Kuninkaallisen kohuperheen tytär menee naimisiin – kuvankauniin lady Gabriellan, 38, hääjuhla kuplii ylellisyyttä

Kuninkaallisen kohuperheen tytär menee naimisiin – kuvankauniin lady Gabriellan, 38, hääjuhla kuplii ylellisyyttä

Julkaistu:

kuninkaalliset häät
Kentin prinssi Michaelin ja prinsessa Marie Christinen ainoa tytär menee tänään lauantaina naimisiin.
Brittihovissa juhlitaan lauantaina jälleen upeita kuninkaallisia häitä. Tällä kertaa avioliiton satamaan astelee lady Gabriella Windsor. 38-vuotias lady Gabriella avioituu rahoitusalalla työskentelevän Thomas Kingstonin kanssa.

Lady Gabriellan koko nimi on lady Gabriella Marina Alexandra Ophelia Windsor. Hän on kuningatar Elisabetin ensimmäisen serkun, Kentin prinssi Michaelin nuorin lapsi ja ainoa tytär. Lady Gabriella on kruununperimysjärjestyksessä sijalla 52.

Häistä on tulossa näyttävä kuninkaallinen spektaakkeli. Lady Gabriella ja sulhanen vihitään Windsorin pikkukaupungissa Pyhän Yrjön kappelissa. Se on sama paikka, jossa Sussexin herttuapari vihittiin viime vuonna täsmälleen samana toukokuisena viikonloppuna. Myös prinsessa Eugenie avioitui puolisonsa Jack Brooksbankin kanssa samassa paikassa viime lokakuussa.


Vaikka lady Gabriellan häistä ei tulla näkemään suoraa tv-lähetystä, niistä tulee tietojen mukaan näyttävät kuninkaalliset häät. Kuningatar Elisabet on mukana vieraiden joukossa.

Cambridgen herttuapari eli prinssi William ja Catherine tullaan luultavasti myös näkemään paikalla häissä. Sussexin herttuaparia ei odoteta paikalle, sillä heidän esikoisensa syntyi aivan äskettäin.

Niin ikään prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank saapuvat mitä luultavimmin paikalle.

Häiden juhlaseremonia järjestetään Windsorissa kuningattaren mailla upeassa Frogmore Housessa. Samassa paikassa juhlittiin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häitä.


Pariskunta kertoi kihlauksestaan julkisuudessa viime syyskuussa. Daily Mailin mukaan heidän uskotaan kihlautuneen elokuussa 2018. Lehden mukaan pariskunta on seurustellut vuodesta 2015 lähtien.

Brittilehdet ovat uutisoineet, että lady Gabriella on viime vuosien vanhin ensimmäistä kertaa naimisiin menevä morsian brittihovissa. Tästä kertoi muun muassa Telegraph.

Lady Gabriella kuuluu Britannian kuninkaallisen perheen sisäpiiriin, mutta hän ei ole koskaan tehnyt uraansa hovin palveluksessa. Sen sijaan hän on luonut itsenäisesti uransa latinalaisen Amerikan asioihin ja yhteiskunnallisiin ongelmiin perehtyen.

Hän opiskeli nuorena kirjallisuutta arvostetussa Brownin yliopistossa Yhdysvalloissa sekä sosiaaliantropologiaa Oxfordin yliopistossa Britanniassa. Hän on valmistunut molemmista yliopistoista.


Ystävät ja kollegat tuntevat lady Gabriellan paremmin nimellä Ella Windsor. Hän työskentelee nykyään Branding Latin America -järjestössä hyväntekeväisyyden parissa. Järjestön sivuilta löytyy Ella Windsorin esittelysivu, jonka mukaan hän on työskennellyt aiemmin kirjoittavana toimittajana ja julkaissut latinalaisen Amerikan asioihin keskittyviä artikkeleita erilaisissa julkaisuissa.

Vaikka lady Gabriella on luonut oman uransa hovin ulkopuolella, hän on tuttu näky suurissa kuninkaallisissa tapahtumissa. Viime vuonna hän vieraili kuningattaren syntymäpäivätapahtumassa, Trooping the Colour -paraatissa yhdessä perheensä kanssa.


Morsiamen sulhanen on liikkunut kuninkaallisissa piireissä jo vuosia. Hänen huhutaan tapailleen lyhyen aikaa herttuatar Catherinen pikkusiskon Pippa Middletonin kanssa. Suhdetta ei koskaan vahvistettu. Pippa kuuluu edelleen pariskunnan lähipiiriin ja on tietojen mukaan vieraana häissä miehensä kanssa.

Tuleva aviopari on pitänyt hyvin matalaa profiilia julkisuudessa. Heidät on nähty yhdessä esimerkiksi tennisotteluissa, mutta seurapiirijuhlissa he eivät ole paistatelleet.


Samaa ei voi sanoa morsiamen vanhemmista.

Morsiamen äiti, Kentin prinsessa Marie Christine aiheutti todellisen myrskyn joulukuussa 2017, kun hän meni palatsiin tapaamaan herttuatar Meghania ensimmäisen kerran. Prinsessa oli pistänyt rintamukseensa blackamoor-rintaneulan, joka esittää tummaihoista miestä kultaisessa turbaanissa.

Korut olivat suosittuja 1700-luvulla, mutta nykyisin niitä pidetään rasistisina. Blackamoor-sana on halventava termi tummaihoisesta henkilöstä.

Kentin prinsessaa on kutsuttu brittilehdissä ”princess Pushyksi” hänen voimakkaiden mielipiteidensä takia.
Niin ikään morsiamen isä tunnetaan varsin konservatiivisesta ajatusmaailmastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt