Norjan kruununprinssi Haakonin korvasta löytyi kasvain – epäilee nuoruuden puuhastelun aiheuttaneen vaivan

Julkaistu:

Kruununprinssi suhtautuu tilanteeseen optimistisesti.
Norjan kruununprinssi Haakon joutuu todennäköisesti korvaleikkaukseen kasvaimen vuoksi, kertoo Norjan suurin sanomalehti Verdens Gang.

Maaliskuussa Haakonilta leikattiin korvakäytävästä osteokondrooma eli luukasvain. Norjalaislehden mukaan vaikuttaa siltä, että myös kruununprinssin toinen korva tulee leikata pian.

– Voin hyvin. Se ei ollut dramaattista. Korvakäytävä oli tukkeutunut, joten se piti operoida, hän kertoi ensimmäisestä leikkauksesta uutistoimisto Norsk Telegrambyrålle.

– Myös toinen korva täytyy todennäköisesti leikata, Haakon jatkoi.

Myös VG:n mukaan maaliskuussa suoritettu toimenpide oli varsin pienehkö.

Luukasvaimet ovat useimmiten hyvänlaatuisia, mutta niistä voi kehittyä myös pahanlaatuisia. Yleisimmät pahanlaatuiset kasvaimet ovat osteosarkooma, kondrosarkooma, Ewingin sarkooma, myelooma ja erityyppiset luulymfoomat. (Duodecim)

Kruununprinssi ei kommentoinut kasvaimen laatua, mutta hänen suhtautumisestaan päätellen kyseessä on hyvänlaatuinen kasvain. Haakon kertoi NTB:n haastattelussa myös, että epäili korvakasvainten aiheutuneen nuoruuden harrastuksestaan.

– Kylmässä vedessä oleilu on saattanut altistaa minua sille. Harrastin nuorempana purjelautailua, Haakon pohti osteokondrooman syntyä lisäten, että vaiva voi luonnollisesti tulla myös ihmisille. jotka eivät viihtyisi kylmässä vedessä.

Haakon on Norjan kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä heti isänsä, kuningas Haraldin jälkeen. Hänen jälkeensä kruunun perii Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maaritin esikoistytär Ingrid.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt