Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin pojan nimi julki! Vanhemmilta todellinen yllätysvalinta

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin poika on saanut nimensä.

8.5.2019 18:45

Sussexin herttuaparin eli prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen on saanut nimensä. Kuningasperheen uusin tulokas sai nimekseen Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Brittihovi julkaisi nimen sosiaalisessa mediassa keskiviikkoiltana. Nimen mukana julkaistiin lämpöä hehkuva perhekuva, jossa poseeraa tuoreiden vanhempien lisäksi pienokaisen isoisovanhemmat kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, sekä herttuatar Meghanin äiti, Archien isoäiti Doria Ragland. Läheiset katselevat pientä Archieta haltioitunein ilmein.

– Sussexin herttua ja herttuatar ilolla ilmoittavat nimenneensä ensimmäisen lapsensa: Archie Harrison Mountbatten-Windsor, julkaisussa julistetaan.

Kuvan yhteydessä kerrotaan myös, että pieni Archie pääsi tapamaan isoisoäitinsä kuningatar Elisabetin tänään iltapäivällä Windsorin linnassa. Kuvassa esiintyvät prinssi Philip ja Doria Ragland olivat niin ikään läsnä tilaisuudessa.

Pojan isoisä prinssi Charles ei puolestaan päässyt paikalle, sillä hän on paraikaa Saksassa puolisonsa herttuatar Camillan kanssa.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor syntyi varhain maanantaiaamuna, kello 7.26 Suomen aikaan. Hän painoi syntyessään 3 kiloa ja 200 grammaa.

Vielä kaksi päivää sitten onnelliset vanhemmat miettivät yhä nimeä pienelle esikoispojalleen.

– Mietimme vielä nimiä. Raskaus venyi hieman yliajalle, joten meillä oli hieman lisäaikaa miettiä. Se kohta tulee seuraavaksi, Harry sanoi maanantaina pian pojan syntymän jälkeen.

Nyt pohdinta on tullut päätökseensä.

Nimen antaminen vauvalle on tavallisestikin pulman paikka tuleville vanhemmille, mutta prinssi Harrylla ja herttuatar Meghanilla oli tavallista enemmän pelissä. Heidän piti nimeä valitessaan ottaa huomioon kuninkaallinen historia ja vauvan tuleva rooli hovissa.

Vedonlyöntilistojen kärjessä oli maanantaina muun muassa kolme A-kirjaimella alkavaa nimeä: Alexander, Albert, ja Arthur.

Albert on yksi prinssi Harryn keskimmäisistä nimistä. Harryn koko nimi on Henry Charles Albert David. Arthur taas on yksi prinssi Williamin ja prinssi Charlesin nimistä sekä se oli myös kuningatar Elisabetin isän kuningas Yrjö VI:n keskimmäinen nimi. Pojan nimeksi on arveltu lisäksi Charlesia ja Philipiä.

Vaikka annettu nimi Archie alkoi ennakkosuosikkien tapaan A-kirjaimella, se oli vanhemmilta todellinen yllätysvalinta, joka tuskin löytyy monenkaan vedonlyöjän listoilta.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor on seitsemäntenä kruununperimysjärjestyksessä. Hänen edellään ovat prinssi Charles, prinssi William, prinssi George, prinsessa Charlotte, prinssi Louis ja isänsä Harry.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?