Prinssi Harry ja Meghan jakoivat Instagramissa upeita luontokuvia ympäri maapalloa – karmea totuus selvisi: Eläimet vangittuja ja huumattuja - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry ja Meghan jakoivat Instagramissa upeita luontokuvia ympäri maapalloa – karmea totuus selvisi: Eläimet vangittuja ja huumattuja

Prinssi Harry otti itse upean kuvasarjan villieläimistä. Nyt selvisi, että eläimet oli huumattu ja vangittu.

Prinssi Harry otti kohukuvat itse matkoillaan.

28.4.2019 8:52

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jakoivat virallisella sussexroyal-Instagram-tilillään Maapallon päivänä upean kuvasarjan luonnonolosuhteista ympäri maapalloa.

Tilillä kerrottiin, että prinssi Harry on itse ottanut kuvat matkoillaan.

Nyt brittilehti Daily Mail paljastaa, että kaikki kolme kuvissa esiintyvistä eläimistä oli huumattu ja vangittu.

Norsua esittävä kuva on leikattu strategisesta kohdasta katki, jotta yleisö ei näkisi, millaisissa olosuhteissa kuva on todellisuudessa otettu.

Lehti julkaisi sivuillaan kuvan alkuperäisessä muodossaan. Kuvan voit katsoa täältä.

Alkuperäisessä kuvassa näkyy, että norsu on kahlittu jalastaan kiinni, eikä se todellakaan ole enää luonnossa elävä villieläin.

Yllä näkyy alkuperäinen Instagram-julkaisu. Kuvien takaa paljastui karu todellisuus.

Maapallon päivä on 22. huhtikuuta vietettävä kansallinen päivä, jonka tarkoituksena on edistää kansalaistoimintaa puhtaamman elinympäristön eteen. Päivää on vietetty 70-luvulta lähtien.

Sussexroyal-tilin pitkässä Instagram-julkaisussa kerrottiin kuvien yhteydessä hyvin pitkällisesti siitä, miten villieläimet uhkaavat kuolla sukupuuttoon.

– 96 prosenttia maapallon nisäkkäistä on ihmisiä ja vain 4 prosenttia on villieläimiä, päivityksessä kirjoitettiin.

Daily Mailin mukaan Harryn ottamissa kuvissa esiintyvät eläimet ovat tajuttomuuden rajamailla. Tainnoksissa olevaa norsua kuljetettiin kuvanottohetkellä paraikaa ”turvalliseen puistoon”.

Daily Mail haastatteli paikallista opasta Frank Weitzeriä, joka otti myös kuvia samassa paikassa samana päivänä.

– Minulla on kokonainen sarja eri perspektiivistä otettuja kuvia, jotka todistavat, että se norsu kaatuu myöhemmin maahan suorilta jaloilta, Weitzer sanoo.

Kuva norsusta on otettu Malawissa, joka on prinssi Harryn suosikkipaikkoja ja jossa hän on tehnyt vuosia töitä.

Sarvikuonosta otettu kuva on puolestaan otettu Botswanassa, joka on myös Harrylle läheinen kohde Afrikassa.

Viimeisessä kuvassa on lähikuva elävän leijonan silmästä. Ei ole selvää, missä kohteessa leijonakuva on otettu.

Kuva vuodelta 2010. Harry ja William ovat harrastaneet aiemminkin villieläinturismia.

Harry ja Meghan ovat puhuneet julkisuudessa paljon luonnonsuojelun puolesta. Meghanin on kerrottu olevan hyvin eläinrakas. Aiemmin kerrottiin, että pariskunta olisi harkinnut jopa muuttavansa Afrikkaan, jotta he voisivat keskittyä hyväntekeväisyystyöhönsä siellä.

Herttuan tiedottaja kieltäytyi antamasta kommentteja aiheesta, mutta kielsi sen, että kuva norsusta olisi tahallaan leikattu poikki juuri siitä kohtaa, missä näkyi hihna norsun jalassa. Tiedottajan mukaan kuvan katkeaminen juuri siitä kohtaa johtuu ”Instagramin kuvaformaattikoosta”. Harry ja Meghan eivät ole poistaneet julkaisua kuvapalvelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?