Prinssi Carl Philip 40 vuotta! Muistatko nämä hurmuriprinssin kohutempaukset? Baaritappelu, suhde alastonmalliin, uhkasi luopua tittelistä... - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Carl Philip 40 vuotta! Muistatko nämä hurmuriprinssin kohutempaukset? Baaritappelu, suhde alastonmalliin, uhkasi luopua tittelistä...

Julkaistu: 13.5.2019 6:47

40 vuotta täyttävän Ruotsin prinssi Carl Philipin elämään on mahtunut monenmoista bilereissuista baaritappeluihin ja unelmahäistä isyyteen.

Ruotsin prinssi ja Värmlannin herttua Carl Philip täyttää tänään 40 vuotta.

Suuria virallisia juhlallisuuksia ei ole luvassa, hovista on kerrottu Svensk Damtidningille, että juhlia vietetään yksityisesti.

– Prinssi on päättänyt juhlia 40-vuotispäiviään yksityisesti, hovin tiedottaja Margareta Thorgren on kertonut.

Todennäköistä kuitenkin on, että juhlia rakastava Carl Philip ei jätä vuosipäiväänsä juhlimatta vaan sitä vietetään näyttävästi perhe- ja ystäväpiirin kesken.

Kun Carl Philip syntyi 13. toukokuuta vuonna 1979, hän oli kruununprinssi. Hän ehti olla perimysjärjestyksessä ensimmäinen kuitenkin vain reilun seitsemän kuukauden ajan, sillä Ruotsin perustuslakia muutettiin siten, että kruunun perii esikoispojan sijaan kuninkaan ja kuningattaren esikoinen sukupuoleen katsomatta. Niinpä kruununperillisen titteli siirtyi Carl Philipiltä hänen isosiskolleen kruununprinsessa Victorialle.

Nykyään neljäntenä Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä olevan Carl Philipin elämä on ollut hyvin vaiherikas ja nuoresta raikuliprinssistä on kuoriutunut vuosien varrella rakastettu ja huolellinen aviomies ja isä.

Muistatko kaikki nämä käänteet Carl Philipin elämästä?

Tarjoiluvadilla portaita alas

Lapsuutensa Carl Philip vietti vanhempiensa ja sisarustensa kanssa.

Carl Philip on tuttu näky huvijahdin kannella. Tässä kuvassa hän poseeraa isänsä kuningas Kaarle Kustaan kanssa vuonna 1988.

Nuorena miehenä hän opiskeli graafista suunnittelua ja mainontaa, sekä suoritti maatalousalan tutkinnon Ruotsin maatalousyliopistossa. Lisäksi hän kävi armeijan ja on sotilasarvoltaan Ruotsin kuninkaallisen laivaston kapteeni.

Ruotsin kuninkaallinen perhe vuonna 1990: Kuningas Kaarle Kustaa XVI, kuningatar Silvia, (alarivi) kruununprinsessa Victoria, prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine.

Nuoren prinssin elämään kuului myös paljon juhlimista.

Hän oli tuttu näky Tukholman ravintoloissa ja yökerhoissa, joissa hän vietti aikaansa ystäviensä kanssa kuohuvan ja napatanssijoiden ääressä. Asepalveluksensa päätyttyä vuonna 2000 hän bailasi ”Ohi on!” -risteilyllä porealtaassa ja piipahti samalla reissulla myös Helsingissä.

Carl Philip on aina nauttinut elämästä täysin siemauksin.

Vuonna 2005 uutisoitiin, että 26-vuotias prinssi Carl Philip oli osallistunut Tullgarnin linnassa järjestettyihin kosteisiin juhliin, jotka eivät päättyneet mallikkaasti. Juhlavieraiden poistuttua vauhtia rakastavan prinssin väitetään laskeneen linnan portaita alas tarjoiluvadilla. Carl Philip kuitenkin kierähti portaat alas ja loukkasi rytäkässä kätensä. Käsi turposi niin pahasti, että hänen piti hakeutua lääkärin hoitoon.

Uhkasi luopua tittelistä rakkauden vuoksi

Komean prinssin käsipuoleen on aina ollut tunkua, mutta lähes kymmenen vuoden ajan paikkaa piti göteborgilaiskaunotar Emma Pernald, joka oli läheisissä väleissä myös muun kuningasperheen kanssa.

Ennen prinsessa Sofiaa Carl Philip seurusteli lähes kymmenen vuoden ajan Emma Pernaldin kanssa. Kaksikko viihtyi hyvin muun muassa kuningas Kaarle Kustaan veneellä Ranskan Rivieralla vuonna 2003.

Emman ja Carl Philipin suhde päättyi eroon vuonna 2009. Tiettävästi suhde loppui yhteisestä päätöksestä, vaikkakin prinssi tapasi jo vuonna 2007 tarjoilijana ja joogaohjaajana työskennelleen Sofia Hellqvistin. Ensimmäisellä tapaamisella ilta ei johtanut mihinkään, mutta railakas pariskunta törmäsi toisiinsa uudestaan suositussa yökerhossa kesällä 2009, ja heidän seurustelunsa virallistettiin vuotta myöhemmin.

Suhteen alku ei ollut kovin ruusuinen, sillä Sofia sai osakseen paljon kritiikkiä. Hän oli osallistunut aiemmin tosi-tv-ohjelma Paratiisihotelliin ja poseerannut alastonkuvissa muun muassa käärmeen kanssa. Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel tukivat pariskuntaa alusta asti, mutta kritisoijien joukossa olivat huhujen mukaan erityisesti kuningatar Silvia ja prinsessa Madeleine.

Carl Philipin suhde Sofia Hellqvistin eli tulevan prinsessa Sofian kanssa oli melkoinen kohu, sillä Sofia on esiintynyt tosi-tv-ohjelmissa ja poseerannut miestenlehdissä.

Expressen-lehden hovitoimittaja Johan T Lindwallin kirjoittaman kohukirjan mukaan kuningaspari kuuli Carl Philipin ja Sofian suhteesta lehtiotsikoiden kautta. Prinssi joutui asettumaan vanhempiaan vastaan saadakseen nämä ymmärtämään Sofian olevan hänen elämänsä rakkaus. Jos he eivät sitä ympäripuhumistenkaan jälkeen tajuaisi, Carl Philip olisi kirjan mukaan käyttänyt viimeistä korttiaan: hän olisi luopunut tittelistään. Näin ei kuitenkaan tarvinnut tehdä, sillä lopulta kuningaspari hyväksyi suhteen.

Carl Philip on kunnostautunut myös kilpa-ajajana ja hän ja Sofia ovat tuttu näky varikoilla.

Kohukirjassa kerrotaan myös, että Madeleine ilkeili Sofialle hyvinkin ikävästi ja kieltäytyi muun muassa valitsemasta Sofiaa kaasokseen, vaikka Carl Philip toivoi sitä häneltä. Madeleinen nihkeää suhtautumista selittää osaltaan se, että Emma Pernald on Madeleinen läheinen lapsuudenystävä.

Nykyään prinsessa Sofia on erottamaton ja rakastettu osa Ruotsin kuningasperhettä, ja myös Madeleine ja Sofia ovat hyvissä väleissä keskenään.

Komea Carl Philip on aina ollut naisten mieleen ja hänet on monta kertaa äänestetty seksikkäimpien kuninkaallisten joukkoon. Kuva vuodelta 2003.

Baaritappelu Cannesissa: ”Rakas, lopeta! Älä lyö enää!”

Yksi tietty tapahtuma Sofiaan liittyen repi pahasti kuningasperheen välejä. Keväällä 2012 Carl Philip ja Sofia olivat ystäviensä kanssa viettämässä baari-iltaa Ranskan Cannesissa, kun he joutuivat keskelle baaritappelua.

Joukko tuntemattomia miehiä hyökkäsi prinssin kimppuun. Carl Philipin osallisuutta tappeluun ehdittiin jo pohtia, mutta pariskunta vannoi Aftonbladet-lehdelle, ettei kumpikaan tuntenut prinssin päälle yllättäen hyökänneitä miehiä millään tavalla.

Lindwallin kirjoittaman Carl Philip – Prinsen som inte fick bli kung -kirjan mukaan tilannetta oli edeltänyt sanaharkka, kun miehet olivat puhuneet pahaa Sofiasta ja prinssi oli puolustanut häntä. Riidan toinen osapuoli oli tarttunut prinssiä niskasta ja lyönyt tätä takaraivoon. Järkyttynyt Sofia oli kirkunut kauhuissaan ja käskenyt kaikkia lopettamaan tappelun. Carl Philip oli ollut juuri poistumassa ovesta, kun hän sai nyrkin päin kasvojaan.

Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin kihlaus julkistettiin kesäkuussa 2014.

Kirjassa kuvaillaan yksityiskohtaisesti, miten prinssi oli yrittänyt lyödä hyökkääjäänsä.

– Rakas kiltti, lopeta! Minun takiani! Lopeta, älä lyö enää, Sofia oli kirjan mukaan vaikeroinut.

Carl Philip yritti repien ja potkien saada itsensä irti kimppuunsa käyneistä, mutta hänet pidettiin tiukassa otteessa. Lopulta hyökkääjät olivat kadonneet, kun Sofia oli huutanut seuralaisensa olevan Ruotsin prinssi.

Carl Philipillä ei ollut henkivartijoita mukanaan tilanteen sattuessa eikä hovi tiennyt, missä hän oli.

Carl Philip on Lindwallin kirjan mukaan joutunut puolustamaan Sofiaa ja hänen menneisyyttään moneen otteeseen. Välikohtauksen jälkeen Carl Philip ja Sofia kirjan mukaan sopivat, että prinssin on vastedes otettava rauhallisemmin juhliessaan, ettei vastaava toistu.

Bilehäät Aviciin tahtiin

Carl Philip kosi Sofiaa vuonna 2014, neljän vuoden seurustelun jälkeen.

Tästä alkoi jännittynyt ja loistelias häähumu, joka huipentui mahtipontisiin häihin 13. kesäkuuta 2015.

Carl Philipin ja Sofian häät olivat melkoinen spektaakkeli, joista ei bilemeininkiä puuttunut.

Kaksikon häät olivat juuri heidän näköisensä: elämäniloiset, rennot ja erittäin nuorekkaat. Heti vihkimisen jälkeen kirkossa raikui popmusiikki: kuninkaallisesta täysin poiketen Sofia ja Carl Philip häissä kirkossa soivat Rihanna ja Coldplay.

Reteä musiikkivalinta käynnisti vuosikymmenen bilehäät. Nyt jo edesmennyt supersuosittu ruotsalainen dj Avicii esiintyi hääjuhlien villeiksi kerrotuilla jatkojuhlilla, joissa jopa kuningas Kaarle Kustaa ja Silvia ilottelivat tanssilattialla pikkutunneille saakka.

Hurmaavien pikkuprinssien rakastava isä

Carl Philip on aina ollut hyvin räväkkä ja vauhdikas mies myös harrastustensa kautta. Menevä prinssi ja prinsessa joutuivat kuitenkin melko pian häidensä jälkeen rauhoittamaan tahtia ja muuttamaan elämäntyyliään, sillä vain kymmenen kuukautta bilehäiden jälkeen, 19. huhtikuuta 2016, syntyi parin esikoinen, prinssi Alexander.

Noin puolitoista vuotta myöhemmin, 31. elokuuta 2017, hurmaavasta ja nappisilmäisesti Alexanderista tuli isoveli, kun maailman näki Carl Philipin ja Sofian toinen poika prinssi Gabriel.

3- ja 1-vuotiaat pikkuprinssit ovat isänsä vauhdikkaita ja rakkaita silmäteriä.

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia sekä heidän poikansa prinssi Gabriel ja prinssi Alexander ovat suloinen perhe.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?