Töitä tarjolla! Harry ja Meghan etsivät lastenhoitajaa, mutta ihan kuka tahansa ei kelpaa – lähtisitkö tällä palkalla?

rac

Julkaistu:

kuninkaalliset
Perinteestä poiketen tulevaa kuninkaallista vauvaa voi tulevaisuudessa hoitaa mies.
Britanniassa valmistaudutaan kuumeisesti prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoisen syntymään. Hovi ei ole kertonut julkisuuteen pienokaisen tarkkaa laskettua aikaa, mutta brittimedia uskoo lapsen syntyvän hetkenä minä hyvänsä.

Meghan on hänen ja Harryn häiden jälkeen rikkonut useita kuninkaallisia perinteitä ja asiantuntijoiden mukaan hän on näin osoittanut haluavansa tehdä asiat omalla tavallaan. Hiljattain hovi tiedotti, etteivät Meghan ja Harry perinteistä poiketen tule esittelemään vastasyntynyttä pienokaistaan julkisuudessa.
Hovin syväkurkut ovat myös kertoneet medialle, että Meghan luultavasti synnyttää kotona, eikä kuninkaallisten suosimassa Saint Mary’s -sairaalassa.


Nyt Harry ja Meghan ovat jälleen rikkomassa perinteitä, sillä brittilehtien mukaan Meghan haluaa palkata amerikkalaisen lastenhoitajan. The Sun -lehdelle kerrotaan hovista, että Meghan on suunnitellut palkkaavansa pienokaiselle lastenhoitajaksi miehen, joka olisi ensimmäinen kerta kun mies on toiminut kuninkaallisten vauvojen lastenhoitajana.

– Meghanilla ja Harrylla on selkeä suunnitelma siitä, miten he haluavat tulevat lapsensa kasvattaa. Meghan on kertonut työnvälitysfirmoille suosivansa amerikkalaista hakijaa, sillä hän haluaa lastenhoitajan olevan osa perhettä, eikä pelkkä univormuun pukeutuva työntekijä, hovin sisäpiiristä kerrotaan.

Lehdelle kerrotaan Meghanin olevan erittäin ylpeä amerikkalaisista sukujuuristaan ja haluavan siksi lapselleen amerikkalaisen lastenhoitajan.

– He ovat innoissaan ajatuksesta, että he palkkaisivat miehen. Lastenhoitaja tienaa vuodessa noin 80 000 euroa, työntekijän kokemuksesta riippuen.


The Sunille sanotaan, että pari haastattelee hakijat itse. Lastenhoitaja tulee asumaan Windsorin linnan mailla ja saavan käyttöönsä hovin auton.

Lastenhoitajilla liki sotilaallinen koulutus

Hovi on käyttänyt jo vuosia Norland Collegen lastenhoitajia. Se kouluttaa lastenhoitajia korkea-arvoisten perheiden palvelukseen. Norlandin tunnetaan äärimmäisen ankarasta koulutuksestaan.

Koulutus on kolmivuotinen. Sen aikana lastenhoitajakokelaat harjoittelevat laaja-alaisesti erilaisia taitoja, muun muassa itsepuolustusta ja liukasajoharjoittelua.

Cambridgen herttuaparin prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lapsista huolehtii Norlandissa koulutettu Maria Borrallo. Brittilehdet ovat aikaisemmin kertoneet, että Borrallo on erittäin lapsirakas, mutta tiukka hoitaja.

Pikkukuninkaalliset käyvät unten maille käyvät unten maille jo seitsemältä illalla. Uusia ruokia ja makuja kokeillaan liki päivittäin. Leikkimään lapset suuntaavat aina ulos – satoi tai paistoi. Ruutuaika on hyvin rajoitettua. Borrallon tehtäviin lukeutuu muun muassa lasten valmistelu lapset edustustilaisuuksia varten. Hänen tehtävänsä on kertoa lapsille, mitä on tiedossa ja kuinka heidän tulee käyttäytyä.

Norlandin lastenhoitajat käyttävät töissä hyvin tarkoin säädeltyä asukokonaisuutta. Asu kustantaa 1 150 euroa ja siihen kuuluu vaaleanruskea paitamekko ja ruskea hattu, jota koristaa Norlandin N-kirjain.

Kenkien tulee olla yksinkertaiset ruskeat nahkakengät. Kesällä lastenhoitajat pitävät vaaleita sukkahousuja ja valkoisia hansikkaita. Talvella he vaihtavat sukkahousut ja käsineet ruskeisiin. Asuun kuuluu kylmemmillä säillä myös ruskea takki.


Rennompi asukokonaisuus koostuu vaaleansinisestä poolopaidasta ja tummansinisistä housuista.

Kynsien tulee olla lyhyet ja niissä ei saa olla kynsilakkaa. Myös hiusten tulee olla lyhyet tai tiukalle nutturalle sidotut.

Koulutus arvostetussa opinahjossa kestää kolme vuotta. Valmistuttuaan heidän palkkionsa voi kivuta jopa yli 90 000 euroon.
Lue lisää elämästä brittihovissa Ilta-Sanomien uudesta erikoisjulkaisusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt