Märtha Louise rakastui palavasti shamaaniin – näin uusi mies hehkuttaa prinsessaansa: ”Hän herätti minussa ET:n ja jaguaarin” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Märtha Louise rakastui palavasti shamaaniin – näin uusi mies hehkuttaa prinsessaansa: ”Hän herätti minussa ET:n ja jaguaarin”

Julkaistu: 13.5.2019 10:22

Norjan prinsessa Märtha Louise esittelee uuden rakkaansa Instagramissa. Hän on amerikkalainen shamaani ja parantaja.

Norjan prinsessa Märtha Louise on ollut julkisuudessa varsin vaitonainen rakkauselämästään sen jälkeen, kun avioero kirjailija Ari Behnistä astui voimaan elokuussa 2016. Nyt prinsessa kertoo yllättäen löytäneensä rinnalleen uuden rakkauden.

Norjan kuningasperheen outolintuna toisinaan pidetty Märtha Louise julkaisi sunnuntaina virallisella Instagram-tilillään Los Angelesissa otetun kuvan, jossa hän poseeraa uuden miesystävänsä kanssa. Kuvan yhteyteen prinsessa on kirjoittanut liikuttavan tekstin, jossa ylistää ja kiittelee rakastaan.

– Hän on muuttanut elämäni, kuten niin monien muidenkin. Hän on saanut minut tajuamaan, että ehdotonta rakkautta on olemassa tällä planeetalla, prinsessa kirjoittaa.

– Hän saa minut nauramaan enemmän kuin kukaan muu. Olen niin onnellinen ja siunattu, että hän on minun poikaystäväni. Kiitos rakkaani siitä, että olet ottanut minut osaksi perhettäsi niin anteliaasti. Rakastan sinua tästä ikuisuudesta seuraavaan asti.

Rakkauden täyteisen kirjoituksensa lopussa Märtha Louise toivoo, että ihmiset kunnioittaisivat hänen valintaansa ja pitäisivät mahdolliset ikävät kommentit omana tietonaan.

– Te, jotka koette tarvetta kritisoida: rauhoittukaa. Ei ole teidän asianne tehdä näitä valintoja puolestani tai tuomita minua. En valitse miestäni tyydyttääkseni teitä tai täyttääkseni niitä normeja tai laatikoita, jotka te olette mielessänne minulle valinneet, prinsessa näpäyttää.

Märtha Louise ei yritä salailla uuden miesystävänsä henkilöllisyyttä. Kuvasta selviää, että hän on nimeltään Durek Vereett, norjalais-amerikkalainen shamaani ja parantaja. Myös Durek jakoi sunnuntaina vastaavan päivityksen omassa Instagramissaan.

Kuvan yhteyteen kirjoittamassaan tekstissä Durek kuvailee prinsessa Märtha Louisea jumalattareksi, joka rakastaa häntä ehdoitta. Hän kertoo kunnioittavansa ja palvovansa vahvana naisena pitämäänsä prinsessaa, joka ei koskaan tuomitse häntä.

– Märtha Louise hyväksyy kaiken minussa. Ei vaan shamaanin, vaan myös naisen, vahvan miehen, pienen pojan, ET:n, jaguaarin, tiedemiehen, enkelin ja kaiken muun minussa, Durek ylistää.

– Olen vapaa, kun olen hänen kanssaan. Vapaa olemaan oma itseni ja rakastamaan naista, joka on kuin kirkas valo viisautta, hienotunteisuutta ja valtavaa kauneutta.

Uskovat enkeleihin ja käsillä parantamiseen

Suomessakin maaliskuussa vieraillut prinsessa Märtha Louise on kiertänyt ympäri maailmaa puhumassa enkeleistä ja erityisherkkyydestä. Prinsessa on avoimesti kertonut uskovansa enkeleihin sekä käsillä parantamisen voimaan.

Märtha Louise on myös perustanut enkelikoulun yhdessä selvännäkijä Elisabeth Nordengin kanssa vuonna 2007, mikä herätti aikanaan suuren kohun Norjassa. Prinsessan sanottiin tuolloin hurahtaneen ”huuhaauskomuksiin”.

Prinsessä Märtha Louise on kiertänyt maailmaa luennoimassa erityisherkkyydestä sekä enkeleistä.

Tänä keväänä ilmestyneessä kirjassaan Herkäksi syntynyt prinsessa kertoo varsin rehellisesti elämästään Norjan kuningasperheen erikoisena prinsessana, joka luopui Hänen kuninkaallinen korkeutensa -arvonimestään ja kuninkaallisista velvollisuuksistaan, jotka saivat väistyä yleisöluentojen ja enkelikoulun tieltä.

Prinsessan uusi rakas mitä ilmeisemmin jakaa Märtha Louisen uskon enkeleihin ja käsillä parantamiseen. Shaman Durek on nimittäin kuudennen sukupolven shamaani, joka tekee töitä parantajana ja henkioppaana kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Kotisivuillaan Durek kertoo olevansa myös aktivisti sekä kirjailija ja haluavansa erityisesti voimaannuttaa naisia ympäri maailman. Hän kertoo työskennelleensä myös monien julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa. Vaikka Durek on puoliksi norjalainen, hän ei ole koskaan käynyt Norjassa.

Märtha Louisea on usein pidetty Norjan kuningasperheen outolintuna.

Prinsessa Märtha Louise on kohahduttanut kuningasperhettä elämänsä aikana useampaan otteeseen. Tämän entistä aviomiestään Behniä luonnehdittiin aikanaan liian boheemiksi eikä hänen ei koettu istuvan Norjan hoviin. Parin liitto päättyi eroon vuonna 2016. Heillä on kolme yhteistä lasta.

Norjan kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan esikoistytär on avautunut julkisuudessa useampaan otteeseen asemastaan Norjan hovissa. Märtha Louise ei koskaan tule perimään Norjan kruunua, vaikka hän olisi kruununperimisjärjestyksessä ensimmäisenä.

Syy tähän löytyy Norjan silloisesta kruununperimisjärjestyksestä, jonka vuoksi kruunu siirtyi suoraan seuraavalle miespuoliselle perijälle. Sittemmin lakia on muutettu, mutta kruunun perii siitäkin huolimatta Märtha Louisen veli, Norjan kruununprinssi Haakon.

Märtha Louise ei peri Norjan kruunua, vaan se siirtyy hänen pikkuveljelleen Haakonille.

Märtha Louisea asia ei kuitenkaan liiemmin ole haitannut, sillä kruununperimisjärjestys on mahdollistanut tälle tavallista vapaamman elämän. Hän on kertonut löytäneensä tarkoituksensa elämään enkelikoulustaan sekä erityisherkkyyttä käsittelevistä yleisöesiintymisistään. Nyt elämään löytynyt uusi rakkaus täydentänee prinsessan onnen.

Yhteinen kiertue

Prinsessa Märtha Louise ja Shaman Durek ovat myös päättäneet yhdistää voimansa ja he suuntaavat ensi viikolla kiertueelle Norjaan ja Tanskaan. The Princess and the Shaman -nimeä kantavalla kiertueella pariskunta haluaa jakaa viisauttaan ihmisille.

– Shaman Durek ei ole koskaan käynyt Norjassa, joten prinsessa Märtha Louise kutsui hänet mukaansa jakamaan viisauttaan pohjoisen ihmisille, kiertueen nettisivuilla kerrotaan.

Kiertueen avulla Märtha Louise ja Durek haluavat auttaa ihmisiä ”löytämään itsensä”. Kiertueella harjoitetaan meditaatiota sekä tehdään erilaisia harjoituksia shamaanin opastuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?