Herttuatar Meghanin synnytys on käynnistynyt - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghanin synnytys on käynnistynyt

Herttuatar Meghanin synnytys on alkanut. Hänet vietiin sairaalaan varhain aamulla Harryn kanssa.

6.5.2019 15:48

Kauan odotettu herttuatar Meghanin synnytys on alkanut, kertoo Sky News. Lapsi on prinssi Harryn ja Meghanin ensimmäinen.

– Herttuattaren synnytys alkoi varhain maanantaiaamuna. Herttua oli hänen vierellään, Sky Newsin kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Rhiannon Mills kommentoi medialle.

Buckinghamin palatsin tiedotteen mukaan synnytys on vielä alkuvaiheessa. Herttuatar on matkustanut aamulla synnytyssairaalaan ja prinssi Harry on hänen kanssaan.

– Tiedote tulee pian, hovi kertoo.

Uutinen päivittyy.

  • Voit seurata suoraa lähetystä Windsorista jutun pääkuvassa olevalta videolta.

Kuva raskauden alkutaipaleelta, kun pari oli Oseanian-edustusmatkallaan.

Pari yllätti kaikki ilmoittamalla huhtikuussa, etteivät he aio noudattaa perinteistä kaavaa lapsen syntymän suhteen. Tuolloin kerrottiin, että lapsi ei tule syntymään St. Maryn sairaalan yksityisessä Lindo-siivessä eikä pari aio näyttäytyä kansalle synnytyksen jälkeen, kuten kuninkaalliset ovat yleensä tehneet.

St.Maryn sairaalassa ovat syntyneet prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lapset, sekä aikoinaan myös Walesin prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan lapset. Brittimedia on uskonut ennen lapsen syntymää, että Meghan ja Harry valitsisivat kotisynnytyksen.

Nyt vaikuttaisi siltä, että herttuatar saa esikoisensa sairaalassa.

Harry ja Meghan eivät myöskään ennakkotietojen mukaan aio tiedottaa lapsen syntymästä välittömästi vaan nauttivat ensihetkistä rauhassa oman perheen kesken. Brittimedia arvioi, että kuvia perheestä julkaistaan hieman myöhemmin.

– Sussexin herttuapari on hyvin kiitollinen ihmisille saamistaan onnentoivotuksista ympäri maailmaa, hovin tiedotteessa kerrottiin asiasta.

– Heidän kuninkaalliset korkeutensa ovat tehneet päätöksen pitää vauvan syntymään liittyvät valmistelut yksityisenä. He odottavat innoissaan, että pääsevät kertomaan synnytyksen alkamisesta ihmisille. Sen jälkeen he tiedottavat lapsen syntymästä ja kertovat lapsen sukupuolen, painon ja syntymäajan.

Meghanin ja Harryn on kerrottu muuttavan Frogmore Cottage-taloon, jota on remontoitu heidän makunsa mukaiseksi.

Meghan loisti läpi raskautensa.

Kuninkaallisfanit ympäri maailmaa ovat odottaneet kuumeisesti pienokaisen syntymää yli kuukauden, sillä lasketuksi ajaksi arvioitiin aika huhtikuun lopusta toukokuun alkuun. Toiveet virisivät siitä, että Meghanin äiti saapui Lontooseen tyttärensä tueksi huhtikuun lopussa.

– Rouva Ragland on erittäin iloinen tyttärensä raskaudesta ja hän odottaa kovasti pääsevänsä toivottamaan ensimmäisen lapsenlapsensa tervetulleeksi maailmaan, hovi totesi asiasta tuolloin.

Parin häät olivat valtava spektaakkeli.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn perheenlisäystä on toivottu siitä saakka, kun pari avioitui viime toukokuussa. Pariskunta on ollut yhdessä vuodesta 2016 lähtien. Pari tapasi ystävän järjestämillä sokkotreffeillä. Kuninkaallisia unelmahäitä vietettiin puolen vuoden kuluttua parin kihlauutisista.

19. toukokuuta 2018 järjestetty valtava juhla täytti Windsorin kadut ja toi paikalle kuninkaallisten häävieraiden lisäksi useita Meghanin ystäviä Hollywoodista.

Pari asettunee lapsensa kanssa asumaan Frogmore Cottageen, jota on remontoitu huolellisesti parin toiveet täyttäväksi kodiksi.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin odotettu esikoinen pääsi useiden muiden kuninkaallisten vauvojen joukkoon kevätvauvana. Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin toinen lapsi, prinsessa Charlotte syntyi 2. toukokuuta 2015 ja hänen pikkuveljensä, prinssi Louis puolestaan viime huhtikuussa.

Pikkuisen kanssa keväällä on syntynyt myös hänen isoisoäitinsä kuningatar Elisabet, jonka syntymäpäivä on huhtikuun 21. päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?