rac

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapsi syntyi – poika tuli! Näin tuore isä kommentoi uutta tulokasta

Julkaistu: , Päivitetty:

ilouutinen
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat suloisen pojan.
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen on syntynyt. Pari tiedotti Instagram-tilillään, että he ovat saaneet pojan.

– Olemme molemmat uskomattoman innoissamme, prinssi Harry iloitsee BBC:lle.

Harry lisäsi, että he pohtivat vielä nimeä pojalleen. Hän myös kiittää kaikkia tuesta raskauden aikana.

Harryn mukaan äiti ja poika voivat hyvin. Poika painoi syntyessään 3 kiloa ja 200 grammaa. Lapsen tarkka syntymäaika on kello 7.26 Suomen aikaa.

– Tämä on ollut elämäni uskomattomin kokemus ja hienompaa, kuin olisin koskaan voinut kuvitella, Harry iloitsi Windsorin linnan edustalla.

– Kuinka kukaan nainen pystyy siihen on yli ymmärrykseni. Olemme molemmat innoissamme ja kiitollisia kaikesta rakkaudesta ja tuesta, jota olemme saaneet.

Hovi kertoo, että Meghanin äiti Doria Ragland on parhaillaan ensimmäisen lapsenlapsensa kanssa herttuaparin kotona Frogmore Cottagessa.
Hovin twiiteissä kerrotaan myös, että ilouutiset ovat kerrottu koko kuninkaalliselle perheelle. Kuningatar perheineen on ilahtunut uutisista.

Myös Sussexin herttuaparin Instagram-julkaisussa kerrotaan, että tuoreet vanhemmat ovat äärettömän onnellisia lapsensa syntymästä.

– Olemme innoissamme voidessamme tiedottaa, että heidän kuninkaalliset korkeutensa, Sussexin herttua ja herttuatar toivottivat esikoisensa tervetulleeksi aikaisin maanantaiaamuna 6. toukokuuta 2019, päivityksessä kerrotaan.

– Herttuatar ja vauva voivat molemmat hyvin. Pari kiittää yleisöään heidän innostuneisuudestaan ja tuesta näinä jännittävinä aikoina heidän elämässään.
Maanantai-iltapäivänä uutisoitiin, että Meghanin synnytys on käynnistynyt. Hovin tiedotteen mukaan herttuattaren synnytys käynnistyi varhain maanantaiaamuna. Prinssi Harry oli hänen kanssaan synnytyksen käynnistyessä.

Myöhemmin kehonkielen asiantuntija Judi James kuvaili Daily Mailille Harryn julkisen esiintymisen Windsorin linnan edustalla olleen poikkeuksellinen.

– Harry oli selvästi aivan liian ylpeä ja iloinen tehdäkseen mitään muuta kuin kertoakseen kaikille ilouutiset. Hän kiitteli jopa hevosia takanaan ilmoituksensa jälkeen, James analysoi.

Myös kohuissa ryvettynyt herttuatar Meghanin isä Thomas Markle kommentoi vauvauutista brittilehti The Sunille.

– Olen iloinen kuultuani, että äiti ja lapsi voivat hyvin. Jumala siunatkoon lasta. Toivon hänelle terveyttä ja onnellisuutta. Tahdon myös onnitella ihanaa tytärtäni herttuatar Meghania ja prinssi Harrya. Jumala suojatkoon kuningatarta, sanoi lähes 9 000 kilometrin päässä Windsorin linnasta asuva Markle lehdelle.

Toistaiseksi prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät tiettävästi ole antaneet nimeä lapselleen. Harry totesi maanantaina, että pohdinta on vielä kesken.

– Raskaus meni hieman yliajalle, joten meillä oli hieman lisäaikaa miettiä, hän vitsaili.

Kuninkaallisissa perheissä nimet edustavat usein vakautta ja jatkuvuutta.

Pojalle suosikkinimien listalla on kolme A-kirjaimella alkavaa nimeä: Alexander, Albert, ja Arthur. Albert on yksi prinssi Harryn keskimmäisistä nimistä. Harryn koko nimi on Henry Charles Albert David.

Arthur taas on yksi prinssi Williamin ja prinssi Charlesin nimistä sekä se oli myös kuningatar Elisabetin isän kuningas Yrjö VI:n keskimmäinen nimi. Pojan nimeksi on arveltu lisäksi Charlesia ja Philipiä.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn perheenlisäystä on odotettu kuumeisesti siitä saakka, kun pari avioitui viime toukokuussa. Pariskunta on ollut yhdessä vuodesta 2016 lähtien.

Pari tapasi ystävän järjestämillä sokkotreffeillä. Hulppeita kuninkaallisia unelmahäitä vietettiin puolen vuoden kuluttua parin kihlauutisista. 19. toukokuuta 2018 järjestetty valtava juhla täytti Windsorin kadut ja toi paikalle kuninkaallisten häävieraiden lisäksi useita Meghanin ystäviä Hollywoodista.


Häät televisioitiin ja sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa seurasivat, kun umpirakastunut pari sai toisensa Pyhän Yrjön kappelissa. Virallisen seremonian jälkeen pariskunta järjesti noin kahdellesadalle läheisimmälle vieraalleen ilontäyteisen hääjuhlan Frogmore Housessa palatsin mailla. Morsian sai häiden jälkeen Sussexin herttuattaren arvonimen.


Häiden jälkeen arveltiin, että 37-vuotias Meghan haluaisi perheenlisäystä ikänsä vuoksi mahdollisimman vikkelästi. Tuoreen herttuattaren vatsanseutua seurattiinkin poikkeuksellisen tarkkaavaisesti ja huhut mahdollisesta raskaudesta velloivat pian villeinä.


Meghan edusti syyskuussa Lontoossa järjestetyssä 100 Days to Peace -hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa hänen sininen leninkinsä paljasti hieman pyöristyneeltä näyttäneen vatsan. Kuvat tapahtumasta saivat raskaushuhut kiihtymään ja lisää bensaa liekkeihin toi tieto siitä, että herttuattaren äiti oli käynyt lastenhoitokurssilla Los Angelesissa.

Lokakuun 15. päivä Kensingtonin palatsi tiedotti Twitterissä parin Oseanian edustusmatkan alussa, että herttuatar Meghan ja prinssi Harry odottavat ensimmäistä lastaan. Lokakuussa julkaistussa tiedotteessa ilmoitettiin, että parin esikoislapsi syntyisi keväällä 2019, mutta tarkkaa aikaa ei kerrottu. Brittimedia arvioi lasketun ajan olevan huhtikuussa.


Meghan edusti läpi raskautensa hyvinvoivan ja onnellisen oloisena. Useiden lähteiden mukaan Meghan jäi äitiyslomalle edustustehtävistään maaliskuun puolivälissä. Hovi ei vahvistanut asiaa, mutta kertoi Meghanin edustustehtävien jäävän hetkeksi.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin odotettu esikoinen pääsi useiden muiden kuninkaallisten vauvojen joukkoon kevätvauvana. Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin toinen lapsi, prinsessa Charlotte syntyi 2. toukokuuta 2015 ja hänen pikkuveljensä, prinssi Louis puolestaan viime huhtikuussa.

Perheen vanhin lapsi, 5-vuotias prinssi George on syntynyt heinäkuussa. Pikkuisen kanssa keväällä on syntynyt myös hänen isoisoäitinsä kuningatar Elisabet, jonka syntymäpäivä on huhtikuun 21. päivä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt