollut 46-vuotias perheenäiti Emma Fairweather mursi kolarissa ranteensa. Hänen lisäkseen henkilöautossa oli sitä kuljettanut 28-vuotias nainen ja tämän yhdeksän kuukauden ikäinen vauva. Prinssi Philip selvisi onnettomuudesta vammoitta.

Philip pyysi kolaria myöhemmin anteeksi, mutta hänet bongattiin uuden Land Roverin ratista vain muutamaa päivää myöhemmin.

Lopulta Philip ilmoitti luopuvansa ajokortistaan julkisen paineen alla. Hän ajaa nykyään hovin tiluksilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt