Mikä nimeksi Meghanin ja Harryn pojalle? Kolme vaihtoehtoa nousevat suosikeiksi, ja niillä on yhdistävä tekijä

Julkaistu:

pojalle nimi
Meghanin ja Harryn kullannupun tulevaisuus on hyvin erilainen kuin serkkujensa.
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat kauan odotetun esikoisensa tänään maanantaina. Pari tiedotti Instagram-tilillään, että he ovat saaneet pojan.

Poika painoi syntyessään 3 kiloa ja 200 grammaa. Lapsen tarkka syntymäaika on kello 7.26 Suomen aikaa. Sussexin herttuaparin julkaisussa kerrotaan, että tuoreet vanhemmat ovat äärettömän onnellisia lapsensa syntymästä.
– Olen uskomattoman ylpeä vaimostani, silmin nähden onnellinen Harry iloitsi medialle Windsorin linnan edessä ja veisteli lisäksi, että kyseessä oli ensimmäinen synnytys, jossa hän oli mukana.
Harry lisäsi, että pohtivat vielä nimeä pojalleen.

– Raskaus meni hieman yliajalle, joten meillä oli hieman lisäaikaa miettiä, hän vitsaili.

Nimen antaminen vauvalle on tavallisestikin pulman paikka tuleville vanhemmille, mutta prinssi Harrylla ja herttuatar Meghanilla on tavallista enemmän pelissä. Heidän pitää nimeä valitessaan ottaa huomioon kuninkaallinen historia ja vauvan tuleva rooli hovissa.


Nimet edustavatkin usein vakautta ja jatkuvuutta. Prinssi Williamilla ja Harrylla nimiä on neljä, kun taas Williamin lapsille on annettu kolme nimeä.

Pojalle suosikkinimien listalla on kolme A-kirjaimella alkavaa nimeä: Alexander, Albert, ja Arthur. Albert on yksi prinssi Harryn keskimmäisistä nimistä. Harryn koko nimi on Henry Charles Albert David.


Arthur taas on yksi prinssi Williamin ja prinssi Charlesin nimistä sekä se oli myös kuningatar Elisabetin isän kuningas Yrjö VI:n keskimmäinen nimi. Pojan nimeksi on arveltu lisäksi Charlesia ja Philipiä.

Meghan on kuitenkin tunnetusti koetellut kuninkaallisia sääntöjä, ja sekoittanut pakkaa, joten voi olla, että lapsen nimi tulee olemaan yllätys jokaiselle.

Pikkuinen pukkaa perimysjärjestyksen uusiksi

Pikkuinen on seitsemäntenä kruununperimysjärjestyksessä. Hänen edellään ovat prinssi Charles, prinssi William, prinssi George, prinsessa Charlotte, prinssi Louis, ja isänsä prinssi Harry.


Vauvan syntymä siirtää prinssi Andrewn, prinsessa Beatricen, ja prinsessa Eugenien yhä kauemmas perimysjärjestyksessä sijoille kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen.


Rento elämä

Harryn ja Meghanin vauvelilla on rennompi elämä kuin serkuillaan, sillä hän on niin kaukana kruununperimysjärjestyksessä, ettei sitä pidetä todennäköisenä. Niinpä myös suurin osa velvollisuuksista raukeaa hänen osaltaan.


Tulevien vanhempien kerrotaan olevan innoissaan lapsensa mahdollisuudesta saada omanlainen elämä ja tehdä valintansa itse. Samalla se merkitsee, että lapsi joutunee menemään töihin hovin ulkopuolelle ansaitakseen elantonsa. Toisaalta lapsi saa vastineeksi vapauden.

Kummeiksi Hollywood-loistoa?

Lapsen kummeiksi on jo pitkään povattu Hollywood-tähti George Clooneyta ja hänen Amal-vaimoaan, jotka ovat Meghanin ja Harryn sydänystäviä. Brittihovissa suositaan kummivalinnoissa ystäviä lähisuvun sijaan.


Daily Mail kertoi jo aiemmin, että sisäpiirin lähtee mukaan pariskunnan nimitys kunniatehtävään on jo lähes varma. Pari nähtiin Meghanin ja Harryn häissä, ja häiden jälkeen vastanaineet lensivät yksityiskoneella Georgen asunnolle Como-järvelle Italiaan.

Georgella ja Amalilla on itselläänkin lapsia, suloiset Ella ja Alexander.

Ei prinssin titteliä

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoisen serkut ovat prinssejä ja prinsessoja, mutta heidän lapsensa ei sitä arvonimeä tule ainakaan automaattisesti saamaan.

Pikkuisesta pojasta tulee todennäköisesti Dumbartonin jaarli. Hän voi myöhemmin periä isänsä Sussexin herttuan arvonimen tämän kuoltua. Arvonimi voi periytyä vain miespuolisille. Esikoista seuraavien poikien arvonimeksi tulee mitä luultavimmin Mountbatten-Windsorin lordi.


– Onko kuninkaallisessa perheessä ketään, joka haluaisi olla kuningas tai kuningatar? En usko, mutta me jatkamme velvollisuuksiamme niiden oikeana aikana, prinssi Harry on sanonut Newsweekin haastattelussa aiemmin.

Kuningatar Elisabet saattaa kuitenkin suosia lemmikkejään Harrya ja Meghania ja antaa lapselle prinssin arvonimen, jos he muuttavat mielensä tittelitoiveesta.

Nähtäväksi jää, mihin kuningatar ja onnelliset tuoreet vanhemmat päätyvät.

Alla oleva grafiikka esittelee Britannian kuninkaallisen perheen.Jutun teossa käytetyt lähteet: Vogue, The Express, The Express, The Mirror, Daily Mail, IS arkisto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt