Märtha Louisea vaaditaan luopumaan tittelistään – rakkaus shamaaniin ajoi prinsessan kohun keskelle: puolusti itseään suorassa tv-lähetyksessä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Märtha Louisea vaaditaan luopumaan tittelistään – rakkaus shamaaniin ajoi prinsessan kohun keskelle: puolusti itseään suorassa tv-lähetyksessä

Märtha Louise ja shamaani Durek saapuivat Norjan aamuohjelman kuvauksiin.

Julkaistu: 16.5.2019 22:13

Norjan prinsessa Märtha Louise otti tv:ssä napakasti kantaa saamaansa kritiikkiin.

Tämän viikon alussa Norjan prinsessa Märtha Louise julkisti maailmalle ilouutisensa: hän on parisuhteessa norjalais-amerikkalaisen shamaanin ja parantajan Durek Verrettin kanssa.

Shamaani Durek on Norjassa kiistelty henkilö. Svensk Damtidning kertookin, että prinsessan uusi rakkaus on otettu norjalaisten keskuudessa vastaan ristiriitaisin tuntein.

Osa kansalaisista on huomauttanut, että prinsessa käyttää asemaansa kaupallisiin tarkoituksiin, sillä rakastunut pariskunta lähtee kiertueelle, joka kantaa nimeä Prinsessa ja shamaani. Maan Fædrelandsvennen-lehti ja osa kansalaisista ovatkin nyt vaatineet, että Märtha Louisen tulisi harkita vakavasti kuninkaallisesta tittelistään luopumista.

Pariskunta saapui hymyillen Hyvää huomenta, Norja -ohjelman kuvauksiin.

Nyt Märtha Louise on antanut norjalaiselle TV2-kanavan aamuohjelmalle haastattelun, jossa hän puolustaa tiukoin sanakääntein uutta onnellista elämäntilannettaan.

– Että luopuisin prinsessan arvonimestä? En todellakaan harkitse sellaista, hän tylytti Hyvää huomenta, Norja -ohjelmassa.

– Olen syntynyt tähän perheeseen ja olen valinnut elää tällä tavalla. En saa rahaa valtiolta. Kaikki jotka työskentelevät, saavat palkkaa. Olen vain ensimmäinen, joka tekee näin, ja olen valinnut haastavan tilanteen tehdä niin, hän puolusti.

Hän paljasti samaisessa haastattelussa, että hänen tittelistään on ennenkin vuosien varrella käyty keskusteluja. Tällä kertaa asiaa ei kuitenkaan Märtha Louisen mukaan ole otettu esille hovin puolesta.

Norjan kuningasperheen outolintuna toisinaan pidetty Märtha Louise julkaisi sunnuntaina virallisella Instagram-tilillään Los Angelesissa otetun kuvan, jossa hän poseeraa uuden miesystävänsä kanssa. Kuvan yhteyteen prinsessa on kirjoittanut liikuttavan tekstin, jossa ylistää ja kiittelee rakastaan.

– Hän on muuttanut elämäni, kuten niin monien muidenkin. Hän on saanut minut tajuamaan, että ehdotonta rakkautta on olemassa tällä planeetalla, prinsessa kirjoittaa.

– Te, jotka koette tarvetta kritisoida: rauhoittukaa. Ei ole teidän asianne tehdä näitä valintoja puolestani tai tuomita minua. En valitse miestäni tyydyttääkseni teitä tai täyttääkseni niitä normeja tai laatikoita, jotka te olette mielessänne minulle valinneet, prinsessa näpäyttää.

Märtha Louise on ollut julkisuudessa varsin vaitonainen rakkauselämästään sen jälkeen, kun avioero kirjailija Ari Behnistä astui voimaan elokuussa 2016.

Suomessakin maaliskuussa vieraillut prinsessa Märtha Louise on kiertänyt ympäri maailmaa puhumassa enkeleistä ja erityisherkkyydestä. Prinsessa on avoimesti kertonut uskovansa enkeleihin sekä käsillä parantamisen voimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?