Hovilta lipsahti julki aivan posketonta tietoa – pienen Archie-vauvan nimen paljastamisessa kävi äärimmäisen kiusallinen kömmähdys

Julkaistu:

kuninkaallinen vauva
Hovi mokasi kiusallisesti kertoessaan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin vauvan nimen nettisivuillaan.
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoispojan nimi ilmoitettiin keskiviikkoiltana Sussexin herttuaparin Instagram-tilillä sekä Britannian kuninkaallisen perheen Twitter-tilillä. Samaan aikaan tieto päivitettiin näyttävästi myös Buckinghamin palatsin virallisille nettisivuille.

Sivustolla julkaistuun tiedotteeseen lapsen nimestä eksyi kuitenkin äärimmäisen kiusallinen moka. Esimerkiksi People- ja The Mirror -lehdet kertovat, että hovin nettisivuille pienen Archie Harrison Mountbatten-Windsorin vanhemmiksi lipsahti nimittäin aivan väärä herttuapari.

Sivulla kerrottiin, että ”Archie Harrison Mountbatten-Windsor syntyi kello 05.26 maanantaina, 6. toukokuuta. Hän on Cambridgen herttuan ja herttuattaren ensimmäinen lapsi ja seitsemäntenä kruununperimysjärjestyksessä”.

Tiedotteessa kerrottiin siis, että Archien vanhemmat olisivat Cambridgen herttuapari eli prinssi William ja herttuatar Catherine, joilla on jo omasta takaa kolme lasta: prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis.

The Mirrorin mukaan tiedote korjattiin nopeasti, kun virhe huomattiin. Sen ehti kuitenkin nähdä sadat ihmiset ja useat lehdet ovat julkaisseet kuvakaappauksia kiusallisesta kömmähdyksestä.

Nyt nettisivuilla lukee, että Archie on Sussexin herttuan ja herttuattaren esikoinen.


Pienen Archien nimen julkaisun yhteydessä kerrottiin, etteivät Harry ja Meghan halua lapselleen kuninkaallista titteliä. Hänestä ei siis tullut prinssiä, lordia tai jaarlia, vaan häntä puhutellaan tittelillä master, joka voisi kääntyä suomeksi esimerkiksi muotoon herra.

Pienokaisen nimi herätti runsaasti keskustelua heti sen julkistamisen jälkeen, sillä se oli melkoisen yllättävä. Vedonlyöntitilastoissa Archia nimeä ei näkynyt eikä se ole perinteinen hovin käyttämä nimi.


Archie on kuitenkin Britanniassa tällä hetkellä jonkinasteinen trendinimi, sillä brittimedian mukaan se oli jopa 18. suosituin pojan nimi Englannissa ja Walesissa vuonna 2017. Vuonna 1996 nimi oli kaukana kärjestä, vasta sijalla 192.

Brittilehti The Sun epäili, että Harry ja Meghan saattoivat nimetä poikansa Archieksi yksinkertaisesti sen vuoksi, että pitävät nimestä.

Lapsen toinen nimi, Harrison, sisältää Archieta selkeämmän merkityksen. Harrison tarkoittaa nimittäin ”Harryn poikaa”, ”son of Harry”. Asiantuntijoiden mukaan se on mitä ilmeisemmin kunnianosoitus lapsen isää kohtaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt