Prinssi Harrysta kuoriutui moderni kuninkaallinen isä: vaihtaa pikku-Archien vaippoja – kun vauva syntyi, Harry avasi WhatsAppin

Julkaistu:

uusia tapoja
Tuoreet vanhemmat prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat rikkoneet perinteitä monessa asiassa.
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan nauttivat tuoreen vanhemmuuden onnesta.

Vain kuusi päivää sitten heistä tuli vanhemmat, kun heidän esikoispoikansa Archie Harrison Mountbatten-Windsor syntyi.

Prinssi Harry on ollut jo ensimmäisillä edustustehtävillään pienokaisen jälkeen, mutta on hänellä riittänyt aikaa myös poikavauvalleen.

Kuninkaallisen perheen lähipiiristä paljastetaan, että Harry on seurannut isoveljensä prinssi Williamin jalanjäljissä ja vaihtanut jo pienokaisen vaippojakin.


Jo ennen pienokaisen syntymää herttuapari teki selväksi, ettei tuleva lapsi tule olemaan kuin muut kuninkaalliset. Hovi on esimerkiksi perinteisesti vaiennut raskauksiin liittyvistä seikoista, mutta umpionnellinen esikoistaan odottava Meghan lipsautteli tuon tuosta pieniä yksityiskohtia matkan varrella, ja hän muun muassa kuvaili raskautta krapulan kaltaiseksi olotilaksi. Pienokaisen haluttiin myös syntyvän kotisynnytyksellä (mikä ei kuitenkaan toteutunut) ja hän tulee kasvamaan monikulttuurisessa perheessä. Nämä kaikki ovat poikkeuksia kuninkaallisiin perinteisiin.
Perinteitä ei noudatettu myöskään siinä, kuinka lapsen syntymästä kerrottiin perheelle ja sukulaisille.

Kuningatar Elisabetin vanhimman lapsenlapsen, Zara Tindallin aviomies Mike Tindall on kertonut brittimedioille, että hän sai tiedon Harryn ja Meghanin pienokaisen syntymästä WhatsApp-viestillä.


Perinteitä on saatettu rikkoa yhdeltä osin jo niin paljon, ettei siitä ole enää mitään paluuta onnelliseen suureen perheeseen.

Kun vauva syntyi, niin virallisessa tiedotteessa kerrottiin, että kuningatarta, Edinburghin herttuaa (Philip), Walesin prinssiä (Charles), Cornwallin herttuatarta (Camilla), Cambridgen herttuaa ja herttuatarta (William ja Catherine), Lady Jane Fellowesia (Dianan sisko), Lady Sarah McCorquodalea (Dianan toinen sisko) ja Spencerin jaarlia (Dianan veli) on kaikkia informoitu lapsen syntymästä ja että he ovat kaikki ilahtuneita uutisista. Tämä oli kaunis ja poikkeuksellinen tribuutti edesmenneelle prinsessa Dianalle. Seuraavaksi kerrottiin, että myös Meghanin äiti Doria Ragland on hyvin onnellinen ensimmäisestä lapsenlapsestaan, mutta tiedotteessa ei ollut minkäänlaista mainintaa siitä, onko Meghanin Thomas-isä edes saanut tiedon lapsenlapsensa syntymästä.

Lue lisää: Kommentti: Vauvan syntymä sinetöi brittihovissa kuohuvan välirikon – tärkeästä perinteestä poikkeaminen oli viimeinen pisara


Thomas Markle kommentoi lapsenlapsensa syntymää kuitenkin heti tuoreeltaan vajaa viikko sitten.

– Olen iloinen kuultuani, että äiti ja lapsi voivat hyvin, sanoi lähes 9 000 kilometrin päässä Windsorin linnasta asuva Markle lehdelle.

Hän sanoi myös olevansa iloinen siitä, että hänen tyttärenpoikansa on syntynyt Britannian hoviin.

– Olen varma, että hän kasvaa palvelemaan Britannian kruunua ja kansaa arvokkaasti ja kunnioittavasti, Markle sanoi.

Lue lisää: Tyttärestään erkaantunut Meghanin isä kuuli kuninkaallisen vauvan syntymästä – avautuu riipaisevasta tilanteesta toiselta mantereelta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt