Williamin ja Katen ikoninen hääkuva oli pienestä kiinni: upea otos jäi melkein ottamatta – lapset saatiin nokkelasti kuriin

Julkaistu:

Hääkuva
Kate Middleton ja prinssi William juhlivat pronssihäitä.
Kuten useimmat pariskunnat, myös prinssi William ja Kate Middleton keräsivät kaikki rakkaansa samaan kuvaan hääpäivänään.

Tasan kahdeksan vuotta sitten prinssi Harry, kuningatar Elisabet ja prinssi Charles liittyivät tuoreen herttuattaren perheen seuraan Buckinghamin palatsissa kuvaussessioita varten.

Toisin kuin tavalliset tallaajat, William ja Kate eivät poseeranneet vain sosiaalisen median päivitystä varten, vaan kuvan näkivät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

Kuninkaallisten fanit rakastivat otosta, jossa Kate ja William istuvat morsiusneitojen ja sulhaspoikien kanssa samassa kuvassa.


Nyt kuvan napannut valokuvaaja on paljastanut Mirrorille, että ”räpsy” jäi lähestulkoon ottamatta.

Valokuvaaja Hugo Burnand sai unelmakeikan sen jälkeen, kun hän oli tehnyt vaikutuksen kuningasperheeseen kuvattuaan prinssi Charlesin ja Camillan häät vuonna 2005.

Burnand käytti viikkoja kuvan valmisteluun palatsin valtaistuinsalissa.

Kaikki oli suunniteltu tarkkaan. Aikataulutus oli tehty minuuttien tarkkuudella, sillä hääpäivä oli kiireinen.

– Valmistelut pitivät sisällään suorastaan pikkutarkan aikataulun, kuvaaja kertoo.

– Teimme pukuharjoituksia sekuntikellojen kanssa ja käytimme hyväksemme Buckinghamin palatsin työntekijöitä, jotka ”markkeerasivat” kuningasperheen jäseniä. Halusimme selvittää, oliko meillä tarpeeksi aikaa kuvan ottamiseen. Kuvausaika oli tasan 13:30, eikä meillä ollut lupaa ylittää omaa aikaamme – ei edes yhdellä minuutilla.

Burnand meni jopa niin pitkälle, että toi oman äitinsä paikalle ohjailemaan kuvattavan ryhmän nuorimpia lapsia. Äiti saapui paikalle valtavan karkkimäärän kanssa, jolla hän sai lapset käyttäytymään rauhallisesti.

Burnand kertoi lapsille, että he saavat aina makeisen, jos he tekevät juuri niin kuin hän pyytää. Ja hommahan toimi.

Tosin kuvausten lopussa suuresta karkkivuoresta ei ollut jäljellä enää namin namia ja vielä piti ottaa yksi kuva.

– Lopetimme session ja meillä oli vielä kolme minuuttia aikaa. Kysyin Catherinelta, josko ottaisimme vielä kuvan, josta olimme aiemmin puhuneet. Hän kääntyi Williamin puoleen ja sanoi: Mitä tuumaat? William sanoi, että yritetään.

Ilman karkkilahjuksia Burnand totesi lapsille, että tehkää mitä haluatte – ja lopputulos on historiaa.

– Se kuva on itse asiassa erittäin spontaani. Siinä on ihan pieni yksityiskohta, jossa Kate pitää kiinni Williamin polvesta ja William nojaa vaimoaan kohti. Mitään näistä ei ohjattu. Kuva on jokaisen yhteistyön loistava lopputulos.