Tyttärestään erkaantunut Meghanin isä kuuli kuninkaallisen vauvan syntymästä – avautuu riipaisevasta tilanteesta toiselta mantereelta

rac

Julkaistu:

Herttuatar Meghanin skandaaleissa ryvettynyt isä sanoi olevansa iloinen, että hänen lapsenlapsensa on syntynyt brittihoviin.
Britanniassa iloitaan parhaillaan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin pienen pojan syntymästä.

Myös herttuattaren kohuissa ryvettynyt isä Thomas Markle, 74, on kommentoinut kuninkaallisia vauvauutisia brittilehti The Sunille.

– Olen iloinen kuultuani, että äiti ja lapsi voivat hyvin, sanoi lähes 9 000 kilometrin päässä Windsorin linnasta asuva Markle lehdelle.
Hän sanoi myös olevansa iloinen siitä, että hänen tyttärenpoikansa on syntynyt Britannian hoviin.

– Olen varma, että hän kasvaa palvelemaan Britannian kruunua ja kansaa arvokkaasti ja kunnioittavasti, Markle sanoi.


– Jumala siunatkoon lasta. Toivon hänelle terveyttä ja onnellisuutta. Tahdon myös onnitella ihanaa tytärtäni herttuatar Meghania ja prinssi Harrya. Jumala suojatkoon kuningatarta, hän lisäsi vielä.

Harryn ja Meghanin esikoisen tarkka syntymäaika oli kello 7.26 Suomen aikaa. Poika painoi syntyessään 3 kiloa ja 200 grammaa.
– Olen uskomattoman ylpeä vaimostani, silmin nähden onnellinen Harry sanoi Daily Mailin mukaan tiedotusvälineiden esiin astuttuaan ja veisteli lisäksi, että kyseessä oli ensimmäinen synnytys, jossa hän oli mukana.


– Tämä on upeaa, olen täysin innoissani. Olemme kiitollisia kaikesta rakkaudesta ja tuesta, jota meille on osoitettu. Jokainen vanhempi sanoo, että oma lapsi on aivan uskomaton juttu, mutta tämä pieni ihme on jotain todella mahtavaa.

Harry paljasti lisäksi lehden mukaan, että odotus oli mennyt yli lasketun ajan, joten pariskunnalla on ollut aikaa pohtia nimiä pienokaiselleen.

Meghanin ja hänen perheensä välit ovat olleet toistuvasti otsikoissa kuluneen vuoden aikana. Viime vuoden elokuussa herttuattaren uutisoitiin katkaisseen välinsä isäänsä.
Thomas Markle ei päässyt osallistumaan Sussexin herttuaparin häihin terveysongelmiensa vuoksi, vaan paikalla oli ainoastaan hänen äitinsä Doria Ragland.


Brittihovin mukaan Ragland on myös nyt parhaillaan ensimmäisen lapsenlapsensa kanssa herttuaparin kotona Frogmore Cottagessa.
Thomas Markle on aiemmin kertonut kuulleensa tiedotusvälineelle kuulleensa tyttärensä raskaudesta radiosta. Hän on myös ilmaissut toivovansa, että pääsee tapaamaan lapsenlastaan.

– Ensimmäinen mieleeni tullut ajatus oli, kuinka pitelin vastasyntynyttä Meghania sylissäni 37 vuotta sitten.

– Ajattelin, että minun lapseni saa lapsen. Olin sillä hetkellä hyvin ylpeä.