Karmaisevat muistot omasta lapsuudesta putkahtivat isäksi tulleen prinssi Harryn mieleen – avautui yllättäen prinsessa Dianan kuolemasta

Julkaistu:

äidin kuolema
Prinssi Harry puhui äitinsä kuolemasta edustaessaan ensi kertaa poikansa syntymän jälkeen. Prinssi totesi, että äidin menettäminen tuntui siltä kuin turva elämästä olisi kadonnut.
Prinssi Harry edusti torstaina ensimmäistä kertaa lapsensa syntymän jälkeen, kun hän matkusti Hollantiin avaamaan luotsaamansa Invictus Games -tapahtuman lähtölaskentaan.

Harry edusti Haagin kaupungissa vain kolme päivää esikoispoikansa syntymän jälkeen samalla, kun herttuatar Meghan huolehti lapsesta parin kotona Frogmore Cottagessa. Brittimedian mukaan Meghanilla on apuna hänen äitinsä Doria Ragland.
People-lehden mukaan prinssi Harry tapasi Haagissa 31-vuotiaan Dennis Van Der Stroomin, joka on entinen sotilas ja kilpailee Hollannin joukkueessa ensi vuoden urheilutapahtumassa. Harry ja Dennis viettivät aikaa yhdessä pyöräillessään keväisessä auringonpaisteessa. Dennis paljastaa People-lehden haastattelussa, että hän rupatteli Harryn kanssa niitä näitä, mutta keskusteli myös vakavammista aiheista.

Dennis paljasti, että juttutuokio prinssin kanssa oli erittäin ”tunteikas ja upea”. Prinssi kertoi miehen mukaan vastasyntyneestä Archie-pojastaan ja siitä, miten isäksi tulo nosti pintaan muistot hänen edesmenneestä äidistään. Harryn äiti, prinsessa Dianan kuoli kohtalokkaassa auto-onnettomuudessa 21 vuotta sitten. Harry oli tuolloin vain 12-vuotias.


Denniksen mukaan hänen ja Harryn välille syntyi heti yhteys, sillä heillä oli paljon samankaltaisia kokemuksia. Dennisin Mireille-puoliso odottaa parhaillaan parin esikoistytärtä ja miehen äiti on kuollut.

– Harry kertoi minulle, että pieni lapsi on hänen uusi keskipisteensä ja tavoitteensa ja minä kerroin hänelle, että vielä muutama kuukausi sitten kamppailin mielenterveyteni kanssa, mutta vaimoni raskaus on antanut minulle tavoitteen, Dennis kertoo Peoplen mukaan.

– Ennen kaikkea hän sanoi olevansa vain häkeltynyt maailman ihmeistä, ja siitä miten hänen lapsensa on tehnyt niin monista ihmisistä onnellisia, hän jatkoi.


Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapsi on huomioitu erittäin näyttävästi ympäri maailmaa ja heille on sadellut onnitteluja ilahtuneilta ihmisiltä.

People-lehden mukaan Harry paljasti sotaveteraani Dennisille myös olevansa erittäin iloinen siitä, että hänen ja Meghanin Archie-poika on hiljainen ja rauhallinen. Prinssi myönsi myös, ettei halua suunnitella elämää lapsen kanssa liian tarkasti, sillä se on yksinkertaisesti mahdotonta.
Lasten lisäksi kaksikko keskustelu myös äideistään. Tunteikkaaksi heittäytynyt Harry kertoi Dennisille, että äidin kuolema tuntui siltä, kuin turvallisuus olisi kadonnut elämästä.

– Kerroin Harrylle äidistäni ja jaoimme kokemuksemme siitä, millaista on on kaivata äitiä. Hän sanoi, että äidin kaipaaminen on kuin kaipaisi jotain turvaa, ja että kaipaat sitä poikana ja se katoaa kun menetät äitisi, Dennis kertoo Peoplelle.


Miehet keskustelivat myös siitä, miten äidin kuolema saattaa jättää jälkeensä yksinäisyyden tunteen.

– Hän sanoi, että hän tapaa työnsä kautta paljon ihmisiä, jotka ovat menettäneet äidin, isän, siskon, veljen tai sukulaisia ja kun hän kuulee heidän tarinansa, kuten hän kuuli minun tarinani, hän ei tunne olevansa niin yksin.

Invictus Games on veteraaneille suunnattu urheilutapahtuma, jossa armeijan palveluksessa loukkaantuneet pääsevät mittelemään eri urheilulajeissa. Prinssi Harry on luonut tapahtuman ja on joka kerta vahvasti mukana siinä ja sen järjestelyissä. Ensi vuonna urheilutapahtuma järjestetään Hollannissa ja tällä viikolla tapahtuman lähtölaskenta aloitettiin virallisesti.


Viime vuonna Invictus Games järjestettiin Australiassa ja vuonna 2017 Kanadassa. Tuolloin Harry ja Meghan seurasivat urheilua tapahtumassa yhdessä, sillä Meghan kuvasi maassa Pukumiehet-sarjaa.

Tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt